Dagboek 18 oktober 2006

Er was dus een minirampje op de website, nee ik had geen ruzie met Jan, zoals iemand suggereerde, zo doen we dat niet bij de partij, het was gewoon een grote stroomstoornis. Dus bijna alles van gisteren weg. Een aantal reacties kan ik wel weer uit de mailbox vissen, maar daar heb ik nu even geen tijd voor. En die van mij zijn echt weg. Maar ik verzin ze wel weer.

Paar dagen Den Haag want hier veel te doen. Iftar op uitnodiging van Umar en Faisal, op maandagavond. Gisteren Eerste Kamer. Toen een bijeenkomst van de drie linkse partijen over samenwerking, Toen een bijeenkomst van de Wiardi Beckmanstichting over het WRR rapport. Vandaag ben ik in de Tweede Kamer bij het debat over de inburgeringswet. En dan vanavond weer een iftar, uitgenodigd door Famile. Dan naar huis en als het even meezit morgen verslagen en foto’s.

Ben ik even blij dat ik die er niet gisteren al opgeprutst heb anders had ik nu weer opnieuw kunnen beginnen…

5 gedachten over “Dagboek 18 oktober 2006

  1. Stoornis is mooier dan storing, vind ik ook. En Jan zelf was ook tot zwijgen gebracht…

    Toch begrijp ik het niet. Er moeten toch back-ups zijn? Of die moet je toch zelf kunnen maken ergens in de machinekamer van je site?

  2. Gelukkig waren er back ups, Claar, alleen niet van de laatste dag. De schade was dus zeer beperkt, alhamdullilah.

  3. Hoera weer onlijn! Helemaal off-topic: komende week toeren voormalig CIA officials Kathleen en Bill Christison door Ierland op uitnodiging van de Ireland Palestine Solidarity Campaign.

    “The Christisons are honest and penetrating commentators, who seek to get beyond the soft-left criticism that all would be alright with Israel if it could only behave a little less recklessly. For the Christisons, the heart of the problem, the ever-present cause of Israel’s “recklessness”, its “disproportionality”, remains Zionism, and its continuing exclusivist claim to an already inhabited land.”

    Zie de link, helaas in het Engels
    http://cosmos.ucc.ie/cs1064/jabowen/IPSC/ipsc/displayEvent.php?eventID=277

  4. In de Volkskrant van zaterdag (14 oktober 2006) stond een boeiend interview met André Rouvoet van de ChristenUnie. Hij mocht een vraag stellen aan Jan Marijnissen, die komende zaterdag aan de beurt is. Die luidt:
    ‘Waarom kiest de SP in het Midden-Oostenconflict voor zo’n anti-Israël houding, terwijl Israël sinds 1948 in zijn bestaan wordt bedreigd?’

    Ik hoop dat Jan een verstandig antwoord geeft. De kwestie ligt erg gevoelig. Nou ja, dat is hem wel toevertrouwd.

    Het lijkt me duidelijk dat de meeste bezoekers van dit blog meer zitten met de omgekeerde vraag: waarom blijven veel christenen zo onvoorwaardelijk Israël steunen?

    Een antwoord op deze vraag wordt (toevallig?) in de volgende Vk, die van maandag, op pag. 4 gegeven. In een bijdrage van Alex Burghoorn wordt uitgelegd dat er sprake is van een ‘onheilige alliantie’ (de uitdrukking is van vredesactivisten, maar ik ben het volledig eens met die karakterisering) tussen joodse zionisten en christen-zionisten. In een begeleidend stukje wordt uitgelegd dat het christen-zionisme zelfs ouder is. Het stamt uit de 17de eeuw. Het komt er op neer dat vooral de huidige evangelisten in de USA, maar bijv. ook Duitse christenen, menen dat hun Messias pas zal komen als het bijbelse Kanaän weer geheel in joodse handen is. Zij willen als het ware het einde der tijden bespoedigen.

    Voor de liefhebbers zijn deze artikelen te vinden op mijn blog.

    (uit een eigen backup van di 17 okt @ 1.08)

  5. Dag Anja,

    Al weer dagen van jouw mooie website moeten inhalen vanavond/vannacht! Want handen vol natuurlijk aan de Tribune en hier en daar een lelijke “misser”. Zoals dat nare stuk van Elma Drayer in Trouw, mijn ex-collega van Vrij Nederland. Laat ik het maar laten bij mijn commentaar in Trouw, dat ik het een “vals klinkend geluid vind van een wel ERG grijs gedraaide plaat”. Want is het niet bizar dat wij (de SP) verantwoordelijk zouden zijn voor wandaden van Stalin c.s.(ruwweg 1930-1950) terwijl de SP pas sinds 1972 bestaat, nota bene is opgericht vanuit kritiek op de Sovjet-Unie en er(als geheugensteun voor andere criticasters) al sinds 1982 van Mao afstand is genomen? Terwijl de fellow-travellers van de PvdA toen nog geheel in Oost-Duitsland en andere communistische vazalstaten geloofden en enthousiast afreisden naar China dat nu zelfs door de VVD als “lichtend (kapitalistisch)voorbeeld” wordt gezien? Enfin. Ik ben heel trots op het feit dat in de Tribune van deze maand een kritisch verslag staat over ons congres (kritischer dan in welke krant dan ook) en waarin wij laten zien dat de SP een open partij is. Niks dichtgeslagen, door Marijnissen overheerste club, zoals Drayer beweert. Waar haalt ze deze onzin trouwens vandaan? Heeft ze ooit met EEN SP-lid gesproken? Volgende maand een verslag van Marijn Schrijver die Huub Oosterhuis volgt. Marijn is begin twintig, en tekende dus voor het eerder genoemde verhaal. Benieuwd hoe hij dit allemaal ziet. En zal ik je nog een SP-geheim vertellen Anja? Ik was niet eens lid van de partij toen ik werd gevraagd om hoofdredacteur van de Tribune te worden. Inmiddels snap ik dat wel. Ik ben van de “ratio”, maar zelf ga ik ook vaak af op het het “juiste gevoel”. Het heeft me zelden in de steek gelaten.

    Hartelijks, Elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *