Mensen

061104pardon-132.jpg

061104pardon-138.jpg

De eerste foto’s van de demonstratie. Gewoon, mensen. Ik had ze wel alle vijfduizend willen fotograferen.
Het grote bericht, met nog meer foto’s, komt. Eerst naar de kerk.

061104pardon-117.jpg

061104pardon-118.jpg

061104pardon-124.jpg

061104pardon-127.jpg

061104pardon-128.jpg

061104pardon-130.jpg

061104pardon-141.jpg

061104pardon-153.jpg

061104pardon-154.jpg

061104pardon-158.jpg

061104pardon-145.jpg

061104pardon-174.jpg

061104pardon-190.jpg

061104pardon-182.jpg

061104pardon-191.jpg

061104pardon-201.jpg

061104pardon-217.jpg

061104pardon-222.jpg

061104pardon-227.jpg

061104pardon-242.jpg

061104pardon-332.jpg

061104pardon-378.jpg

061104pardon-425.jpg

061104pardon-426.jpg

061104pardon-115.jpg

061104pardon-103.jpg

061104pardon-107.jpg

061104pardon-429.jpg

6 gedachten over “Mensen

  1. Geachte mevrouw Meulenbelt,

    Hierbij nav het stukje verderop, de vraag over hoe re-eel mijn gedachten zijn volgens U? Dit is de verkorte versie. Misschien komt het een beetje eenzijdig over, ik hoop niet dat ik generaliseer, ik heb een lang stuk geschreven met meer onderbouwing. Echter ik weet niet of ik U daar een plezier mee doe, vanwege de grootte. Mocht U toch ge-interesseerd zijn dan hoor ik het graag. Alvast dank voor Uw reactie.

    Met vriendelijke groet,
    Farsia

    Ik beschouw mezelf als Moderne Nederlander, iemand die ongeacht afkomst en achtergrond, streeft naar een maatschappij voor iedereen, waar men bereid is samen te werken en elkaars sterke eigenschappen te gebruiken en te benadrukken voor een beter wereld en toekomst, met grote diversiteit waarin anders zijn gewoon is.
    Afstanden worden steeds kleiner, mensen en verschillende werelden komen dichter bij elkaar. Enerzijds door de expansiedrift geïnitieerd door wereldmachten in vorige eeuwen, waardoor hele bevolkingsgroepen verplaatst zijn naar andere werelddelen en integreren. Anderzijds door de moderne technologie.

    Zou Nederland het de afgelopen eeuwen zo goed hebben gedaan zonder de extra rijkdommen, weggenomen uit de koloniën? Een groot deel van het fundament van de Nederlandse welvaart en rijkdommen is gebaseerd op het bloed, zweet, tranen; levens van duizenden mensen/arbeiders uit de koloniën. Ook hun nageslacht zou net zo veel recht op een gelijkwaardig bestaan en de welvaart hier hebben, als oorspronkelijke Nederlanders. Men kan niet meer blijven doen alsof Nederland alleen van de oorspronkelijke Nederlanders is en dat de rest van de bevolking maar 2e/3e rangs burgers zijn, die er eigenlijk niet horen.
    De Nederlandse bevolking is nu eenmaal een optelsom en produkt uit het verleden.

    Waarom hoeven andere, oorspronkelijke Nederlanders niet ook een (verplichte) integratie kursus te volgen? Waar ze bewust gemaakt worden van hun eigen houding, gedrag en eenzijdige handelen? Leren meer begrip en verdraagzaamheid te krijgen voor andere culturen, zich leren aan te passen aan de sociaal-maatschappelijke veranderingen en meegaan met de tijd en ontwikkelingen, net zoals Moderne Nederlanders?

  2. Ik ben het geheel met je eens, Farsia.

    Ik zou ook willen dat de gemiddelde Nederlander meer besefte dat de rijkdom die we in Nederland hebben ons niet zo maar is aan komen waaien en ook niet alleen het resultaat is van hard werken, maar ook van het harde werk van anderen, die daar nooit de rijkdom van hebben geplukt. Die VOC mentaliteit, waar Balkenende het over had, houdt in dat we onze rijkdom ook hebben vergaard door uitbuiting en plundering van andere delen van de wereld. Dat zou ons een beetje tot bescheidenheid moeten brengen, in plaats van anderen te manen tot bescheidenheid. En ons moeten helpen te beseffen dat er mensen zijn die zeggen: ‘we are here because you were there’.

    En inderdaad, we zijn een optelsom van ons verleden, en we bestaan, mede dankzij migranten en dankzij de arbeiders elders.

    En ik ben het ook al met je eens dat integratie een wederzijds proces is, en dat het voor de autochtone Nederlanders helemaal geen slecht idee zou zijn om meer interesse te ontwikkelen voor de culturen waar ze nu mee te maken krijgen, en te leren zich aan te passen aan de nieuwe sociaal-maatschappelijke omstandigheden, waarin het nu eenmaal niet meer mogelijk is om je landje als een fort te beschouwen met een hoge muur er omheen, waar alleen mensen in mogen die aan onmogelijke eisen moeten voldoen. En zich dan vooral dankbaar en bescheiden op moeten stellen.

    Maar ik denk niet dat ik daar van alle autochtonen veel instemming voor hoef te verwachten. Van sommigen helemaal niet. Dat je je verder zou moeten ontwikkelen, dat je je in moet zetten voor een betere vorm van samenleven, dat het geen zin heeft om terug te verlangen naar een veilige, blanke tijd (die sowieso nooit heeft bestaan) en dat je dus spannender en rijker kunt leven als je inziet dat je zelf ook wat moet doen – ik zie dat niet als straf, maar als verder leren, ervaringen opdoen waarbij je niet alleen anderen maar ook jezelf beter leert kennen en waar je alleen maar beter van wordt. Maar ik denk niet dat er nog veel autochtonen zijn die niet begrijpen wat ik daarmee bedoel. Misschien dat je daarvoor eerst wat meer ‘multiculturele’ ervaringen opgedaan moet hebben. Veel van de autochtonen die dat wel vinden hebben in andere landen geleefd, hebben relaties en vriendschappen met mensen uit andere culturen, hebben er op gestudeerd, vinden wat anders is niet alleen eng maar ook fascinerend.

    Dus, Farzia, ik wil je lange stuk graag ontvangen, als je het me op wilt sturen. En dank je wel, al voor dit korte stuk.

  3. @F.J.
    Een “verplichte integratie cursus” voor autochtonen is in ieder geval uniek in de wereld.

    Van de Nederlandse bevolking is op het gebied van tolerantie veel gevraagd; 176 verschillende nationaliteiten en culturen hebben hier een plek gevonden.
    Dit is op zich een multicultureel experiment op een relatief klein grondgebied.

    Het is bekend dat personen die zich blijvend willen vestigen in een ander land de motivatie moeten kunnen opbrengen om zich de taal en cultuur van het gastland eigen te maken.
    Met de bedoeling via het arbeidsproces een bijdrage te leveren in het eigen levensonderhoud.

    Hoe staat u tegenover de massale werkloosheid van de allochtone jeugd; ook wel hangjongeren genoemd?

    Heeft men zich bewust of onbewust in een kansloze positie gemanouvreerd?

    Is het dragen van een burka uit den boze bij een sollicitatie?

    Kortom; is het te vlug aannemen van een slachtoffer-rol niet te gemakkelijk?

    Wij denken dat iedereen moet ‘knokken’ voor een plaats in de samenleving.

    Dit is goed voor het zelfrespekt van de immigrant en men krijgt automatisch integratie!

  4. Ha Farsia, ben het met je eens als je het volgende zegt:”Ik beschouw mezelf als Moderne Nederlander, iemand die ongeacht afkomst en achtergrond, streeft naar een maatschappij voor iedereen, waar men bereid is samen te werken en elkaars sterke eigenschappen te gebruiken en te benadrukken voor een beter wereld en toekomst, met grote diversiteit waarin anders zijn gewoon is.”

    Je “gelijk” is naar mijn mening nog uitgebreider dan je zegt.
    Ten eerste is de rijkdom van Nederland NOG STEEDS voor een deel gebaseerd op te goedkope grondstoffen en te goedkope arbeid uit de rest van de wereld.
    Ten tweede is het streven naar “een maatschappij voor iedereen “`dus geldig op wereldniveau.

    Ik weet niet of je wat hebt aan deze zinnetjes, maar het is voor mijzelf vaak zo dat ik een patroon op een aspect ontdek, en dan snel veel andere verbanden ook kan waarnemen.
    Hartelijke groet,
    Fennie Stavast

  5. Beste P, we hebben het hier over het asielbeleid en een generaal pardon. Jij trekt de kast weer eens open over migranten, met zogenaamde vragen die in werkelijkheid vol zitten met jouw oordelen. Ik was dus niet van plan om daar op in te gaan, als je wilt weten wat ik (en anderen) er over denken kun je je lol op op dit weblog, ik ga niet alles weer herhalen. Tolerantie te veel gevraagd omdat het gaat om wel 176 nationaliteiten? Dan blijf je toch fijn intolerant, als het je te veel moeite kost om mensen gewoon te behandelen als mensen?

  6. Beste Fennie en beste P,

    Dank voor jullie feedback.
    Fennie, idealistisch als ik ben, zou ik inderdaad een betere maatschappij voor iedereen op wereldniveau willen. Dat heb je goed geanalyseerd! Je andere opmerking is een goede aanvulling, dank je hartelijk.

    Misschien in tegenstelling tot Anja, ben ik ook heel blij dat P. gereageerd heeft. Ik ben blij dat je erover nadenkt; zegt toch wel iets over dat je wel openstaat; misschien omdat je net als velen zoekt naar antwoorden en oplossingen om dingen te verbeteren. Ik ga graag met je in discussie.

    Ten eerste voel ik mij geen slachtoffer. Als je een beetje op de hoogte bent van hoe het leven van een gemiddelde immigrant eruit ziet, kom je er snel achter dat het een en al knokken is.

    Ik heb geen antwoord en oplossingen voor alle vragen en zaken die mis gaan. Ik zou ze wel heel graag willen hebben, zeker als het gaat om ontspoorde jongeren.

    Verder verwijs ik graag naar het langere stuk dat Anja op de site geplaatst heeft. Wellicht dat dat verheldering biedt. Anders hoor ik graag van je.

    Dank Anja dat ik gast mag zijn, ik voel me erg vereerd!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *