Spelletje

Dit spelletje deed ik vaak met studenten voordat we het gingen hebben over paradigma’s. Om de hersens wat los te schudden. Ik zeg het er maar bij: ik bracht er zelf niks van terecht.

Neem een papier. Teken daarom negen punten. Zo:

puntjes1.jpg

De opdracht is nu om met vier rechte lijnen, zonder je pen van papier te halen, alle negen punten met elkaar te verbinden. Vier lijnen, niet meer. En rechte lijnen. Die met elkaar in verbinding staan. Dus, bijvoorbeeld, zou je zo kunnen beginnen:

puntjes2.jpg

Ik dacht: dat kan niet. Maar het kan. Morgen de uitslag.

5 gedachten over “Spelletje

  1. Is mogelijk. Je moet het patroon vasthouden en de lijn tot voorbij de hoekpunten doortrekken. Je hebt de neiging om jezelf te beperken tot het getekende kader. Dan kan het niet. Neem je wat afstand dan is het eenvoudig.
    Dat is in werkelijkheid vaak ook zo. Neem afstand van vaste kaders en kijk zoveel mogelijk van een afstand tegen een probleem aan.

  2. 123
    456
    789

    Van 1 naar 3, van 3 naar 5, van 5 naar 4, van 4 naar6, van 6 naar 5, van 5 naar 7 en van 7 naar 9. Je krijgt dan een z met een streep erdoor. Je ziet uiteindelijk 4 rechte strepen met elkaar verbonden??
    Zal wel niet de goede oplossing zijn, ben benieuwd.

  3. Is niet moeilijk..
    Je moet er gewoon aan denken dat er nergens staat dat je niet verder mag gaan dan de denkbeeldige kader die de buitenste punten vormen, als je begrijp wat ik bedoel.

  4. Jahaa, maar dat is alleen niet moeilijk als je het al weet, net als de wegwijzers volgen, fluitje van een cent als je toch al wist waar je heen moest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *