Dagboek 17 april 2007

Mocht uitslapen, geen vergadering van de groep en geen commissie vanochtend.
Gisteravond met de United Left gegeten, zit je met mensen te praten uit Moldavie, Portugal, Finland.
We hadden bij de vergadering Thomas Hammarberg te gast, de Commisioner for Human Rights, een indrukwekkende man, volstrekt onafhankelijk, die rapporteert over de mensenrechtensituatie in de Europese landen. Praat niet alleen met regeringen en autoriteiten, maar ook met mensenrechtenorganisaties, vrouwengroepen, stapt gevangenissen en tehuizen voor geestelijk gehandicapten binnen en is er beroemd om dat hij eens een gevangenis zag en zei: en deze wordt met ingang van vandaag gesloten.
Ik kreeg een boekje van hem, met wat er allemaal nog aan schort in Europa. Kom ik nog op terug, want is de moeite.
Ik moet naar de opening van de plenaire.

2 gedachten over “Dagboek 17 april 2007

  1. Voor wie wat achtergrondinformatie wil over de Raad van Europa (heel iets anders dan de Europese Raad en een andere (grotere) club van landen dan de Europese Unie):
    http://www.coe.int/t/nl/com/about_coe/
    en
    http://www.regering.nl/trefwoordenregister/42_9009.jsp

    Ik begrijp dat er in de Parlementaire Vergadering in totaal voor de 46 landen 315 afgevaardigden en 315 plaatsvervangers zijn.
    Kun je ons nog iets vertellen over wie er verder voor Nederland in zitten en hoe die vertegenwoordigers aangewezen worden?
    (toch geen coöptatie hoop ik maar netjes gekozen?)

  2. Naar rato zijn er dus 14 Nederlanders. Volgens de ingebouwde kiesdrempel en de grootte van de partijen krijgen de partijen de vraag wie ze af willen vaardigen. Ik ben dus gevraagd door de SP. Wij zien dat als een klus zoals we ook onderling de portefeuilles van de kamerleden verdelen, naar tijd, belangstelling en expertise. Het lijkt me niet een zaak om daar weer aparte verkiezingen over te gaan houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *