Patijn

(For my Palestinian friends: the former mayor of Amsterdam, mr. Schelto Patijn, who once received mr. Arafat for a small ceremony to sign the contract for building the harbour in Gaza, has died. He was a very kind man.)

img098.jpg

Schelto Patijn, voormalig burgemeester van Amsterdam is overleden. Een echte Hagenees die toch een beetje Amsterdammer werd. Ik herinner me hem vooral om twee dingen: hoe graag hij onze Amsterdamse kleermaker Gumus terug had willen halen, wat niet is gelukt. En hoe vriendelijk hij Arafat ontving op een bijeenkomst in zijn ambtswoning waar het contract over de te bouwen haven werd ondertekend, en ik daarna bij de gasten hoorde die met Patijn en Arafat een rondvaart over de grachten maakte naar het Anne Frankhuis. Inderdaad: een aimabel mens.

img097.jpg

img096.jpg

Eén gedachte over “Patijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *