Coupe Verdonk mislukt

Het valt niet te vermijden: Rita grappen.
Dank je Amal.

Rita Verdonk komt bij de kapper.
De kapper vraagt: “Hetzelfde als de vorige keer?”
Rita antwoordt: “Nee, doe maar iets wilders…”

img116.jpg

19 gedachten over “Coupe Verdonk mislukt

  1. Op zich grappig, ware het niet dat Verdonk al een lange historie en hysterie van karikaturen en verdachtmakingen achter de rug heeft. Wordt een beetje saai.

    Nog even en we zien weer die onzin met een snorretje, draculatanden, bloedhanden etc; zoveel mogeljk op de persoon gericht.

    Hoe zat het ook al weer met die andere spotprenten en het recht op beledigen?….

  2. Een geheel eigen partij: TROTS OP NEDERLAND!! Ja hoor, vást. Waarom zouden linkse mensen niet trots zijn op ons land? Ik ben alleen niet trots op de mensen die weigeren zich fatsoenlijk te gedragen. Ik ben niet trots op Wilders en verdonk met aanhang en tegelijk ben ik daar hartstikke trots op. Dat kán hier allemaal gewoon en daar ben ik wel trots op.

  3. Rita Verdonk noemt haar nieuwe “beweging”: Trots Op Nederland.
    We krijgen nu natuurlijk ook veel variaties op deze TON. Een voorzetje: Tamtam Over Niets.

  4. Het is nog maar de werknaam, krabbelt ze meteen weer terug, nu het CDA boos is die die slogan ook hebben gebruikt. En ik hoorde al iemand de naam verbasteren tot Kots op Nederland. Ik schat in dat die naam net als vele plannetjes van Verdonk spoedig in de la zal verdwijnen. Rechts door Zee, lijkt mij wel wat.

  5. Clara: hahahahaha 😀 Inderdaad! Tim, als je goed luistert naar Wilders en Verdonk dan merk je dat hun trots op ons land uitsluitend rechtse mensen geldt die vinden dat alle buitenlanders het land uit zouden moeten. C’est le TON qui fait la musique, n’est ce pas?

  6. Tsjaa… Verdonk. Geen fan…
    Wel een leuk plaatje. Zo ook het liedje `Rita Tovenaar´, dat een tijdje geleden bij Koefnoen te zien was. Maar laten we de inhoud niet vergeten: ik ben erg benieuwd naar de plannen van Verdonk en de wijze waarop ze Fortuyn denkt te gaan overtreffen. Niet dat ik er veel van verwacht…

  7. @ 10 Lydial

    Kijk als je iets over Rita zou weten zou je al een andere conclusie trekken, want nergens heeft ze gezegd dat iedereen het land uit moet, maar jij maakt dat natuurlijk op uit…??
    Ow natuurlijk omdat ze een beleid heeft gekregen vastgelegd in een regeerakkoord.
    Er is een verschil tussen problemen van de multiculturele samenleving benoemen en de discussie uit de weg gaan.
    Onder het volk leeft het namelijk, hebben deze mensen dan allemaal ongelijk? Ik denk het niet en ik denk dat die problemen die er zijn oa door Verdonk goed benoemd worden, dat je zelf een andere insteek kiest kan, maar ga dan geen ongefundeerde conclusies trekken over mensen die het anders doen.
    Bovendien heeft ze zelf gezegd dat het een beweging is voor 99% van de nederlanders die geen lid zijn van een politieke partij 🙂 dus dat is zowel links als rechts, progressief als conservatief, eigenlijk gewoon voor iedereen.

  8. Ik ben ook volk, Tim, en onder mij leeft het helemaal niet. Nergens.

    Rita Verdonk laat jou kennelijk geloven dat ze gemakkelijke oplossingen weet voor moeilijke problemen en dat zij ze wel eens eventjes zal oplossen. Dat simplisme vind ik net zo kwalijk als wat zij anderen verwijt: problemen ontkennen.

    De werkelijkheid is dat er voor moeilijke problemen geen gemakkelijke oplossingen bestaan. De enige gemakkelijke oplossingen die ik uit de geschiedenis ken zijn allemaal in strijd met grondwet en mensenrechten. En leverden een onleefbare samenleving op.

    Maar ik ben blij dat Rita Verdonk zich heeft losgemaakt van de VVD en haar kaarten op tafel zullen komen. Dat is beter dan al dat onderhuidse broeien van de afgelopen tijd. Ik vermoed dat het voor sommige mensen best moeilijk zal gaan worden wie ze uiteindelijk achterna willen gaan lopen: Rita Verdonk of Geert Wilders. Dus die twee krijgen het nog druk de komende tijd. Met elkaar.

  9. @ Tim (12):

    Is het je nog steeds niet opgevallen, dat zowat alles wat Verdonk zegt gaat over toe te passen methoden, de aanpak van dingen, enz.? En dat ze inhoudelijk-politiek werkelijk niets zegt? Ze noemt hooguit enkele problemen, maar geeft geen begin van een oplossing. Ik geef toe dat het wel knap is zo lang de media te bespelen zonder inhoudelijk iets wezenlijks te zeggen, hoewel dat helaas ook iets zegt over de huidige kwaliteit van de media.
    De politieke diepgang van Verdonk is werkelijk niet meer dan een platgereden dubbeltje, heb ik al eens geschreven.

  10. @ 13 Clara Legene

    Bij jou leeft het misschien niet dat kan, maar omdat het bij jou niet leeft is het geen probleem? Moet alles bij de hele bevolking leven om het aan te kaarten want dan kunnen we het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek ook wel van tafel vegen want dat leeft niet bij iedereen.

    De oplossingen voor problemen zijn niet zo makkelijk, dat weet ik en dat weet zij ook wel, maar vergeet niet: dat is politiek van links tot rechts hebben ze allemaal ingewikkelde plannen maar ook hele eenvoudige want dat verkoopt beter aan de kiezer.

    Ik hoop dat Rita een partij opricht met eenvoudige speerpunten:
    sociaal voor mensen die niet kunnen, bikkelhard voor mensen die niet willen
    linkse ideeen mbt tot onderwijs en gezondheidszorg, ofja linkse ideeen beter gezegd SP ideeen want de PvdA hangt iets heel anders aan.
    Rechts standpunten met betrekking tot immigratie en integratie.

    Eigenlijk dus een beetje als Fortuyn, want iedereen zal dat heel gek vinden maar de SP en de LPF lagen helemaal niet zo ver uit elkaar, immigratie/integratie was daar het belangrijkste verschil alhoewel de SP in de jaren 80 als eerste kwam met een stevige nota die aangaf wat er allemaal fout zat in de multiculturele samenleving, die toon hebben ze wel wat gematigd

    @ 14 Olav

    De media zijn inderdaad van een ontzettend laag niveau, maar dat was al bekend.
    In de campagne voor de 2e kamerverkiezingen heeft ze inhoudelijk zeker wel wat gezegd, daarnaast weet ik niet of ze in de kamer wat te zeggen heeft gehad, de openingsspeech was iig wel goed. Misschien weet Anja daar iets meer van (haar optreden als 2e kamer lid).
    Verder is het gewoon een poppenkast geweest daar, eerste klas vermaak dus heeft het weinig over de inhoud kunnen gaan.
    Je kan beter afwachten dan voorbarige conclusies trekken

  11. Ik weet niet of ik snap wat je bedoelt, Tim, met die laatste vraag. Ik zit bovendien niet in de Tweede maar in de Eerste Kamer. Als je vraag is naar de speech van Verdonk: Verdonk is een roeptoeter, Tim. Wat ze goed kan is slogans op een rijtje zetten die goed vallen bij ‘het volk’. Als je even bekijkt wat ze voor elkaar heeft gekregen in de tijd dat ze minister was: praktisch niks. Het was de ene blunder na de andere flater. Het enige waar we nu mee zitten is een inburgeringswet die niet uitvoerbaar is. Verder is ze voornamelijk goed geweest in maar wat roepen, waarna vervolgens duidelijk werd dat dat helemaal niet uitvoerbaar was.

    Dus die ‘eenvoudige speerpunten’ komen er wel, en daarna komt er niks. Want als ze er met een partijapparaat al niks van bakte dan wordt dat zonder partij nog erger. Wat ik dus vooral erg vind is dat mensen als jij zo in die valkuil trappen. Waar zij en Wilders vooral op mikken zijn de kiezers die een groot wantrouwen hebben tegen ‘de politiek’. Maar die vervolgens een groot bord voor hun kop hebben als het gaat om mensen als Verdonk en Wilders, die zich gedragen alsof ze de messias zelf zijn, die vergaand belust zijn op politieke macht, die er dol op zijn om in het middelpunt te staan en heel goed zijn in het manipuleren van de media, die mensen gebruiken als kiesvee, maar daar geen verantwoording aan af willen leggen (geen leden) want dat is maar lastig, en dat ook nog zonder iets voor elkaar te krijgen. Ook Wilders heeft helemaal niets bereikt, behalve een boel lawaai maken. Daar sta ik vooral met verbijstering naar te kijken: al die mensen die daar intrappen, mensen die van zichzelf denken dat ze zo kritisch zijn.

  12. Bij jou leeft het misschien niet dat kan, maar omdat het bij jou niet leeft is het geen probleem? Moet alles bij de hele bevolking leven om het aan te kaarten want dan kunnen we het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek ook wel van tafel vegen want dat leeft niet bij iedereen.

    Ik probeerde je uit te leggen dat ‘het volk’ niet bestaat, Tim. En blijkbaar ben ik daar zo goed in geslaagd dat jij het nu aan mij uitlegt.

    Maar ik snapte dat al. Nou jij nog.

  13. Veel beloven
    weinig geven
    doet de gek in vreugde leven.

    En nog ééntje, er wordt nergens harder gelogen dat vóór de verkiezingen, tijdens de oorlog en na afloop van een jachtpartij.

    Alle drie de componenten komen er aan!

  14. oze is nog enger geworden dat dat ze al was, als ze zo egt was geworden, dan zou iedereen die voor haar was, zish terugtrekken!
    Jonge, zij is gwn geert wilders 2.
    Ik haar haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *