Help de stem van Birma

Een oproep:

Beste vrienden,

Vorige week zijn de beelden uit Birma stilgevallen. Het militaire regime heeft alle internet-, telefoon-, en communcatie verbindingen met de rest van de wereld verbroken. De beelden, blogs en emails met verhalen over de monniken die vermoord werden en journalisten die beschoten werden brachten de rest van de wereld in beroering. Nu de beelden wegvallen blijft een droog en verborgen diplomatiek proces over. Het gevaar bestaat dat de mediaaandacht voor Birma daardoor langzaam afneemt.>

We kunnen het ons niet veroorloven dat deze stop op informatie succesvol wordt. Avaaz werkt samen met belangrijke democratiseringsgroepen in Birma. De bedoeling is om nog deze week $100.000 te kunnen doneren, die kan worden besteed aan technische hulp en middelen om de informatiestroom in stand te houden. De democratiseringsgroepen die in de regio actief zijn, kunnen met de juiste technische middelen de informatiestop doorbreken en opnieuw het licht werpen op de voortdurende wreedheden in Birma. Men is wanhopig op zoek naar mogelijkheden om de verhalen van de slachtoffers van het regime opnieuw de wereld in te brengen. Avaaz is technisch in staat om snel te handelen. Kunnen we in de komende 24 uur de benodigde $100.000 ( ca 75.000 euro) bij elkaar krijgen, zodat we dit bedrag nog deze week kunnen overmaken? Klik hieronder om online een donatie te doen:

https://secure.avaaz.org/nl/end_the_burmese_blackout/9.php?cl=33302428
Massaal militair optreden heeft het vreedzame protest van duizenden monniken en demonstranten in Birma onderdrukt. Deze mensen worden op dit moment, ver weg van de TV camera’s, in geheime gevangenissen gemarteld. De bevolking van Birma heeft ons nu juist heel hard nodig. In de afgelopen dagen hebben meer dan 775.000 Avaaz leden voldaan aan onze oproep om de petitie te tekenen, de eigen regeringen tot handelen te dwingen, protesten te organiseren en een wereldwijde advertentie campagne te lanceren, beantwoord. Gisteren hebben we de petitie persoonlijk aan de Britse premier, Gordon Brown, overhandigd. Dit heeft geleid tot een sterkere stellingname van de EU. De VN Veiligheidsraad, waar China deel van uit maakt, heeft het militaire optreden veroordeeld.

De druk werkt. Ieder nieuwsbericht over Birma refereert aan de druk van de internationale publieke opinie. De generaals van Birma willen de macht behouden door de communicatie met de rest van de wereld af te snijden.
Deze week lijkt het erop dat ze hierin succesvol zijn en de aandacht van de media verslapt. Wij kunnen dit proces omkeren. Klik hieronder een bedrag te storten dat je kunt missen:

https://secure.avaaz.org/nl/end_the_burmese_blackout/9.php?cl=33302428

Vastbesloten op succes,

Ricken, Pascal, Graziela, Ben, Paul, Milena en de rest van het Avaaz Team

PS. Als je niet bekend bent met Avaaz en meer over wilt weten? Onze naam betekent in meerdere talen “stem”. Wij zijn een juridisch vastgelegde non profit organisatie. Avaaz is mede opgericht door andere NGO’s zoals Oxfam en MoveOn.org. Avaaz werkt met publieke figuren zoals Al Gore (klimaatverandering) en Desmond Tutu (armoedebestrijding). We hebben kantoren in zes landen en een administratief kantoor in New York. (zie hieronder voor het adres). Onze missie wordt gevoed door wereldwijde democratie en onze “community” is in negen maanden tijd tot 1,5 miljoen leden gegroeid. We hebben leden uit alle landen van de wereld. Hieronder een aantal links waar je informatie over ons kunt vinden:

Een samenvatting van al onze afgelopen campagnes:
http://avaaz.org/nl/report_back_1/

2 gedachten over “Help de stem van Birma

  1. Ik las in een krant van afgelopen week, dat er monniken zijn die niet in Birma wonen, die nu pleiten voor het afschaffen van de sancties. Die helpen niet, zeggen ze? Maar wat dan wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *