Mededeling tussendoor: spelregels

Ik heb het al vaak gezegd: dit is geen open forum. Het is mijn persoonlijke weblog, en ik neem mijn verantwoordelijkheid er voor heel serieus.

Dat betekent ook dat dit niet de plaats is om allerlei berichten te plaatsen die ik niet heb kunnen controleren. Voor mij, die al twaalf jaar in Gaza kom, is het al moeilijk genoeg om werkelijk te begrijpen en uit te leggen wat er gebeurt. Wat absoluut niet helpt zijn mensen die er zonder er veel van af te weten het een en ander van het internet af plukken en dat hier willen plaatsen, omdat het ze interessant lijkt, omdat het toevallig past in het beeld dat ze al hebben gevormd, of omdat ze het leuk vinden om me tegen te spreken.

De situatie in Palestina is te ernstig om er welles-nietes spelletjes van te maken, door mensen die er veel te weinig van af weten. Kortom: losse flodders opgepikt van het internet of uit een krant gehaald, zonder dat duidelijk is wat de inzender er van weet, zonder dat duidelijk is wie de inzender is en vanuit welke motivatie die iets opstuurt, zonder contekst, zonder werkelijke visie, neem ik niet op. Niet over dit moeilijke onderwerp.

Waar ik prijs op stel, en wat ik regelmatig op mijn weblog plaats, zijn de onderbouwde meningen van mensen die werkelijk weten waar ze het over hebben, uit ervaring of omdat ze zich er werkelijk in hebben verdiept. Wat dus niet betekent dat ik het altijd met ze eens hoef te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *