Josephine

aaaaa.jpg

Josephine heeft in ons nieuwe huis een mooi warm plekje voor in de winter gevonden. Gevaarlijk wel. Voordat ik mijn wasgoed ga drogen voortaan even uitkijken of er niks ligt te dutten.

Verder moet het wereldnieuws weer even wachten. Kerk. Messiaans Beraad. Familie.

10 gedachten over “Josephine

 1. Die Josephine toch. Het is katten eigen om op de meeste onverwachte en vreemde plekjes lui (om jaloers van te worden, vaak) te liggen dutten met één oor in de stand-by stand… Goed dat je je droger controleert voor je ‘m laadt en voor je ‘m aanzet… Destijds vond ik mijn katten regelmatig in de gootsteen. Moest die wel eerst droog zijn, natuurlijk. De wastafel was er ook zo eentje en verder heel graag juist daar waar je ze niet kan weghalen: ergens onder-achter-tussen en precies op een plek waar je ze niet wilt hebben. Mensen met katten leren snel die favoriete plekjes vinden, hoop ik. 😀

 2. Anja opgelet! Onze poes Sam heeft ooit eens drie minuten meegedraaid in de wasdroger; omdat ik z’n belletje hoorde rinkelen in de droger kon ik ‘m tijdig redden.
  Hij kwam er wel helemaal fris gefohned en geurend naar wasverzachter uit overigens.. (-:

 3. Hi hi, het is altijd de meest brutale van het stel die dol is op een – nog niet eens warme – wasdroger.
  Bij mij duikt Metaxa al weg met alleen al het idee dát dat ding weer hard gaat blazen .. !
  Maar Dorus ziet dat ik de deur openklik en ligt er al relaxed in. En dan wordt hij best boos wanneer ik er ook nog natte lappen bij in wil doen!

 4. Ai. En Josephine (en ik) denken dat ze reuze origineel is. Blijken al die beestjes overal ter wereld dezelfde originele ideeën te hebben. Wel een dappere die het gevecht aangaat met de haardroger. Kobus, de angsthaaspoes zit bij alles wat een beetje blaast meteen onder het bed.

  Ik zal het trouwens aan Josephine doorgeven, meneer CJN, dat wasdrogers niet goed zijn voor het milieu. Al dat kattegrind annex drolletjes vast ook niet. Helaas is de PS (Partij der Staartigen) wegens dissidentie gesplitst en zitten ze nu apart in de Staarten Generaal, Groep Josephine en Groep Kobus. Qua actie wordt dat niks meer. Josephine heeft besloten een beweging te beginnen en geen partij met leden want die hebben maar meningen en zij praat graag direct met het volk. Kobus vindt zelfs dat niet nodig want hij is het volk. Ze hebben alletwee besloten dat verkeerde staartigen, de staartigen die blaffen, maar weer terug moeten waar ze vandaan komen, want tenslotte hebben we hier een cultuur waar ook de blaffers zich aan aan moeten passen, en die blaffers zijn eigenlijk wolven en die moeten we hier niet, behalve dat die drollen op straat overlast bezorgen en blaffers ook de slechte neiging hebben om in groepjes op straat te hangen in plaats van gewoon thuis te blijven. En die multikul, dat honden en katten best in één huis kunnen wonen moet nu ook maar eens afgelopen zijn. Je moet toch niet net gaan doen of de blafferscultuur gelijkwaardig is aan die van de poezen.
  Ik denk niet dat het nog veel wordt.

 5. Ik denk dat je haar iets vaker op schoot moet nemen Anja je bent te veel weg van huis.
  Als ik het goed herinner is ze toch al een oude poes en die willen een warm plekje om op te liggen.
  Onze inmiddels ook al oude kat gaat vaak bij moeders letterlijk in de nek liggen of half onder de oksel van vader terwijl hij TV kijkt vanuit bed.
  🙂

 6. Ojeee…gaat het echt niet meer tussen Kobus en Josephine? Wat jammer! Wil je ze dan allebei een warme Kerstkroel geven van me? 😀

 7. Hallo,
  Mijn naam is Josephine en laat het nu zo zijn dat ik ook poezen heb en daar weg van ben. Ik heb er ook eentje die erg op jouw Josephine lijkt. Het is een abessijn.
  Ik studeer bij de SPSO. Jammer dat je er geen college meer geeft.
  Ik ben boeken op het moment van je aan het lezen. Echt boeiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *