Israël gebruikt de Westoever als vuilstortplaats

garbage.jpg

Zie voor René Boers videoreportages uit Israël. www.groene.nl, hier de reportage over de manier waarop Israel de Westoever gebruikt als vuilstortplaats. Hier.

3 gedachten over “Israël gebruikt de Westoever als vuilstortplaats

  1. Ik heb het filmpje bekeken en ik sta werkelijk stijf van verontwaardiging, ik wist echt niet dat dit gebeurt.

    Wat verschrikkelijk dat deze mensen gewoon de shit over zich heen krijgen.

    Poeh, ik kijk nu ook echt met andere ogen naar Israel, iets genuanceerder zullen we maar zeggen.

    Is er dan niemand die hier ingrijpt? dat begrijp ik dus niet.

  2. Er is al een gigantische lijst aan Israelische overtredingen van van alles, Carla, mensenrechten, Conventies van Geneve. De bouw van de nederzettingen is illegaal, de bouw van de muur ook, de onteigening van land dat in privébezit is, het verhinderen dat boeren naar hun land kunnen, het verhinderen dat ze de oogst binnenhalen, het oppakken en opsluiten van Palestijnen zonder proces, de executies, de burgerdoden, het uithongeren van de bevolking, het inhouden van geld dat al van de Palestijnen is, het verhinderen dat mensen medische behandeling krijgen, en nog zo het een en ander – daar kan het verwoesten van het milieu ook nog wel bij zonder dat iemand zich daar druk over maakt.

  3. Ja Anja, ik begrijp wat je bedoelt maar ik moet het hebben van berichtgeving en helaas zie ik dit soort berichtgeving te weinig terug bij programma’s als journaal,1 vandaag, netwerk, nou ja noem maar op.

    Ik zal dus eens meer gaan uitwijken naar andere media, waaronder de groene Amsterdammer, wat dat betreft is het internet een uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *