HTIB tegen onrustzaaiers

Te gast: TURKSE ARBEIDERS VERENIGING IN NEDERLAND [HTIB]

Het is voor ons als Nederlandse burgers een pijnlijke constatering dat de samenleving opnieuw gegijzeld wordt door extremisten, racisten en populistische politici.

Al onze inzet en pogingen in de afgelopen 40 jaar om samen als volwaardige burgers de maatschappij op te bouwen, heeft veel effecten gehad en daarmee hebben wij samen veel bereikt. Maar sommige kortzichtige en gefrustreerde en slecht denkende mensen, groepen en politieke partijen zoeken naar zondebokken om de problemen op hen af te wentelen en steeds weer pogen om tweedeling en haat in de samenleving te zaaien. Misbruik makend van de ontwikkelingen in de wereld zoeken ze naar middelen om hun afschuwelijke doel, n.l. discriminatie en racisme, te bereiken.

Wij constateren met tevreden dat deze onrust zaaiers in de minderheid zijn en we zullen alles doen om het zo te houden. Wij hebben al onze inzicht en mogelijkheden uit de kast gehaald om de reacties vanuit onze achterban op deze provocaties binnen de rechtsorde en met kalmte tegemoet te treden.
Wij wensen dat er geen acties of uitlatingen gedaan wordt om bij te dragen aan de wensen van deze provocateurs. Want dat is wat ze willen.

Mensen in de samenleving die misschien ook anders denken en de problemen ook zelf ervaren willen in dialoog de problemen bespreken en oplossen. Wij met zijn allen zullen ons verzetten en beschermen tegen alle pogingen om ons buiten de rechtsorde te trekken. Wij koesteren de rechtstaat en de tolerantie van de democratie en zullen dat ook met alle mogelijke democratische middelen verdedigen.

Wij als organisaties die jarenlang ons hebben ingezet voor een samenleving met waar respect, tolerantie en rechtvaardigheid centraal staat, roepen dan iedereen op om met ons mee te doen om kalm te blijven en de extremitische provokateurs op de juiste manier te bestrijden.
Al onze energie zullen wij dan positief inzetten ter verbetering en vergroten van de kansen van alle individuen binnen een leefbare samenleving.

Van de overheid en politici verwachten wij dat ze daadwerkelijk afstand doen van “wij-zij” denken.
En dat ook in hun dagelijkse leven en praktijk toepassen. Want het gaat uiteraard om de problemen te benoemen maar zonder enige waarde oordeel en te spreken en zonder dat de problemen worden ingekleurd met afkomst, ras, religie of seksuele geaardheid van mensen waar de problemen zich voordoen.

De problemen die opgelost moet worden zijn onze problemen en de mensen waar het om gaat zijn allemaal Nederlanders. Vroegtijdige school uitval, criminaliteit onder de jongeren, geweld tegen homoseksuelen en discriminatie tegen vrouwen , kunnen niet verklaard worden door religie en afkomst.
Dat te simpel en draagt ook nog bij aan tweedeling in de samenleving. Sociaal maatschappelijke en economische problemen veroorzaken de achterstands situatie in onze samenleving waardoor m.n. de jongeren geen perspectief meer hebben.

Het zou de minister van WW&I sieren als zij voor de overheid een aculturalisatie programma opstelt waardoor het “wij-zij” denken verdween uit het beleid en uitvoering.

Wij roepen iedereen op om zich niet te laten provoceren en kalm te blijven tegen alle mogelijke onrust zaaiers en hun meningen en standpunten binnen de democratische rechtsorde actief uit te dragen

TURKSE ARBEIDERS VERENIGING IN NEDERLAND [HTIB]

Eén gedachte over “HTIB tegen onrustzaaiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *