Gaza, even tussendoor

Alles okee, voor zover het in Gaza okee kan zijn.
De aanvallen zijn weer (even) opgehouden.
Vanochtend was de elekrticiteit uit, het net lag er uit. Nu is het internet weer bereikbaar maar overbelast, want het is vrijdag en iedereen zit er op.
Ik heb nog een verhaal, ik hoop dat het vanavond rustig is, want nu hebben we familielunch en een feestje en de flat zit vol met mensen. Ik kijk of het vanavond nog lukt.

Veel groeten uit Gaza aan iedereen van de vrienden.

4 gedachten over “Gaza, even tussendoor

  1. Lieve Anja,
    Wat ben je toch een dapper mens, net zo dapper als al onze vrienden in Gaza en al die anderen daar die zich ondanks alles staande weten te houden. Een oneindig gevoel van machteloosheid overvalt me iedere keer bij alles wat ik hoor, lees en zie over de situatie bij jullie. Is het niet onbestaanbaar dat deze sitatie voort duurt. Ja, helaas wel, zolang men zich hier alleen maar druk loopt te maken over die film van Wilders……
    veel liefs, geluk en veiligheid voor jou en alle NCCR bekenden en vooral aan Ramzy en dr. Wael; ik kreeg net een artikeltje doorgestuurd van Joes over een workshop in Khanyounis, goed om te lezen dat ik destijds een klein steentje heb kunnen bijdragen. Alexandra

  2. Ha die Alexandra. Fijn om van je te horen. Lief van je. Nu is mijn definitie van dapper dat je bang bent en het toch doet, maar ik ben niet zo bang. Ik zie altijd vreselijk op tegen de reis, zeker als ik alleen ben, die rottige grens over, maar daar hoef je niet dapper voor te zijn, want veel kan me niet gebeuren behalve dat het een intimiderende ervaring is. En hier ben ik bijna nooit bang, want je kunt pech hebben en net onder zo’n bom terecht komen, maar erg waarschijnlijk is het niet. Mensen met kinderen slapen niet, die lopen nu met kringen onder de ogen, want die willen meteen weg kunnen als er wat aan de hand is, en die verzamelen hun familie om zich heen en zijn na acht uur ’s avonds niet meer buiten te vinden. Want dat is de echte verschrikking hier: vanochtend waren op de tv de beelden te zien van een moeder die de straten afliep roepende om haar zoon Omar. Ze had wel de menselijke resten gezien van iemand die net was opgeblazen, maar dat was niet haar Omar. Dacht ze. Want ze herkende hem niet. Dat gaat dwars door je ziel.
    Ik had het hier nog over Wilders, en of ik Gaza door zou moeten al roepende ik ben een Deen, maar niemand maakt zich daar druk over. Ze hebben wel wat anders aan hun hoofd.
    Stukje van Joes ga ik lezen.
    Liefs van de mensen hier!

  3. Er is natuurlijk wel een verband tussen de film van Wilders en de lauwe reactie van de pers op de moord op weer tientallen Palestijnen door Israel.
    Niet voor niets heeft Wilders zulke goede connecties met Israel dat hij er regelmatig komt volgens eigen zeggen.
    Israel heeft er alle belang bij dat Moslims in het algemeen worden afgeschilderd als “terroristisch tuig”. Palestijnen zijn immers ook Moslims. Willen jullie het opnemen voor die lui ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *