The Gaza Bombshell

poar02_gaza0804.jpg
(Mohammed Dahlan, in Ramallah)

Het was voor een trouwe Gazaganger geen verrassing. Ja, de VS werkte samen met Fatah, en koos Dahlan uit om te proberen Hamas af te zetten met een coup. Die mislukte.
Ik schreef er al eens over, hoe ik de troepen van Dahlan s’ ochtends vroeg onder het raam van mijn flat zag marcheren in een drafje, zingend, en ik dacht: net een Amerikaanse film, wat klinkt dat onpalestijns. Dat elke Gazaan mij het geheimzinnige gebouw aan kon wijzen waarvan ze zeiden dat daar het CIA zat. De Amerikanen midden in Gaza? Yep. Dahlan betaald door Bush? Yep. Maar voor wie dat jongensboek verhaal, die B-film nog niet geloofde: het verhaal staat nu, geschreven door David Rose, in Vanity Fair – en de Amerikanen geloven hun ogen niet. Amerika die de ene groep Palestijnen betaald om de andere, democratisch verkozen groep af te zetten? Doen wij zulke dingen dan? Yep, en niet voor het eerst. Het wil alleen nogal eens mislukken.

Hierbij de link naar het artikel:

Hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *