Kifaia zoekt een webbie

071202gaza-124.jpg

Stichting Kifaia, de kleine Nederlandse vrijwilligersorganisatie die al tien jaar samenwerkt met een Palestijnse organisatie in de Gazastrook, het NCCR, om daar gehandicapten bij te staan, heeft binnenkort een mooie bijdetijdse gebruikersvriendelijke nieuwe website. Dat werd hoog tijd, want de oude ligt er nogal verlaten bij.

Nu zijn wij van Kifaia (Joes Meens, Leo de Kam, Helma Kloosterman, en ik – benevens nog een hele ploeg sympathisanten en trainers die met ons mee reizen naar Gaza of ons hier bijstaan met klussen) wel goed in het organiseren van trainingen, houden van lezingen en verzamelen van geld – maar we zijn niet zo geweldig in het bijhouden van een website. Technisch niet en ook niet qua tijd, waar we altijd mee moeten woekeren.

Dus zoeken we een vrijwilliger, zo iemand die digitaal is geboren dan wel wat heeft bijgeleerd, die voor ons de nieuwe website bij kan houden. Dat betekent: wij leveren het materiaal aan, de geschreven verhalen, de foto’s, en de webbie zet het er netjes op. (Onze webbie hoeft dus geen nieuwe wesbite te ontwerpen, die hebben we al). We schatten dat in op een paar uur werk in de week. Soms met een piekje, want als we in Gaza zijn, of net weer terugkomen is er meer materiaal.

Wat we van onze webmaster verwachten:
– Dat je affiniteit hebt met onze doelstelling en wat voor de Palestijnen in Gaza wilt doen.
– Dat je je, samen met de mensen die we daarvoor hebben, in wilt werken.
– Dat je er een paar uur in de week voor vrij wilt maken, en vooral dat je snel wilt reageren wanneer we iets geplaatst willen hebben.
– En enige eigen creativiteit, gevoel voor lay-out bijvoorbeeld, plus plezier in samenwerken is ook niet weg.
– Dat je een goede computer hebt, daar goed mee om kunt gaan en thuis wilt werken. (Dat houdt dus ook in het verwerken en bewerken van foto’s).
– Dat je eens in de paar maanden met ons wilt vergaderen – op een tijd waarop je invloed hebt – dat is altijd ’s avonds of zaterdagmorgen.

Wat niet nodig is: dat je veel over Palestina en Gaza weet. Wel dat je je hart op de juiste plaats hebt zitten. De bijscholing leveren wij vanzelf mee.

Betaling zit er dus niet in. We kunnen alleen onkosten vergoeden (bijvoorbeeld reiskosten of een computerprogramma). Wij werken ook allemaal voor nop. Het geld dat we verzamelen van onze donateurs gaat zoveel mogelijk naar Gaza, waar ze het hard nodig hebben. Wij houden de onkosten hier in Nederland zo laag mogelijk, we hebben dus ook geen duur drukwerk en geen kantoor.

We gaan er geen zware sollicitatieprocedure van maken. Wanneer we een aardig aanbod krijgen volgt er een kennismakingsgesprek, en dan gaan we aan het werk. Na een proefperiode beslissen we wederzijds of we met elkaar doorwillen.

071202gaza-148.jpg

Meer over Stichting Kifaia hier, dan zie je meteen waarom we dringend aan iets nieuws toe zijn.
En om een indruk te geven wat we daar doen, kijk hier en hier.

Dit is de Kifaia ploeg aan het werk om de nieuwsbrief de deur uit te doen, drie keer per jaar. Mag je aan meedoen, is gezellig en goed voor het contact en de inspiratie, hoeft niet.

080126lukas-074.jpg

080126lukas-079.jpg

Heb je vragen? Stel ze hieronder.
Wil je je aanmelden? Kan ook hieronder. Vanzelfsprekend zullen we je sollicitatie niet op het weblog plaatsen.

2 gedachten over “Kifaia zoekt een webbie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *