Groeten uit Gaza

jan-1.jpg
(Jan Andreae en Roos in Tel Aviv, wachten op de taxi naar Erez)

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Een gesprek met de majoor die gaat over Erez, en een uur later was ik Gaza in.
Als diezelfde meneer er nu ook nog even voor zorgt dat Roos ook toestemming krijgt kunnen zij en Jan ook nog komen.

Berichten volgen.

11 gedachten over “Groeten uit Gaza

  1. “Het kan verkeren” zou Bredero zeggen. Niets zo onvoorspelbaar alsde Israelische veiligheidsdiensten. En, soms zit het mee, soms zit het tegen, wat heet…! Ik ga nu meteen natrekken of Joep en Marijke en ik er ook in hadden gemogen 2 weken geleden. Dat zou een hoop werk sparen voor de decembertrip!

    Heel veel groeten aan je mannen en aan alle vrienden en collega’s, moge Jan en Roos ook geluk hebben, insh’allah.

  2. Ik weiger gewoon te begrijpen dat dit kan. Dat iedereen ter wereld het weet en dat het ‘gewoon’ door kan gaan. Maar echt fijn dat je er bent, Anja. Groeten aan al je jongens (en meisjes).

  3. Goede morgen Anja, ‘k hoop dat je lekker geslapen hebt!
    Een vraagje: ‘k neem aan dat jij, Jan en Roos samen op reis zijn gegaan maar waarom mocht jij wel door maar Jan en Roos niet?
    Trouwens ik kan het nog nauwelijks geloven dat jij in Gaza zit.

    Als je over een paar dagen Gaza weer verlaat wil je dan zo vriendelijk zijn om even, namens mij, te zwaaien als je voorbij mijn thuis kibutz Gevar’am rijdt? Bedankt!!

    Geniet deze dagen van je thuis zijn!
    Gerrie

  4. Jan mag wel door maar Roos is ‘still under procedure’. Redenen daarvoor worden nooit gegeven. Het is vaker voorgekomen dat bij twee aanvragen een werd goedgekeurd en de andere ‘under procedure’ bleef, om dan weken later, te laat, alsnog toestemming te krijgen. Deny heeft geloof ik acht weken moeten wachten, en heeft twee keer zijn vliegtuig en afspraken weer af moeten zeggen. Zo doen ze dat. Noem het maar ‘ontmoedigingsbeleid’.

    Het is sowieso duidelijk dat er nog maar heel weinig mensen toegelaten zullen worden in de gevangenis Gaza. Israeli’s mogen er niet meer in, Israelische journalisten ook niet meer, ook de hulporganisarie Physicians for Human Rights die er zouden komen opereren werd de toegang geweigerd. Aangezien Israel het wel een goed idee vindt als het buitenland zorgt dat er geen nog ergere humanitaire ramp ontstaat, en wij dus de hulp mogen leveren waar Israel zelf, volgens de Conventies van Geneve voor verantwoordelijk is, is er een lijst van hulporganisaties waaronder de VN die toegang krijgen – en wij staan dus op die lijst. Wat dus niet betekent dat je gewoon aan kunt bellen.

    Onze majoor zei nog dat het crazy people zijn die naar Gaza willen – dat konden we van harte beamen.

  5. Ja, Israel is zelf verantwoordelijk! En gekken zullen er hopeljk blijven die de taken op de schouders nemen waar zijzelf tekort schieten, totdat ze wakker worden!
    De keren dat de kogels om mijn oren vlogen, zelfs over de ontbijttafel heen, terwijl je bezig bent orde te scheppen in hun achtertuintje, zijn niet te tellen.
    Als dank kreeg ik, bij het verlaten van het land, urenlange eenzame opsluiting en werd me vanaf de andere kant van de deur toe geroepen dat ik tegen de Staat Israel zou zijn.
    Blijf dus waakzaam Anja!
    Gerrie

  6. Dear Jan,

    We are very sad you have not managed to get in yet. It is a very difficult experience , particularly for Rose who is willing to visit us for the first time. We hope you could succeed in a new attempt today. If God will “NO”, we are looking forward to seeing you so near along with rose .

    Fatma

  7. Dat is nou precies wat de voor ons meestal onzichtbare krachten of machten die daar achter zitten hopen, Clara. Ze hopen dat wij het niet willen begrijpen en niet ver gaan zoeken.

    Groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *