Persbericht Een Ander Joods Geluid

persbericht van Een Ander Joods Geluid over de bombardementen van Israël op Gaza

De regering Olmert begon haar periode met de luchtoorlog tegen Libanon in 2006, en beëindigt die in stijl: met bloedige bombardementen op de Gazastrook. Toen en nu weer is het excuus: we kunnen niet anders. Toen en nu is dat een leugen. De oorlog tegen Libanon was een bewuste en gewilde escalatie, de bombardementen op Gaza ook. Die laatste zijn bovendien het failliet van de wederrechtelijke en onmenselijke blokkade van de Gazastrook, uitgevoerd met de medeplichtigheid van de Verenigde Staten, Europa en Egypte. Hamas is desondanks niet op de knieën gedwongen; voordat onder een nieuwe Amerikaanse regering, wellicht een andere wind gaat waaien uit Washington, moet het karwei afgemaakt worden: niet voor niets heeft Israël het staakt het vuren al verbroken met een eerste aanval op 4 november, de dag van Obama’s verkiezing. Hamas moet en zal uit de macht verdreven worden, het bestuursapparaat gebroken, de leiders vermoord. Palestijnen mogen zich niet verzetten, zij dienen te gehoorzamen. Andermaal, net als in Libanon wordt daartoe door Israël de verwoestende vuurkracht van een moderne luchtmacht ingezet tegen burgers, om politieke doelen te realiseren.
Voor Israëlische regeringen is diplomatie de voortzetting van oorlog met andere middelen. Dreiging, dwang en militair geweld is de taal die van Israël uitgaat. De regering Olmert is daarop geen uitzondering: zij heeft in bijna drie jaar niets gepresteerd dat een oplossing van het Israëlisch Palestijnse conflict door onderhandelingen ook maar een millimeter dichter bij heeft gebracht.
Stichting Een Ander Joods Geluid houdt daarom de Israëlische regering niet alleen verantwoordelijk voor elke dode en elke gewonde die in Gaza valt, maar ook voor deze totale stagnatie van ‘het vredesproces’. Een regering die alle troeven in handen heeft om van diplomatie een succes te maken, daarin vooral uit onwil erbarmelijk faalt, en vlak voor haar heengaan niet beters weet te doen dan ten strijde te trekken,is niet alleen incompetent, maar ook misdadig.
Het Nederlandse buitenlands beleid valt op door een overmaat aan tegemoetkomendheid jegens deze ‘bevriende natie’, die zich tegenover haar buren niet beter gedraagt dan de eerste de beste schurkenstaat.
Bestuur Stichting Een Ander Joods Geluid.

website: hier

9 gedachten over “Persbericht Een Ander Joods Geluid

  1. Ik zie dat er weinig gereageerd wordt op de verschillende verkaringen. Daarom: Het deed me zo goed vanmorgen deze tekst te kunnen lezen!

    Ons regionale dagblad, Dagblad van het Noorden , schreef zowel het redactionele commentaar, als het verslag op de buitenlandpagina vol met Israelische verhalen. Dan kun je ook leugens melden: het zijn “gewoon” correcte citaten van inwoners van Sderot. Vanuit Gaza alleen een heel treffenden foto.

  2. Het valt me op hoe laf eea is:
    Om de kans dat ook Israëlische soldate sneuvelen bij een grondoffensief te elimineren moet eerst de Gazanen alle wapens worden afgepakt en zelfs politiemensen worden gedood.
    Uit het bombarderen van het tv.station blijkt het democratische gehalte van Israël (wat al eerder bleek toen ze de overwinning
    van Hamas bij de verkiezingen niet wilden aanvaarden, en bij het
    niet toelaten van buitenlandse pottenkijkers, die de gevolgen van
    de blokkade naar buiten zouden kunnen brengen.
    Fesje

  3. Datzelfde geldt ook voor dagblad BNDeStem in Brabant.
    Gelukkig is op de poll 72% van de mensen die reageerden, vóór de stelling dat Israël onmiddellijk moet stoppen met het geweld in de Gazastrook.
    Bloemendaal meldt trots dat Olmert geleerd heeft van de fouten inj Libanon. Alsof een inval in Libanon te vergelijken is met het bestoken vanuit de lucht van een openluchtgevangenis zo groot als Texel met 1,5 miljoen gevangenen.

  4. Johan, des te meer ik nadenk , des te meer ik mijn conclusies trek. Deze vreselijke aanval heeft ook te maken met Olmert zijn ego. Hij is zijn regeerperiode begonnen met de libanon oorlog in 2006. dat is een grote mislukking geworden. Omdat ze hezbollah onderschatten.Hj wil zijn regeerperiode die gekenmerkt wordt door allerlei schandalen van fraude en geld achterover drukken, die wil hij afsluiten met een succesje, en dan is het erg aanlokkelijk om een bevolking te lijf te gaan die toch al zwak is, die wapens heeft die voor geen meter kunnen wedijveren met de kracht van het isrealische leger (derde sterke leger ter wereld of zoiets ?).
    het zijn ook zulke lafbekken. Nu roept onze heldin Tzipi Livni de gazaans bevolking op om weg te gaan uit hun huizen, maar ze vergeet om erbij te vertellen dat ze 5 dagen geleden op de koffie is geweest bij haar maatje Hosni Mubarak en hem heeft gevraagd om de grenzen hermetisch gesloten te houden. Ook hebben ze gisteren alle tunnels waar voornamelijk voedsel, medicijnen en al dat soort dingen door gesmokkeld werden, gebombardeerd. Dit waren de laatste levenslijnen naar buiten. Waar moet de gewone burgerbevolking naar toe vluchten? De zee in? Ook vanuit de zee wordt er door de Israelische marine gebombardeerd.
    Dit is een aanval op het paletijnse volk, op vrouwen, kinderen, mannen die gewoon eenf atsoenlijk leven willen leiden. dat fatsoenlijke leven wordt ze al tientallen ajren ontzegd. is eht pas begonnen emt Hamas? nee, dit is al bezig sinds 1948. En israel is heir helemaal verantwoordelijk voor.

  5. Je hoeft hier niet opnieuw met het geijkte verhaal aan te komen zetten van de joden die alleen maar een veilige plek wilden en aangevallen werden door die akelige Arabieren, Wessel. Dat hebben we uit. Dat is paradigma één en al breeduit weerlegd. Ga naar dossier.

  6. Palestijnen kunnen geen kant op, Gaza in hermetisch afgesloten en wordt massaal en massief plat gebombardeerd met zware bommen.

    Wie drijft wie de zee in?

  7. eindelijk eens een ander geluid en dan nog wel van joodse zijde. een verademing! ik ben toch niet de enige die er zo over denkt. Het lijkt wel of de hele wereld misleid is door de leugens en verdaaiingen door Israel en de VS. Ook onze regering hobbelt er kritiekloos achteraan, ik schaam mij daarvoor en voel me machteloos.
    Israel moet de oude grenzen respecteren (1967) en de ingepikte grond teruggeven aan de Palestijnse bevolking, de joodse nederzettingen ontmantelen, de muur afbreken en onmiddellijk stoppen met alle geweld.
    De westerse wereld moet stoppen met economische en militaire steun aan Israel zolang ze dat niet doen . de Europse regering moet Hamas erkennen als vertegenwoordiger van het Palestijnse volk en zijn invloed aanwenden om te zorgen dat Hamas partij wordt aan de onderhandelingstafel.
    Pas dan is er kans op vrede.

  8. Anja,

    Wat een prachtig Joods geluid is dit toch. Hadden we zo’n geluid ook maar binnen het christendom en de islam. Ik denk dat ik acuut weer katholiek zou worden als er een paus zou opstaan die zulke waarheden zou durven verkondigen over de acties van “het eigen volk” in heden en verleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *