2 gedachten over “Humanitarian Law

  1. Diverse persbureau’s (en kranten) melden op dit moment dat de voorzitter van het Het Rode Kruis, de heer Cees Breederveld, toegang eist tot gewonden in de Gazastrook en stelt dat Israël die toegang in strijd met het internationaal recht belemmert!

    De hulporganisatie, Prinses Margriet is de beschermvrouwe, is meestal behoedzaam in haar formuleringen, maar de toestand in de Gazastrook is zo schrijnend dat de organisatie meent zich duidelijk te moeten uitspreken.

    Cees Breederveld zei donderdag in Den Haag dat: “het Rode Kruis altijd partij voor de slachtoffers kiest en als het geen toegang krijgt tot de slachtoffers van een conflict dat dan wordt gemeld”; Breederveld liet er geen twijfel over bestaan dat het de Israëli’s zijn die de hulp hinderen.

    Hij gaf een dramatisch voorbeeld waarbij leden van de zusterorganisatie, de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), woensdag vier gewonde en volkomen verzwakte kleine kinderen aantroffen bij de lijken van hun dode moeders in de wijk Zeitoun in Gaza-Stad.

    ***************

    In hun gisteren uitgegeven verklaring stelt echter de Nederlandse regering (CDA/CU/PvdA) dat het veroordelen van Israël voor hun disproportionele reactie in de Gazastrook geen zin heeft.

    Mijns inziens kun je dus rustig stellen dat de Nederlandse regering bestaande uit CDA, CU en Partij van de Arbeid een extremistische beweging steunt (de regering van Israël) en vanuit dat oogpunt extremistisch van aard is aangezien ze degenen die het Internationaal recht belemmeren door dik en dun wensen te steunen.

    Het lijkt me dat er tegen de drie partijen (CU/CDA/PvdA) een aanklacht kan worden ingedient wegens steun aan een extremistische beweging en medeplichtigheid aan volkerenmoord op grote schaal.

    Er valt aan te denken hen aan te klagen bij het Internationaal Gerechtshof te Den Haag zodat deze schuldigen aan wreedheden jegens de medemens terecht kunnen staan.

  2. Vandaag gelezen op yahoo-news
    http://news.yahoo.com/s/ap/20090108/ap_on_re_mi_ea/ml_israel_palestinians
    Dat Israël geen respect toont voor Verenigde Naties was bekend, maar het wordt steeds extremer. VN trucks en medewerkers worden onder vuur genomen. De hele organisatie van VN willen ze ter discussie stellen net als VS(zie Irak) Deze willen alleen maar hun eigen internationale orde zonder andere landen en volkeren, behalve als moderne slaven ondergeschikt aan hun commando’s
    En ook het conflict bereid zich uit. Vanuit Libanon zijn ook raketten afgevuurd en andersom. Wat zal dat nu met zich mee brengen? En ik ben benieuwd hoe het westen nu probeert deze genocide goed te praten. Alleen al aan hun handen kan je zien dat ze medeschuldig zijn door het vele bloed dat eraan kleeft van onschuldige slachtoffers.
    Maar goed we gaan door, zolang de Palestijnen hun staat niet terug krijgen is iedere actie gerechtvaardigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *