Vandaag

000ahandje-1.jpg

Het is nog niet voorbij, de oorlog tegen Gaza, maar het ziet ernaar uit dat de gigantische verwoestingen die Israel gisteren aanrichtte bedoeld waren om voor het einde nog even genoeg kapot te maken om een ‘overwinning’ te kunnen claimen, en er voor te zorgen dat Hamas, dan wel de gehele Gazaanse bevolking, zo zwak mogelijk de nieuwe fase van een tijdelijke wapenstilstand in zullen gaan. Tijdelijk, want dit is duidelijk: ook als er niet meer gevochten wordt, de bezetting is er nog steeds, en zolang er bezetting blijft, blijft er verzet, en een werkelijke oplossing is verder weg dan ooit.

Voor dit weblog: we gaan het een beetje kalmer aan doen. Ik begreep heel goed dat er in de afgelopen weken een enorme behoefte was om ergens uiting te geven aan woede en verontwaardiging, en ik heb die ruimte graag willen bieden. Maar nu gaan we weer terug naar de regels die ik hanteer: hou je aan het onderwerp, hou je rustig, zet je emoties om in een redenatie waar we wat aan hebben – en denk na over vergelijkingen die je maakt voor je ze maakt.

Ik zal doorgaan met het geven van informatie, en met het plaatsen van artikelen die ons helpen om meer te begrijpen van die niet te begrijpen en niet te accepteren oorlog tegen Gaza, waar we met zijn allen hulpeloos en machteloos naar hebben gekeken. Het zal een tijd duren voor we werkelijk kunnen bevatten hoeveel zinloze schade er is aangericht, aan mensenlevens bovenal.

Ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het opzetten van een nood-actie om zo snel mogelijk als het vechten is afgelopen een konvooi met hulpgoederen voor gehandicapten, de oude en de nieuwe, naar Gaza te krijgen. En wij van Kifaia gaan weer naar Gaza, zo snel als het mogelijk is.

Hieronder een goed stuk van Uri Avnery, nu vertaald. Aanbevolen.

6 gedachten over “Vandaag

  1. Hi Anja, ik had het gisteren al gevraagd en ik denk dat je er nog niet aan toe bent gekomen, maar kun je iban nummers en bic nummers geven zodat mensen uit België ook geld kunnen overmaken?

  2. Dankjewel Anja,voor jou inzet en deze weblog,de informatie,artikelen en foto’s maakt mij beter geinformeert en daardoor nog meer betrokken en minder machteloos!Een strijdbare en verdrietige medestander,Simona

  3. Op dinsdag 24 februari komt Norman Finkelstein naar Leuven voor een lezing. Deze is gratis toegankelijk.
    Meer info: http://www.liberales.be/agenda

    Voor een voorbeeld van (voor mij althans) misselijkmakende propaganda door reacties in Belgie te koppelen aan extreem rechts moet je het “essay” van Axel Polis op dezelfde site eens lezen.
    Twee citaten vast:
    “Het conflict in de Gazastrook kostte al ettelijke onschuldige burgers het leven”. Ettelijke?????
    “Dit neemt niet weg dat er zich een groot drama afspeelt aan beide zijden van de Gazastrook”. aan beide zijden?????

    Homepage Norman Finkelstein
    http://www.normanfinkelstein.com/
    Wikepedia
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Norman_Finkelstein_(politicoloog)

  4. @1, dat kun je zelf opzoeken, bv. hier.

    Stichting Kifaia te Amsterdam
    IBAN: NL91 INGB 0008207589
    BIC: INGBNL2A

    Van harte aanbevolen!

    NB voor postbankklanten zijn tot 31-12-2011 ook nog de oude Postbankcodes (NL43PSTB000iiiiiii en PSTBNL21) geldig.
    Aangeraden wordt om direct de nieuwe codes te gebruiken om toekomstige problemen te voorkomen.

  5. Marianna, we hebben dat verhaal over dat gasveld al een keer gehad, dat hoeft niet nog eens, dank je wel.

    Dank je Hermie. Ik ben in dat soort dingen niet zo slim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *