OPERATION HUMANITY GAZA gestart

000gallery-gaza-mourning-rel-005.jpg

Met een persbericht hebben we vandaag de noodhulp actie voor Gaza gestart, onder de titel OPERATION HUMANITY GAZA. Samen met ICCO en hopelijk nog met andere organisaties verzamelen we nu geld voor de meest noodzakelijke spullen die nodig zijn voor de zorg aan de honderden nieuwe gewonden en gehandicapten, en voor de gehandicapten die er al waren, en die in de afgelopen tijd verstoken zijn gebleven van medicijnen, verbandmiddelen, pampers en rolstoelen.

Het geld wordt overgemaakt naar de Israelische mensenrechtengroep Physicians for Human Rights, die voor ons de spullen zal aanschaffen en het transport zal verzorgen, dat zo spoedig mogelijk de grens naar Gaza overgaat. We wachten dus niet tot we al het geld dat nodig is binnen hebben, we beginnen meteen met wat er al binnen is. In Gaza heeft het NCCR zoveel mogelijk geprobeerd om de meest urgente gevallen al te bezoeken en verzorgen in de paar uur per dag die daarvoor beschikbaar waren. Ze hebben ons een lijst gestuurd met de meest noodzakelijke spullen.

Er zijn duizenden gewonden, waarvan velen zwaar verminkt. Veel mensen met amputaties, door brandwonden en door de bombardementen. Zij zullen, na noodzakelijke operaties, thuis verzorgd moeten worden, moeten genezen, bij komen van hun trauma, ze zullen moeten leren leven met rolstoel of krukken, hun familie zal moeten leren hoe ze met een patiënt om moeten gaan die misschien niet alleen naar de WC kan, oefeningen met hem moeten doen die ze leren van de fysiotherapeut. Ontzettend intensief werk. De home care teams van het NCCR zijn er al jaren zeer ervaren in, en maken zich op om de nieuwe gehandicapten en hun families bij te staan. Daarvoor zijn ook heel praktisch spullen nodig, verband, pijnstillers en andere medicijnen, pampers voor diegenen die niet naar de WC kunnen, dat soort zaken.

Wij van Kifaia, en hulde aan Deny de Jong, Jan Andreae, en Marique Heydeman die de actie op poten hebben gezet, zijn deze week bezig met de flyers en posters die nog moeten komen, en aan een ketting-email actie.
Iedereen die iets wil doen kan dat nu. Niet alleen door geld over te maken, maar ook door straks, als emailbericht en flyer klaar zijn die te verspreiden. Ook zijn er al allerlei initiatieven, waar opgeroepen wordt tot hulp, een rommelmarkt, een foto-veiling, een wake, een collecte op een school en een collecte in een kerk.

Wij zijn ontzettend blij met elk groter of kleiner initiatief. Organiseer het wel zelf, wij kunnen alleen zorgen voor flyers, posters en emailberichten. Maar laat ons vooral, en ook voor de inspiratie van anderen, weten wat jullie doen.

Nog eens ons gironummer: 8207589, ten name van Stichting Kifaia, Amsterdam. Uw gift is fiscaal aftrekbaar.

EN LET AUB OP DE SPELLING: KIFAIA.

Voor de Belgen:
Stichting Kifaia te Amsterdam
IBAN: NL91 INGB 0008207589
BIC: INGBNL2A Kifaia, Amsterdam.

Voor wie ons nog niet kent, een korte introductie over Stichting Kifaia, hier op dit weblog, en als we alle fouten er uit hebben gehaald vanavond, ook een nood-site op www.kifaia.nl.

Wie flyers wil hebben kan ze alvast bij mij bestellen op het weblog – (Ik zal jullie postadres niet plaatsen, het blijft alleen voor mij leesbaar) zet er bij hoeveel.

Ha! Radio 1 heeft al gebeld. Het gaat werken.

30 gedachten over “OPERATION HUMANITY GAZA gestart

  1. Geachte Mevr. Meulenbelt,

    Ik wil graag folders hebben. Stuur er zoveel mogelijk u er kan sturen, aangezien ik de hele Uithof zal benaderen en in de stad Utrecht. Daarnaast had ik zelf ook een ontwerp gemaakt, die ik kan uitdelen met de nodige informatie. Nou de school werkt gelukkig mee!

  2. Daar zat ik op te wachten.
    Aanstaande zaterdag organiseren wij een solidariteitsbijeenkomst Rotterdam voor gaza.
    Graag als kan vast enkele duizenden flyers voor zaterdag.
    Meer informatie over de bijeenkomst volgt eind van de middag,

    groet,

    Ineke

  3. Anja, wij, Vrouwen in het zwart en Breed Pal. Platform in Haarlem hebben vergunning van de gemeente plus 20 geleende collectebussen om zaterdag a.s. 24 jan. te collecteren voor Operation Humanity/Kifaia. We willen dat doen op drukke plaatsen in de stad. Graag op korte termijn folders en posters.
    Heel veel sterkte gewenst,
    Met vr. groeten, \ Marijke Verhage

  4. Anja, woensdag nog 1 adres en dan maak ik het geld aan je over.
    De € 5.000, = gepasseerd !

    Ook in de moskee in men een inzamelaktie begonnen.
    Groet Gerrie

  5. Wil je mij 50 flyers sturen, en 5 posters.
    Ik kan ze ook ophalen als het ergens in Haarlem af te halen is (bij de SP?)

  6. Aanbod : Als ik 2 (nieuwe) flyers mag hebben dan wil ik die wel copieeren (zwart/wit- A4) Zoveel als je nodig hebt.

    Gerrie

  7. Anja, ik heb 3 kaartjes voor het concert van Bob Dylan op vrijdag 10 april. Als het logistiek te doen is zou je die kunnen verloten onder mensen die bijv. de komende week minstens 100 euro overmaken. Wellicht een stimulans voor deze of gene om toch een bijdrage te storten.
    Laat maar weten of je hier iets in ziet.

  8. Om aan geld te komen voor mijn Palestijnse kinderen heb ik in het verleden, op Koninginnedag, vaak het volgende gedaan:
    1- Het hele jaar door verzamelde ik “hebbe dingetjes”.
    2- Die dingetjes pakte ik in.
    3- Ieder pakje kreeg een nummer.
    4- Bij winkeliers vroeg ik om metalen broek ophangers die open
    geklikt kunnen worden.
    5- Met een perforator knipte ik een gaatje in een stapel
    enveloppen. (in de hoek)
    6- Zodra er een pakje met een nummer erop klaar was, schreef ik
    binnen in een envelop hetzelfde nummer en reeg de envelope aan
    het ophangertje.
    7- Zodra de doos vol was ging het hangertje met de enveloppen
    erbij en begon ik aan een volgende doos.

    KONINGINNE DAG !!

    – De kadootjes werden op nummer uitgestald.
    – Er werd een bord bij geplaatst met het opschrift :
    EEN KADOOTJE VOOR EEN LOOTJE !!!
    – Prijs van het lootje : € 1,00.
    – Men trok een envelop, Keek welk nummer er in de envelop stond
    en het corresponderende kadootje mocht men dan meenemen.

    De dozen vlogen weg want de mensen zijn enorm nieuwsgierig.
    Er kwamen zelfs mensen die een hele, nog ongeopende doos kochten.

    Het is ook voor kinderen erg leuk om te doen!
    Groet, Gerrie

  9. (11) Sorry, Engelbert, ik heb door de drukte niet eerder geregeerd. Fantastisch dat jij de kaartjes voor het concert wilt bijdragen. Punt is dat wij van Kifaia er echt niks meer er bij kunnen organiseren. Dus of jij, of misschien andere mensen, willen bedenken hoe je zo’n verloting kunt organiseren en dat dan doen.

  10. Ok Anja, ik dacht dat een loting meer op zou kunnen brengen dan een losse verkoop. Ik zal dat gaan proberen.
    Ik ben trouwens ook webontwikkelaar, dus als ik iets kan betekenen voor de site van kifaia dan laat maar weten.

  11. hoi ik ben Najla ali said ik ben 15 jaar en ik wil heeeel graag collecteren voor de Palestijnen!
    kost het geld om die folders te ontvangen? ik zou het wel willen dan ga ik met mijn vriendinenn de straat op om te collecteren!
    wilt u me alstublieft een e-mail terug sturen met de informatie?

    Liefst, Najla

  12. Beste Najla, hartstikke fijn dat je mee wilt doen.

    De folders kosten niks, je hoeft alleen even je postadres op te sturen, dat kan via dit weblog (ik zal je adres niet plaatsen, alleen ik krijg het te lezen) dan sturen we die eind van deze week (waarschijnlijk) naar je op.
    Collecteren buiten mag alleen met een vergunning, en daar kunnen wij niet voor zorgen. Wat je kunt proberen is om er op je school toestemming voor te krijgen.

    Ik hoor graag van je!

  13. Beste Anja,
    Ik hoop dat ik a.s zaterdag in Rotterdam bij de solidariteitsbijeenkomst de folders mee kan nemen??

  14. Anja, ik had vorige week een beer van een virus opgelopen op de computer, omdat McAfee het niet tegenhield. Baal als een stekker, want die grapje kost onverwacht 60 euro. Ook heb ik precies deze laatste 5 dagen mijn eerste 4 inwijdingen voor Reiki 1 gehad en ben ik dus erg veel weg geweest. Doneren gaat nu even niet, maar flyers kan ik verspreiden!! Doe er maar 120 om mee te beginnen. Dan heb ik drie flats van 40 woningen waar ik ze in de brievenbus kan stoppen. Ik negeer wel de sticker van GEEN RECLAME… mag natuurlijk niet. Doe het toch.

    Als ik meer nodig heb, laat ik het weten!! Succes.

  15. Anja ik zal er zaterdag waarschijnelijk ook zijn, zal ik dan de folders en posters op kunnen halen? Ik heb voor elkaar gekregen dat 2 middelbare-scholen op maandag-ochtend een inzameling zullen doen voor Ghaza. Zij zullen dit geld dan overmaken op de giro, daarnaast houden ze mij op de hoogte hoeveel het is.

  16. Ik zal proberen of ik iemand met een auto kan charteren. Ik doe mijn best, en nu maar hopen dat vrijdag het hele spul van de drukker komt.

  17. hallo anja
    ik heb een dringend vraag aan u ik hoop dat u mijn kunt mailen waar ik mijn vraag wil stellen. ik hoop dat u mij een mail stuurt.
    alvast bedankt laila

  18. Anja, mag ik ook 100 flyers?

    Allemaal heel veel succes met het flyeren en alle goede en leuke acties!

    P.S. is het een idee om postzegels naar Kifaia sturen voor de verzendkosten?

  19. Anja,
    u bent zoo lief dat u dat voor deze mensen doet ik heb echt heel veel respect voor u !!

    stuurt u mij die folders nog ik kan niet wachten!!!

  20. Hoi Najla, heb jij wel je postadres gestuurd en hoeveel je er wilt hebben? Als je dat al gedaan had zijn ze vandaag op de bus gegaan.
    En ik heb echt erewoord evenveel respect voor jou.

  21. Hallo Anja,

    Ik zou graag 100 flyers en 2 posters willen ontvangen. Ik zit in de projectgroep van Amnesty Amerfoort dat ism Film/Theater De lieve Vrouw de landelijke film en debat reeks Movies that Matter (fims over mensenrechten)ook in Amersfoort van de grond te krijgen.

    Wij zijn met de voorbereidingen bezig voor de film: Heart of Jenin., 9 december 19.30 uur.

    Jij/jullie kennen deze film vast. Doch even kort:

    Het betreft een erg indrukwekkende documentaire over een Palestijnse vader die de organen van zijn doodgeschoten zoontje van 12 (door Israelische soldaten) ter beschikking stelt aan 6 Israleische kinderen. De film, Heart of Jenin, volgt de vader als hij op bezoek gaat bij 3 van hen. Het gaat over iemand die zijn vooroordelen over boord gooit, een humanitaire beslissing neemt ipv poltieke want kinderen kunnen hier niets aan doen aldus de vader Ismael, en ouders die moeilijk kunnen accepteren dat hun kind nu leeft dankzij een Arabische donor/orgaan.

    Weet jij wellicht mensen die het als een meerwaarde voelen om (olv een gespreksleider) als gastspreker bij de vertoning van deze film te willen zijn en daarna deel te nemen aan het debat?

    Je kunt mij mailen of mijn mail adres doogeven. Ik hoop van harte dat wij een hele piepkleine bijdrage kunnen leveren bij de beeldvorming en de humaitaire ramp die jaren plaats vindt in deze gebieden en enige ogen kunnen openen of bij stellen…!

    Veel succes en sterkte met jullie prachtige intitatief!

    hartelijke groet,
    Monique de Vroomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *