Spoedcursus Palestina/Israël (4)

John Pilger maakte vijf en twintig jaar geleden een documentaire” “Palestine is still the issue”. Het werd een klassieker, maar is nooit vertoond op de Amerikaanse tv. Pilger maakte een update. Wat is veranderd, sinds toen, is dat de bezetting is voortgezet, maar dat de Palestijnen terugvochten.

In de meer recente documentaire de beelden van wat bezetting werkelijk inhoudt, de realiteit van elke dag. Pilger ontloopt de moeilijke vragen niet: hoe komen Palestijnen tot aanslagen? Er komen Palestijnen aan het woord, maar ook Israeli’s, een dienstweigeraar bijvoorbeeld.

Ik kan de film van harte aanbevelen als een indringende inleiding op de kwestie Palestina/Israel.
Hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *