2 gedachten over “Tegen racisme

 1. Gisteren, op 15 maart, heeft het partijcongres van de PvdA met algemene stemmen en een positief preadvies van het partijbestuur drie actuele moties inzake het Midden-Oosten aangenomen.

  De eerste motie betreft een onderzoek naar de mogelijke oorlogsmisdaden van de kant van Israël in de recente uitbarsting van ellende.

  De tweede motie betreft het bevriezen van de voorgenomen verdieping van de relatie tussen Israël en de Europese Unie.

  De derde motie betreft een pleidooi voor een studie door de Adviesraad Internationale Vraagstukken over dit zich al zo lang voortslepende conflict in het Midden-Oosten.

  De volledige motieteksten zijn hier te lezen.

  De moties zijn opgesteld door ‘Doorbreek de Stilte’, een PvdA-werkgroep. Wij ervaren deze congresuitspraak als een bewijs dat de publieke opinie inderdaad zichtbaar aan het kantelen is. Dat is, bij alle uitzichtloosheid in Gaza en op de Westoever, toch een lichtpuntje.

  Het voelt alsof het toch kan en zal gaan lukken het massieve rotsblok van paradigma 1 en 2 van zijn plek te duwen. En te laten zien wat een enorm onrecht eronder verborgen ligt.

 2. Hartstikke goed, Clara, ik heb je bericht dus ook naar boven gehesen. Een beetje goed nieuws kunnen we wel gebruiken, toch? En een beetje resultaat van al dat geploeter ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *