Citroenboom

lemon-tree-poster-ned.jpg

In samenwerking met Kriterion heeft de Midden-Oosten studievereniging Asafier (hier) op 29 maart een filmdag georganiseerd. Het thema is het Palestijns-Israëlische conflict.

Lemon Tree, hier.

Deze dag zal om 15:00 uur beginnen met de film ‘’Lemon Tree’’, die door Kriterion zal worden gedraaid. Vervolgens zal de Nederlandse journalist Stan van Houcke, die in 2003 de prijs voor ‘’Journalist van de Vrede’’ ontving, een woordje houden naar aanleiding van de film en kunnen er vragen gesteld worden.

Reservering is niet nodig.

Voor meer informatie: asafier-fgw@uva.nl

De Film

Prijs voorsteling: €6,50
Tijd voorstelling: 15:00

Lemon Tree, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, gaat over Salma, een Palestijnse weduwe die in een Palestijns dorp leeft op de grens van de Westelijke Jordaanoever met Israël. Sinds de dood van haar man leeft ze van de bescheiden opbrengsten van haar citroenbomen. Wanneer de Israëlische minister van defensie haar buurman wordt, eisen de geheime diensten dat het groepje citroenbomen om veiligheidsredenen verdwijnt. Salma besluit met de hulp van haar advocaat de zaak voor het Israëlische Hooggerechtshof te brengen. En onverwacht krijgt ze een bondgenoot in haar strijd, de vrouw van de minister…

Met vriendelijke groet,

Rami el Harayri
Secretaris Asafier

2 gedachten over “Citroenboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *