No Span, bijeenkomst in Amsterdam (2)

aanospan-13.jpg

In het Parool een nogal zuur stukje: SP kaapt PvdAzieltjes in Bijlmer. Nou kaapt de SP helemaal niks, en de ‘zieltjes’ in Amsterdam Zuidoost weten heel goed wat ze zelf willen. Ook ‘opende de Socialistische Partij niet de strijd om de gunst van het Surinaams-Nederlandse electoraat’, dit was al de derde bijeenkomst, na Den Haag en Rotterdam (hier), en dat opnieuw de zaal bomvol zat heeft er uiteraard mee te maken dat de mensen Harry van Bommel al kennen. Hij interesseert zich al heel lang voor Surinaams-Nederland, kent de mensen, en weet heel goed waar ze wakker van liggen.

aanospan-10.jpg

aanospan-8.jpg

aanospan-15.jpg

aanospan-18.jpg

aanospan-12.jpg

aanospan-23.jpg

aanospan-25.jpg

aanospan-24.jpg

Het AOW-gat is er bijvoorbeeld een: mensen die nog niet lang genoeg in Nederland hebben gewoond krijgen geen volledige AOW, terwijl ze wel uit een land komen dat deel uitmaakte van het Koninkrijk, en daar hun belasting hebben betaald. En behalve de SP zijn alleen GroenLinks en de Partij voor de Dieren bereid om dat gat te vullen – niet de PvdA, en dat steekt.

De thema’s waren dezelfde als op de bijeenkomst in Rotterdam, het ging over de manier waarop alle Surinaamse Nederlanders worden gecontroleerd op drugs als ze Nederland binnenkomen, het ging over de belachelijk hoge prijzen voor tickets naar Paramaribo, door de monopoliepositie van KLM en SLM, voor Antillianen is het veel voordeliger. En ook de remigratiewet lag onder vuur. Harry vond dat het mogelijk moest zijn dat we na zo’n geschiedenis met elkaar een vriendschapsband hebben tussen Suriname en Nederland, waarin zulke zaken beter opgelost worden.

aanospan-22.jpg

aanospan-7.jpg

aanospan-5.jpg

aanospan-4.jpg

aanospan-37.jpg

aanospan-36.jpg

aanospan-34.jpg

aanospan-35.jpg

aanospan-33.jpg

aanospan-32.jpg

aanospan-31.jpg

aanospan-30.jpg

aanospan-28.jpg

Remine Alberts, fractievoorzitter SP in Amsterdam, sprak nog over armoede in Amsterdam: de stad wordt rijker maar de armoede is ook gestegen: hoe kan dat? En iemand uit de zaal merkte op dat armoede altijd een kleur, een geslacht en een geloof heeft. Meer sprekers, Purcy Denz, en Noush Saranjam en Ranjan Bissesar, raadsleden van Zuidoost voor de SP werden door Harry geinterviewd, een quiz onder leiding van Edgar Burgu Burgos, die voor veel gelach zorgde, een sketch, er werd ondertussen geënquêteerd, er waren Nederlandse en Surinaamse drankjes, en de vrijwilligers bleven maar stoelen aanslepen in de zaal van het Cultureel Educatief Centrum. Er waren uiteindelijk meer dan vierhonderd mensen. Dat heb je niet vaak op een politieke buurt bijeenkomst. Enig minpuntje: door de enorme toeloop waren de lekkere hapjes snel op. Maar net als in Rotterdam bruisde het van leven, deden mensen tot op het laatst hartstochtelijk mee aan de discussies, en kreeg Harry spontaan van een van de deelnemers een huldeblijk: meneer Bommel, u doet meer voor ons dan onze eigen mensen in de Tweede Kamer, u bent onze witte broeder.

aanospan-58.jpg

aanospan-45.jpg

aanospan-46.jpg

aanospan-49.jpg

aanospan-44.jpg

aanospan-43.jpg

aanospan-42.jpg

aanospan-41.jpg

aanospan-40.jpg

aanospan-39.jpg

aanospan-38.jpg

aanospan-60.jpg

aanospan-68.jpg

aanospan-64.jpg

aanospan-62.jpg

aanospan-61.jpg

aanospan-56.jpg

aanospan-55.jpg

aanospan-50.jpg

aanospan-51.jpg

8 gedachten over “No Span, bijeenkomst in Amsterdam (2)

  1. Inderdaad mooie mensen. Ik bedenk wel vaker bij het zien van Anja’s foto’s dat lelijke mensen niet bestaan (tenzij ze lelijk kijken).

  2. Als iemand er op een manier op staan dat ik denk: dat klopt niet, zo is die echt niet, dan gebruik ik die foto niet. Er moet altijd iets zijn van ja, mens, wat ben je mooi. Ik zie je, en je bent prachtig. En dat heeft er niets mee te maken of mensen oud zijn en rimpels hebben en ook wel eens boos kunnen kijken. Maar of ze echt zijn. Als ik dan thuis kom en mijn foto’s uit mijn camera haal en op de computer zet zit ik er vaak in ontroering en ontzag naar te kijken – jeetje, moet je dat zien, die ogen, dat gezicht, wat prachtig. Als we elkaar toch allemaal zo kunnen zien, elk mens apart, elk mens uniek, wat zouden we dan toch anders met elkaar om kunnen gaan…

  3. Mooie foto’s beetje veel, maar dat AOW gat hoe kan dat nou dat het ook voor Surinaamse mensen geld ? En de andere zoals Aruba, het is toch gewoon Nederland. Het is wel een VOC mentaliteit.

  4. Heeft Harrie B. nog een bepaalde voorkeur uitgesproken (voor politieke samenwerking hoor, die seksverhalen interesseren mij niet zo!)? Als die liberalen samen gaan klittten onder Tom de Graaf (niet letterlijk nemen hoor) dan moet er ook een socialistisch monsterverbond tot stand kunnen komen.

  5. Bedankt voor de tip! Velen zullen hier even met veel plezier een
    kijkje kunnen nemen.

    De grote verscheidenheid van foto-impressies, scheppen gezamen-
    lijk een prima beeld van de sfeer van deze georganiseerde dag.
    Een groot compliment teven voor Harry van Bommel, wie toegevoegd
    werd meer voor ‘onze Nederlandse Surinamers te doen, dan ‘hun’
    eigen mensen in de Tweede Kamer.

    Door hem als ‘witte broeder’ te typeren is dat een prachtige ver-
    taling voor de sfeer die er die dag geheerst moet hebben.
    Mocht voortaan de heer Harry van Bommel, ‘dé witte Surinamer’
    genoemd worden, weet intussen de héle Bijlmer op wie zij ook
    kunnen kiezen bij de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezing.

    Al weer de betrokkenheid van de SP bij ménsen en wat zij nodig
    hebben of wensen in de toekomst.

    Bedankt Anja Meulenbelt voor dit bééldige bééldverslag op uw
    eigen weblog: velen kunnen er zo intens van meegenieten, dank!

  6. (5) Han, waar Harry het over heeft gehad is dat als je zaken als het AOW-gat wilt verbeteren je een meerderheid in de kamer nodig hebt. Wie er op dat moment zo vriendelijk zouden zijn om dat een redelijke vraag te vinden doet er minder toe. Ik zie nog geen socialistisch monsterverbond ontstaan omdat daarvoor gewoon te weinig echte socialisten in de kamer zitten. Of je zou alle wat linkse of rechtsige sociaal-democraten en links-liberalen er bij moeten tellen en zelfs dan.

  7. Anja,
    Mijn complimenten voor deze prachtige kleurrijke plaatjes. Een kleurrijke samenleving waar wij met z’n allen heel erg trots op mogen zijn. Leren van elkaars cultuur, b.v. ongedwongen sfeervolle politieke bijeenkomsten waarin hapjes, humor en muziek. En zie daar, het resultaat spreekt voor zich. Geen saaie sfeerloze bijeenkomsten met nootjes, van politici in grijze pakken, die wanneer de verkiezingen eraan zitten te komen, een praatje komen maken en weg zijn ze. Harry houdt de vinger aan de pols, praat MET de mensen, is regelmatig in het veld, slaat bruggen, kortom hij staat dicht bij de burgers en luistert GOED naar ze, waardoor hij het vertrouwen weet te winnen. En zowaar, zijn charismatische en jeugdige uitstraling maken van hem de politici waar ik gaag naar luister. De Nederlandse samenleving is sterk aan het veranderen en het is een illusie als wij denken dat er nog sprake is van een “witte” maatschappij. Nederland een prachtige mozaiek van culturen welke de samenleving verrijken, helaas met nog wat scherpe kantjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *