Naar een oplossing voor Palestina/Israël

071110volterra-069.jpg
(Ali Abunimah)

Ik kan de volgende uitnodiging van harte aanbevelen – het is interessant om Ali Abunimah een keer mee te maken. Hij hoort bij de generatie jonge Palestijnen in de diaspora, die juist omdat hij en Palestijn is, en enige afstand heeft doordat hij niet in Gaza of de Westoever woont, een scherpe en heldere visie heeft. Ik zou de gelegenheid om hem eens te horen spreken niet voorbij laten gaan. Steven Friedman ken ik nog niet, daar kijk ik dus naar uit.

UITNODIGING VOOR ZATERDAGMIDDAG 16 MEI 2009

Naar een op rechten gebaseerde oplossing voor het conflict in Palestina/Israel

In de Balie (Leidseplein, Amsterdam) van 13.30 – 17.00 uur

———

Tegen de achtergrond van escalerend geweld in Palestina/Israel en het aantreden van een extreem-rechtse regering in Israel, organiseert het Nederlands Palestina Komitee – in samenwerking met al-Awda en de Palestijnse Gemeenschap in Nederland – op zaterdagmiddag 16 mei een openbare discussie met als thema: Naar een op rechten gebaseerde oplossing voor het conflict in Palestina/Israel.

De bijeenkomst begint met inleidingen van twee prominente sprekers, die hun ideeën over dit thema zullen ontvouwen.

De eerste spreker is de Palestijn Ali Abunimah, die in de Verenigde Staten woont. Hij is publicist, een van de oprichters van The Electronic Intifada en auteur van One Country – A bold proposal to end the Israeli-Palestinian impasse; New York: Metropolitan Books, 2006. De titel van zijn voordracht luidt: ’Nu opdeling van het gebied is mislukt, welke toekomst is er voor Palestina/Israel?’

Als tweede spreekt de Zuid-Afrikaanse hoogleraar Steven Friedman, directeur van het Centre for the Study of Democracy van de Universiteit van Johannesburg en een prominent lid van het ANC. De titel van zijn voordracht luidt: ’De Zuid-Afrikanisering van Palestina’.

Hierna verzorgt Oed-speler Nizar Rohana uit Ramallah een kort muzikaal intermezzo.

Vervolgens reageren co-referenten op Abunimah en Friedman: Adri Nieuwhof (consultant en mensenrechtenactivist), Hajo Meyer (bestuurslid Een Ander Joods Geluid), Bertus Hendriks (Midden-Oosten journalist) en Jeff Handmaker (jurist, verbonden aan het Institute of Social Studies in Den Haag).

Daarna wordt de zaal bij de discussie betrokken.

De discussie wordt geleid door oud-GroenLinks Tweede Kamerlid Mohamed Rabbae.

Datum : zaterdagmiddag 16 mei

Plaats: de Balie (Leidseplein, Amsterdam)

Tijd: 13.30 – 17.00 u.

2 gedachten over “Naar een oplossing voor Palestina/Israël

  1. Last January 30, the Israeli newspaper Haaretz disclosed a secret Israeli government database on settlements in the occupied West Bank, and posted the Hebrew text (pdf) of the database on their website. Last month, the ODNI Open Source Center completed an English translation of the 200-page document. Secrecy News obtained a copy of the translation (pdf) which we are publishing today.
    http://www.fas.org/blog/secrecy/2009/05/settlement_database.html

  2. Die database verdient aandacht want het lijkt me de complete administratie cq planning van de bezetting van de Westbank !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *