Sloop de muur!

banner_klein.jpg

Er zijn veel mensen aan het werk om handtekeningen te verzamelen voor de aktie Sloop de muur!. Wie nog niet getekend heeft, kan hier, op het website. Je kunt uiteraard ook zelf handtekeningen verzamelen. Doen!

logo_klein.jpg

11 gedachten over “Sloop de muur!

  1. Leuk beste ietsist.
    Nu heb ik twee vragen:
    a. Is het echt nodig dat je je verstopt achter zo’n malle schuilnaam? Wat is er mis dat we niet mogen weten wie je bent?
    b. Zoals dat op de meeste websites gebruikelijk is bestaat het grootste deel van de reacties uit onbenul en roep maar wat. Heb je nou nooit de aanvechting, als je er een serieus onderwerp opzet, om een klein beetje aan heropvoeding en voorlichting te doen? Het is leuk als mensen een handtekening zetten, maar minstens even leuk als ze weten waar ze het over hebben.

  2. Beste Anja,

    Ik ben BELG en wil ook zo eeuwig graag dat die muur gesloopt wordt, maar ik kan dat initiatief niet ondertekenen..omdat:
    Je moet 18 jaar of ouder zijn.
    Je moet de Nederlandse nationaliteit te hebben.

    Wanneer maken we eens met z’n allen in de EU, van Ierland tot Letland van Noorwegen tot Lampedusa, niet een SAMEN een vuist om te protesteren tegen die rotmuur? Zolang het antwoord van de EU versnipperd blijft tot enkele nationale initiatieven, gaat de bouw van die muur verder…

    De bouw van de Berlijnse muur is begonnen op 13 augustus 1961 de dag van mijn 12-de verjaardag. De Berlijnse muur werd in november 20 jaar geleden gesloopt. Ik wil die muur in Israël geen jaren zien staan….

  3. Er is een precieze reden voor waarom alleen Nederlanders boven de 18 mogen ondertekenen, Roos. Het gaat er om dat je een ‘burgerinitiatief’ – dus een zaak naar het parlement brengen – alleen kunt doen met wettige vertegenwoordigers. Maar ik kom nog wel eens in Vlaanderen en daar gebeurt veel, je mag echt trots zijn op de initiatieven daar hoor. Dus google even waar in Belgie de Palestina-groepen zitten en sluit je aan. En uiteindelijk moeten al die initiatieven samen het doen.
    Ik ben het er ook mee eens dat het te langzaam gaat, Roos, maar we doen wat we kunnen.

  4. Beste Anja, Ik ben al actief bij het Vlaams Palestina Kommitee en net omdat ik vind dat de EU moet samenwerken en niet elk land op z’n eentje, dat ik ook meewerk bij Stop de Bezetting in NL. Je zegt dat ik trots mag zijn op wat in België gebeurt maar ik kan van mijn kant uit zeggen dat jullie sneller jullie verkozenen d’er over aanspreken. Wij hebben niet zo’n activismetraditie. Wij doen meer aan sensibilisatie. (Bvb: de Dexia-campagne) Er zou wel wat meer wederzijdse bevruchting mogen komen tuusen alle EU-Palestinacommitees en actiegroepen.
    Ik zou willen pleiten voor een EU-burgerintiatief waarmee alle Europeanen de volgende EU-vertegenwoordiging het vuur aan de schenen kan leggen.
    Ik heb als lid van de Vlaamse Groenen onze EU-vertegenwoordiger Bart Staes aangesproken. Hij vindt ook dat het updaten van het associatieverdrag EU-Israël best nog een tijdje in de diepvries gaat. Laat ons dus maar hopen dat de volgende EU-vertegenwoordiger dat ook denkt… (Maar dat hangt van de kiezers af, nietwaar?) Veel sterkte nog! En groetjes uit België.

  5. Sorry dat ik je verwees naar de Belgische groepen – je zit er al. Ja, ik denk ook dat het belangrijk is dat we de krachten bundelen. Nu is het in Nederland al heel erg moeilijk om iets voor elkaar te krijgen van een gezamenlijk front – dus op EU niveau wordt het ook niet makkelijk.
    Het is wel grappig dat jij vindt dat wij onze verkozenen meer aanspreken. Ik was namelijk nogal onder de indruk van het niveau in Belgie. Het is me nog nergens overkomen dat ik het publiek bij een lezing had onderschat – behalve bij jullie. Bij jullie durven de activisten dingen te zeggen waar we hier nog nauwelijks aan toe zijn. En onze politici aanspreken, tja, we zitten echt met de meest hopeloze minister van Buitenlandse Zaken, dus het helpt allemaal nog niet geweldig. En wij hebben te maken met een verrechtsing, een anti-moslim, pro-Israel stroming waarvan wij nog even dachten dat die typisch Belgisch was – nou wij ook dus.
    Maar je hebt gelijk, we moeten meer krachten bundelen. Doe mijn vrienden daar in Belgie de groeten van mij.

  6. Al kan ik me, als Belg, niet uitspreken over het allooi van jullie Min van BuZ, ik denk niet dat ik door te zeggen dat die van ons heel wat beter is, niet van ‘ongepast chauvinisme’ beschuldigd ga worden…
    Het is in het eentalige Nederland al moeilijk om iets voor elkaar te krijgen, zeg je, wat moet het dan niet zijn in ons drietalige België.. De Vlamingen verwijten de Walen dat ze ’te zus’ zijn de Walen verwijten dan weer de Vlamingen dat ze te ’te zo’ zijn.. en de duitstaligen weten al helemaal niet bij wie ze horen…
    Ik ben dan weer een fan van een EU-aanpak omdat wij het hier in België al moeilijk eens worden over de kleur van de verkeersborden, verre van een eenstemmig Palestina-standpunt aan te hangen.
    Maar goed, onze discussie bewijst eens te meer dat het ‘Palestijnse gras’ altijd groener is aan de andere kant van de Belgisch-Nl-se grens.
    Ok, het zal moeilijk zijn om op EU niveau de krachten te bundelen, maar kunnen we al niet beginnen om de pro Palestijnse krachten die in elk EU-land al bestaan te bundelen tot één Pro-palestijns front?
    Ik ben het eens dat de EU niet in alles de krachten kan bundelen (een Noorse landbouwer heeft bvb. nu eenmaal andere zorgen aan z’n hoofd dan een Italiaanse) maar als er een issue is waar er in heel Europa mensen te vinden zijn om ze te steunen, dan is het wel de Palestijnse.
    De VS-regering vertegenwoordigt een kwart miljard kiezers, de EU kan daar een +/- evengroot aantal kiezers tegenover stellen.
    Indien we dat kunnen realiseren dat alle mensen die in de EU de Palestijnse zaak genegen zijn Israël op het matje roepen, dan kunnen wij een evengroot aandel van de pro-Israël-VS-lobby counteren. Ik zie dat als een pleidooi voor meer Europa…

  7. Anja,

    Normaalgesproken gebruik ik wel degelijk mijn eigen naam, zeer zeker op de SP weblogs en ook op die van jou, maar in dit geval kies ik ervoor om mijzelf en mijn gezin te beschermen, waar ik een zeer openbaar forum betreed als nujij. Heb je enig idee wat er op dat type forums als nujij allemaal voor lieden rondlopen? Nee, ik ben niet zo dapper als jij, ik ben ook geen publiek, politiek figuur. Ik heb ook getwijfeld of ik de naam van nujij, of gewoon mijn eigen naam zou gebruiken. Maar het is goed, ik zal geen reclame meer maken voor jouw zaak, ook al sta ik er volledig achter. Maar ik vind het ronduit jammer dat je je oordeel al klaar hebt over iemand die je helemaal niet kent, alleen omdat iemand voorzichtig is met haar persoonsgegevens.

    Overigens heb ik geen “malle” nickname, dat is jouw mening daarover, en persoonlijk vind ik dat nogal kortzichtig van je. Had ik mezelf ‘moslima’ mogen noemen? of ‘christen’? Of had je daar ook problemen mee gehad? Voor mij drukt het een groot deel uit van wie ik ben en waar ik in geloof, dat is meer dan ik kan met mijn echte naam (die behoorlijk uniek is en waarop ik dus bijzonder traceerbaar zou zijn als SP-er.)

    Het spijt me dat je blijkbaar zo boos bent, zelfs tegenover degenen die proberen jouw strijd voor het voetlicht te helpen brengen, en die jou overal verdedigen en prijzen. Ik ben iemand met een lang chatverleden en om eerlijk te zijn heb ik een enorme hekel aan mensen die onder zogenaamd hun eigen naam (en dat is ook nog maar de vraag of dat wel zo is want ze misbruiken ook vaak de naam van een ander om die zwart te maken middels ’trollen’!), de meest vreselijke dingen roepen en anderen dan verwijten dat ze zichzelf en hun gezin beschermen middels een nickname. (en die verder wèl oprecht zijn, dat merk je snel genoeg!)

    Bovendien, je hebt via deze posts mijn email-adres dus wat is je probleem? Je kan me toch mailen als je problemen met me hebt? Iedereen die mij kent bij de SP wéét overigens dat ik deze nickname voer, en op nujij (alleen maar dáár) o.a. uitleg waarom ik vind dat de SP de beste partij is.

    Ik ga er trouwens van uit, dat degenen die hiervoor tekenen, wéten waar ze het voor doen. Ik denk toch niet dat ze al die moeite doen voor iets waar ze niet achter kunnen staan, jij wel?

  8. Overigens anja, aanvulling nog want ik had deel 2 van je vraag niet beantwoord: Ik doen niet anders dan wat jij daar beschrijft, op nujij. Maar wel onder de bescherming van een alias ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *