huishouden (9)

josephine-32.jpg

toetsenbord is stuk. dat wil zeggen het doet geen hoofdletters. dat komt door josephine, mijn tweede generatie allochtone kat die nog steeds inburgeringsproblemen heeft. als ik achter de computer zit en ze vindt dat het lang genoeg geduurd heeft komt ze langs om me in mijn neus te bijten, op mijn handen te gaan zitten, of ze geeft me kopjes. liever gezegd dat zijn bonkjes. nogal heftige bonkjes wel. ging er gisteren dus een kop koffie om, over mijn toetsenbord. dacht nog dat het goed afgelopen was, maar vanochtend weigerde de toets waarmee je hoofdletters maakt dienst.

naar de toetsenbordenboer.
of ik een draadloze wilde voor mijn mac vroeg hij.
kan ik dat vroeg ik nog.
computerboer keek meewarig, iedereen kan dat met een mac.

thuis de aanwijzingen opvolgen.
staat er in het bijgeleverde foldertje dat ik het ding met de mac moet pairen. hoe dat moet kan ik vinden in het boekje dat meegeleverd werd met de mac, staat er.
tussen de stapels gezocht naar het macboekje, want het aantal gebruiksaanwijzingen en garanties vult een gehele la.
gevonden.
daar staat in dat ik de instructies moet volgen die in de folder staan die met het toetsenbord is meegeleverd.
maar daarin word ik verwezen naar het boekje van de mac.
lees een ander boekje door.
niks over draadloze toetsenborden.
druk op alle knoppen die me zouden kunnen helpen.
waar zit de set up assistent als je die nodig hebt.
noppes.

er waren tijden dat je de dingen nog zelf kon repareren, de geyser met een theelepeltje, de gaskachel met een haarspeld. nu kan ik niks meer. hoe geavanceerder we worden, hoe hulpelozer.

affijn, mijn geweldig diepzinnige gedachten over cultuur enzo ga ik er toch echt niet zonder hoofdletters opzetten.
ik ga kind maar weer eens bellen.
shit.

24 gedachten over “huishouden (9)

 1. Mogelijk hangt er nog vocht tussen de verbindengen.
  Leg het toetsenbord in de zon voor het raam en mogelijk is het euvel weldra verholpen.
  ( Eens had mijn Ollebol een zelfde bevlieging met hetzelfde resultaat. Toetsenbord in de zon gelegd en na een uurtje was het probleem opgelost.)

  Sterkte!!
  Groet,
  Gerrie

 2. Shift doet het niet, Caps Lock wel, maar ik word tureluurs van steeds maar aan en uitzetten, Karin.

  Het ding legt nu op het balcon te zonnebaden, Gerrie. Wie weet. Jij hebt ook in jouw leven een ongelooflijke hoeveelheid pratkische tips verzameld, zeg.

  Ik werk nu op mijn laptopje, maar dat is toch minder lekker.

 3. Hee Anja:

  Belangrijk hoor deze kleine dingen des levens! Maken me blij, fijn dat ik het weet, dat ik niet de enige ben met dit soort belevenissen. Ik heb zelf ook eens zoiets meegemaakt. Springt de kat bovenop de scanner terwijl de scanner aan het werk was! Ik zal je op de hoogte houden, misschien kunnen we er samen een boekje over schrijven: die dekselse beesies, ook!

  Groet,

  Herbert (91)

 4. Ja, wat de dubbelgepuntmutste huisgenoten ons aan plezier bezorgen, en wat ze kosten, Herbert! Niet alleen aan brokjes en bezoekjes bij dokkie dokkie, maar ook aan stukke huisraad, gemolde stoelen en borden aan scherven..

  Ik snap geloof ik al wat er mis gaat als ik mijn draadloze toetsenbord probeer te pairen. Ik moet eerst mijn toetsenbord aanzetten en dan pas mijn Mac, en dan gaan ze met elkaar praten, is de bedoeling. Maar ik heb ook Windows op mijn Mac, en die krijg ik alleen aan als ik daarbij mijn toetsenbord gebruik. Maar die moet daarvoor dus eerst aangesloten zijn, het is erg kip en ei… tja. Dit is een kwestie voor Kind, die weet altijd weer een trucje waar ik niet aan hoef te beginnen.

 5. Wanneer je een draadloos toetsenbord aansluit ( bluetooth of infarood antenne? ) zal je PC nieuwe hardware melden. Met de muis door het installatieprogramma klikken. Tot dat het programma vraagt om naar een signaal te zoeken. Ergens onder het toetsenbord zit een miniscuul knopje waarmee het toetsenbord een draadloos signaal afgeeft en de ontvanger in staat stelt het signaal op te vangen. Wanneer de PC het toetsenbord gevonden heeft het installatieprogramma afronden.
  Gebruik tenminste 2500mAh batterijen of je blijft batterijen wisselen.

 6. Ik heb ook zo’n kind dat alles kan fixen. Handig hoor. En daar word ik nog digibeter van dan eerst, want ik gun hem ook zijn pleziertjes van aan “mijn” computer werken. Voordat ik de moed heb gevat om iets nieuws uit te pakken, heeft hij het meestal al geïnstalleerd. Ben benieuwd hoe het gaat als hij informatica gaat studeren volgend schooljaar. Hij moet nog 1 examenonderdeel en dan is het “klaar” met VWO.

 7. ja mijn kind is digitaal geboren, zeg ik wel eens.
  nee je hebt mij geprint, zegt hij.

  dat zonnebadje deed het niet, gerry.
  de droger kan ik nog proberen, maar zeg poeskees even dat je geen metaal in de magnetron mag stoppen – huuuuu. dat geeft knetter en bliksem.

  tja, rob, als ik mijn mac aanheb en ik druk op het daarvoor bestemde knopje van mijn met batterijtjes voorziene toetsenbordje, dan gebeurt er niks. ik weet niet hoe ik bij dat installatieprogramma kom.

 8. Nooit in de magnetron. Al zou dat ding geheel van kunststof zijn de deeltje zouden in een kunnen smelten. Droger lijkt me ook niet handig toetsenbord wordt er misselijk van. Door het draaien sloop je hem ook. Als het zonnebad niet helpt probeer dan de toetens er uit te lichten en voor zichtig schoon/droog maken daaronder, maar met vocht kan je het meestal vergeten.

 9. wel eens geprobeerd iets van een mac uit elkaar te halen/ het vraagteken doet het ook niet /dat gaat wel hoor maar dan nooit meer in elkaar. zo heb ik wel eens een mac muis uit elkaar gehaald omdat het bolletje niet meer draaide – zat natuurlijk weer een halve poes onder want die beesten zittten de hele dag te verharen – en bij voorkeur op de muis. toen had ik een haarloze en stukkende muis. nooit meer goed gekomen.

 10. Een draadloos toetsenbord wordt meestal geleverd met een bluetooth of infrarood antenne ( in de vorm van een usb-stick of via een kabeltje met docking station ). Wanneer je de antenne in de USB poort steekt zou er automatisch een installatieprogramma moeten opstarten. Nieuwe hardware gevonden. In Microsoft Windows ga je naar configuratiescherm => klasieke weergave => nieuwe hardware zoeken.

  Een infrarood antenne heeft een bereik van circa 2 meter en bluetooth circa 10 meter.

 11. Anja, ik heb vergelijkbare problemen met mijn poezen. Ik heb al een paar keer een haarbal of erger op mijn toetsenbord gevonden. Wat bij mijn toetsenborden heel goed werkte is de afwasmachine. Het toetsenbord kwam er als nieuw weer uit. Als je dit probleem ooit met je draadloze toetsenbord hebt wel eerst de batterijen verwijderen voordat het ding in de vaat gaat.

 12. I DID IT!
  Met behulp van de instructies van Kind!
  YEAH YEAH YEAH YEAH!
  HOOFDLETTERS!

  (Ik moest niet naar Bluetooth maar naar toetsenbord en muis en vandaaruit naar bluetooth en dan naar de configuratie assistent en daarna was het een eitje al had ik nog even spannende momenten toen hij nog niet wou reageren op de cijfers die ik in moest tikken en daarna begonnen ze met elkaar te babbelen als gekken – en nu hebben ze verkering. Het is wel weer wennen want het is een kleiner dingetje dan de ouwe en nu kan ik hem ook nog kwijtraken tussen de kranten wat met die ouwe aan een touwtje niet kon)

  YEAH YEAH YEAH YEAH!

  En de oude gaat in de oven met een uitje en een tomaatje en wat gehakt: TOETSENBORD BOLOGNESE!

 13. Foto hierboven: Josephine geheel bereid om een aanslag te plegen op mijn nieuwe toetsenbord.

 14. Heb je al een muis zonder balletje??? Daar gaat nl beduidend minder Poes in, weet je… 😀 gefeliciteerd. Knap hoor!!

 15. MABROEK, MABROEK Anja!!!!
  Fijn dat je weer werken kunt en leuk is de wijze waarop je het bekend maakte.
  Je bent toch ook een zot zo nu en dan, HAHAHA!!!!
  Enne….hoop dat je nieuwe recept goed smaakt. eet lekker!!

  Laat het oude toetsenbord, nu je het toch niet gebruikt, nog een paar dagen, IN DE VENSTERBANK, in het zonnetje liggen.
  Je zult zien dat tie het ook weer gaat doen, en dat heb je altijd een reserve achter de hand.

  Groet,
  Gerrie

 16. Lieve Anja
  Gefeliciteerd dat je (met handige bijstand) zelf de installatie voor elkaar hebt gekregen!
  Wat een mooi poezenavontuur weer. Heerlijk om te lezen!
  En zo herkenbaar: Een eerdere – toen al heel oude – lieve kater van mij had eens op mijn toetsenbord geplast. (Waarom?? Geen idee)
  En dan kun je het echt vergeten. Zout tast de contacten definitief aan. Sindsdien een reservetoetsenbord in de kast liggen.
  Maar ja, nu heb ik ook een lekkere nieuwe laptop en ik moet er niet aan denken waar vocht dan allemaal terecht kan komen…

 17. Lijkt mij de wet van het Maximale Effect, Helma, dat pissen op je toetsenbord. Is Josephine ook heel goed in (de angsthaaspoes Kobus is daar een beetje te dom voor) Dus als je toch van plan bent om een loodzware gietijzeren pan van het gasfornuis af te gooien, dan niet als er twee gehaktballen in zitten, maar wanneer die tot de rand is gevuld met vissoep. Dan heb je pas eer van je werk, poes zijnde. Je doet zoiets toch niet voor de kat zijn eh dinges.

  tulpen

  Ja uiteindelijk winnen Kind en ik het altijd van Josephine, Christine. Wij zijn gewoon groter, en we hebben twee handen in plaats van vier voeten, en we hebben niet zo’n mierennest in ons kleine brein. Maar de lijst met vernielingen onderweg naar onze eindzege is wel aanzienlijk. Kijk even terug op mijn weblog: zoals daar is de strijd om de gesloopte tulpen,
  , alleen te winnen door nooit meer tulpen (of blauwe druifjes) in huis te nemen, hier en hier, of die van de vermoorde eieren. Alleen te winnen door ze in een la te stoppen die met vier voeten niet te openen is, want zelfs de ijskast krijgt ze open als daar een rauw ei in zit. Niet om op te eten hoor, maar ze moeten dood.

  Hier, de slag om het ei.
  Dat was Josephine:10 en ei:0.

  slag verloren

 18. Hoe de vriendschap tussen Poekie en Ollebol tot stand kwam.

  Poekie woonde al jarenlang met mij samen totdat, midden in de koude winter, plotseling Ollebol voor de keukendeur verscheen.
  Staande met zijn achterpoten in de sneeuw en met zijn voorpoten tegen de ruit, liet hij een klagelijk gemiauw horen: Mag ik er in, toe laat me nou binnen!
  Wat te doen? Mijn koffer stond klaar en de volgende dag zou ik voor 4 maanden naar Beit-Jala vertrekken.
  Ik belde de vriendin waar Poekie zou logeren: Kun je er nog een poesebeest bij hebben, zo en zo is het geval.
  Het mocht dus liet ik Ollebol binnen. Dit tot groot ongenoegen van Poekie, ze vloog me zowat aan: Hoe kun je dat nou doen, wat moeten we hier met dat scharminkel?
  Ze ging protesterend met haar achterwerk naar Ollebol toe zitten, zij wenste hem niet te zien.
  Bij terugkomst in Nederland bleek al snel dat er tussen het poezenvolk geen vrede gesloten was.
  Totdat…..!!!!
  De tuinen in onze straat komen uit op de stadsgracht en mijn buurman had al heel wat kleine visjes gevangen om daarmee te gaan snoeken.
  Het was een zonnige lente dag en de keukendeur stond open.
  Om een uur of 10, ik zat boven op het kantoortje te werken, kreeg ik zin in koffie en ging naar beneden.
  Wel grote goedheid, wat is hier gaande, schrok ik.
  De keukenvloer lag bezaaid met kleine visjes en Poekie deed aardig haar best om ze naar binnen te werken.
  Daar kwam Ollebol aangelopen met een nieuw visje in zijn bek en legde dat netjes bij Poekie neer.
  De vriendschap was hiermee voor eeuwig gesloten!
  De volgende dag echter riep de buurman: Hee, van Zoelen, die rotkat van jou heeft al mijn visjes gejat, als tie het nog een keer doet sla ik hem hartstikke dood, die rot dief.
  Nou Leen, het gevolg van het verhaal is dat er vrede tussen de poezen is gesloten, jij zult toch ook wel eens een bosje bloemen voor je vrouw meebrengen om iets goed te maken, of niet soms.
  Leen kon het wel waarderen en samen moesten we lachen om die “gekke” katten.

  Groet,
  Gerrie

 19. Hm, goeie tip om verse eieren nooit in een glazen schaal te leggen, als je een poes in huis hebt… 😀
  Overigens zijn wc-rollen ook erg leuk om af te rollen en tot zeer kleine stukjes papier te scheuren. Ben je de hele dag zoet mee! Zou ze morgen de wc deur weer open laten??? 😀

 20. Jammer dat ik geen fotos kan uploaden, Anja, anders had ik fotos van onze poezen doorgestuurd. (Tiger en Whippie) Onze poezen zijn heel wat minder ondernemend. We gooien soms wat restjes in de tuin.. ze halen er hun neus voor op. Geloof die slogan van Whiskas ‘Als het aan de kat lag, kocht ze Whiskas’ niet: die van ons willen alleen dat van de Aldi! Je geeft ze lekker fris gefilterd water, en wat doen ze? Ze drinken na een regenbui steevast water uit de plassen, Je geeft ze een super-de-luxe kattenbak, en ze gaan liever buiten hun plasje en hun hoopje maken. (Mooi kuiltje graven, hoopje of plasje er in, en dat alles netjes onder graven!)
  Doe Josefine de groetjes van Tiger en Whippie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *