Israeli cellcom, en een reactie

_46094324_jex_414061_de27-1.jpg

Voor Israel is de muur al een geheel geaccepteerd idee. Ze kunnen er zelfs grappen over maken, zoals ze deden met een promo-filmpje van cellcom. Hele erge slechte smaak, vonden velen. Er kwamen reacties op: zie:

Hier het origineel.

De reactie, hier.

En nog een: een variant met een andere afloop. Hier

3 gedachten over “Israeli cellcom, en een reactie

  1. Persoonlijk zie ik de humor wel in de comercial, de palestijnen ook, gezien de persiflage. Het gegeven dat de palestijnen aan de andere kant van de muur geen “gezicht hebben gekregen”, is waar zowel diverse joden, als palestijnen zich aan storen. Hoe kan er ooit vrede bereikt worden als we vallen over elk klein detail…beetje jammer.

  2. De muur een klein detail? Wil je zo vriendelijk zijn je een beetje beter op de hoogte te stellen, Buba. Het is echt nogal stuitend dat ik hier zou moeten herhalen hoeveel schade die muur aanricht voor Palestijnen, en dat het Internationaal Gerichtshof heeft geoordeeld dat de muur illegaal is – of moeten we het nog even hebben hoeveel doden er al gevallen zijn doordat het Israelische leger regelmatig op demonstranten schiet – kennelijk vindt het IDF de muur geen klein detail, en degenen die demonstreren ook niet.

  3. Humor? Die beelden uit Bi’lin (eerste parodiespotje) zijn bloedserieus. Ik ben er geweest – niet op vrijdag demonstratiedag overigens – de spanning is er iedere dag te snijden. Op de site staat en gedenkteken voor Bassam, een jongeman die half april is gestorven doordat er een traangasgranaat op hem werd afgevuurd. Ik bewonder de inwoners van Bi’lin dat ze iedere week hun vreedzame – en bovendien creatief vormgegeven – demonstraties tegen de muur over hun land (waartegen ook een Israelisch vonnis bestaat) blijven houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *