Gevaarlijke antisemiet in Nederland

Er is een gevaarlijke antisemiet in Nederland. Nee, niet ik en ook niet van Agt want wij zijn geen antisemieten, maar een echte. Dat had ik natuurlijk moeten weten, maar ik lees de Telegraaf niet en daarom moest ik het in Ha’aretz lezen, want reken er maar op, in Israël houden ze ons goed in de smiezen. Hiero.

Er schijnt een mevrouw te zijn, ene Desiree Röver, die beweert dat die parkietengriep, of hoe heette die, veroorzaakt wordt door een virus dat met opzet verspreid is om de wereldbevolking te verkleinen, en wie hebben dat gedaan? De joden, dat wil zeggen de nazaten van Khazaren uit de Oekraïne, die 1200 jaar geleden tot het jodendom bekeerd werden. Die nazaten aanbidden nu een andere god, namelijk Satan, en hun namen zijn Rockefeller, Rothschild, Brezinski en Kissinger.

Hoe die joden zelf dan ontkomen aan de kippenpest, de toktokmalaria, de snavel en klauwzeer, hoe heet dat toch, is niet duidelijk, maar bij zo’n paranoïde fantasie doet dat er misschien niet toe.

Ronny Naftaniel van het CIDI – in Ha’aretz omschreven als een locale watchdog voor anti-semitisme zegt dat die mevrouw misschien niet helemaal goed bij haar hoofd is, maar aan de andere kant, verhalen over joodse complotten waren er wel vaker en haar verhaal in de Telegraaf geeft wel aanleiding tot antisemitisme. Dus overweegt hij om een aanklacht tegen de mevrouw in te dienen. Heeft het CIDI in de zomer ook wat te doen, en Ha’aretz kan de kolommen vullen met Nederlandse komkommers en kippedrift.

De reacties in Ha’aretz zijn ook wel leuk. Daarin worden we er onder andere nog eens fijntjes aan herinnerd dat er geen land is waarvan er zoveel van de joden zijn vermoord als in Nederland, waarvoor de Nederlanders zelf al het vuile werk voor de nazi’s opknapten, en wat kan je ook anders verwachten van een land waar we ons een Duits meisje, Anne Frank hebben toegeëigend nadat we haar eerst eigenhandig op de veetrein richting Duitsland hebben gezet, en daar nu wel geld aan verdienen, zoals we in de oorlog ook geld verdienden aan het eigendom van de joden. En we hebben hier ook musea waar regelmatig antisemitische uitspraken worden gedaan. Een door en door jodenhatend land dus en altijd al geweest ook.

Niet alleen dat, trouwens, iemand anders weet nog te melden dat die antisemitische tut maar het tipje is van de ijsberg, want in Nederland is de islamisering al zover voortgeschreden dat verstandige Nederlanders nu maar vast zijn geëmigreerd naar Australië.

En minstens een wat rustiger reactie: jongens, jongens, als die rare mevrouw echt het toppunt is van wat er aan antisemitisme gebeurt in Nederland, dan valt het toch nogal mee, niet?

11 gedachten over “Gevaarlijke antisemiet in Nederland

  1. Nee hoor, Marrigje, ze zegt het echt in de Telegraaf als je de Telegraaf mag geloven, dit:

    Andere kwestie is dat afgelopen februari in Europa via een multinational meer dan 72 kilo H3N2 griepvirusmateriaal werd verspreid dat was besmet met H5N1. Dat had de lang verwachte vogelgriep kunnen doen uitbreken. Ik weet dat er mensen rondlopen die deze aardbol een stuk rustiger willen maken…” Die groep bestaat, allemaal volgens Röver, uit afstammelingen van een in 740 jaar na Christus tot het jodendom bekeerd volk dat oorspronkelijk in Zuid-Rusland en Georgië woonde. “Ik heb het nu over de Khazars. Hun nazaten heten Rockefeller, Rothschild, Brezinski en Kissinger. Zij bidden tot een andere god. Lucifer, Satan. Of hoe je hem ook wilt noemen! Zíj zitten hierachter.

    Dus misschien heeft ze wel zinnige dingen te zeggen over griepvaccins, maar ze is ook wel een beetje knetter.

  2. De verwantschap van genoemde heren met de Khazaren uit de Oekraïne, die 1200 jaar geleden tot het jodendom bekeerd werden vind ik op ethische gronden niet relevant. Mogelijk stam ik ook van die Oekraïnse Khazaren af en geloof me: ik heb geen kwaad in de zin, ook al doe ik misschien wel eens gekke dingen.
    Een probleem vind ik dat veel mensen zich, zeg maar het ‘ergste’ kwaad niet kunnen of willen voorstellen, ondanks dat de geschiedenis heren als Hitler en Stalin hebben voortgebracht. Hoeveel te erger het kwaad hoeveel te minder voorstelbaar en dus minder waar. Daar hebben plegers van ernstig kwaad baat bij.
    Ernstig is natuurlijk een gevoelswaarde. Het zelfde kwaad door A gepleegd kan als ernstiger opgevat worden dan wanneer door B gepleegd.
    Hiermee reageer ik ook op Clara in reactie 3.
    Nog moeilijker wordt het om je een voorstelling te maken over de inspiratiebron van dat kwaad.

    Groet,

  3. Die had ik niet gevonden. Ik heb overigens niets zinnigs kunnen ontdekken over het griepvaccin in haar betoog.
    Vit C tegen griep is goed, dat is algemeen bekent, maar vlierbessensap ipv een vaccinatie? Ik kies dan toch maar voor de vaccinatie.

  4. Het doet er helemaal niet toe wat voor mensen dat waren, Bert. Het punt is dat een nogal geschifte mevrouw een groep joden aanziet als lui die een complot aan het smeden waren om een virus te verspreiden.

  5. @ Clara (3):

    Dat is misschien wel de meest waarschijnlijke complottheorie die de ronde doet! 🙂
    —-
    Mevrouw Röver is niet zo slim, vind ik, dat ze een dergelijk interview afgeeft aan de Telegraaf. Ze kon verwachten dat demonisering haar ten deel zou vallen, althans, zo noem ik dat, als je bv. alleen al de koppen ziet: “Aanvoerster hetze tegen griepprik blijkt discipel van sinistere complottheorieën” en “anti-vaccinatie-extremist (NB, OM!) ontmaskerd”.
    Ze vertelt nl., naast allerlei complotnonsens, ook wel enige zinnige dingen. Zo bestaat wel degelijk een enorme lobby van de farmaceutische industrie en is er sprake van belangenverstrengeling van bedrijfsleven en artsen. En het Amerikaanse leger heeft zich wel degelijk ook beziggehouden met biologische oorlogvoering. Enz.

  6. Er zijn een hoop mensen die lijden aan paranoide waanvoorstellingen veel meer dan je denkt.
    Op youtube kom je ze al heel snel tegen mensen die hun buren , willekeurige voorbijgangers, en nummerplaten van auto’s lopen te filmen en er van overtuigd zijn dat dit eigenlijk agenten zijn van geheime genootschappen.
    En ze versturen elkaar ook geheime boodschappen want youtube staat ook onder controle van die geheime genootschappen en ze luisteren mee.

  7. Het klopt inderdaad dat de Nederlandse politie actief was met de Jodenvervolging, en dat Nederland één van de vele landen was die weigerde om alle Joodse vluchtelingen op te nemen. Sterker nog de grenzen werden gesloten in 1938. Veel mensen zijn vermoord en gemarteld door Nederlanders die met de Nazi’s samenwerkten. En het percentage Joden dat hier vermoord is, is absoluut verschrikkelijk hoog. Het passieve gedrag van veel Nederlanders staat dan wel weer tegenover dat veel Nederlanders erkend zijn door Yad Vashem.

  8. Niet tegeloven. Heb het van Holland net niet gedacht,
    Ik ben toevaleg een van de joodse kinderen die ondergedoken zat bij een schat van een familie: Ruwersma in Burum (Friesland)en zij zijn ook ge-eerd door Yad Vashem.
    De joden zijn altijd schuldig aan en van alles. en de fietsers etc….

    Tel Aviv, Israel 18/11/2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *