In democratie Israël (1)

israel_smallimg_assist_custom.jpg

In democratie Israel wordt steeds harder opgetreden tegen protest: demonstranten worden nogal eens in elkaar geslagen, ook als hun demonstratie legaal is, ook als die vreedzaam verloopt. Demonstranten worden nogal eens gearresteerd, en vervolgens ondervraagd door de Shin Bet – de geheime veiligheidsdienst, en gevraagd naar hun politieke opvattingen.

Bijna iedereen die ik ken die wel eens heeft gedemonstreerd heeft de gevangenis meermalen van binnen gezien, en kan er dus ook op rekenen moeilijkheden te krijgen bij het solliciteren naar een baan.

Zeker na het aantreden van een nog rechtsere regering, en na de oorlog tegen Gaza, is de politieke repressie van de mensen die tegen die oorlog protesteerden zwaarder dan ooit. De ironie wil, schrijft journalist Akiva Eldar, dat mensen die demonstreren voor de vrede opgepakt worden op beschuldiging de vrede te doorbreken.

Hier.

Eén gedachte over “In democratie Israël (1)

  1. Dappere mensen! Afgelopen vakantie ben ik in Sakhnien geweest, en heb ik ook met een groep Joodse demonstranten gesproken. Wat een top-mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *