Crazy country

img_0006.jpg
(Op de foto zie je links Eyad Sarraj, uit Gaza, Uri Avnery met wit haar en rechts van hem Adam Keller, nogal kaal, geen baard)

Een nieuwe blog om te volgen! Direct uit Israël, dat wil zeggen, de kritische kant van Israël.
Adam Keller, van Gush Shalom, is een eigen weblog begonnen, “Crazy country”, hier.

Adam Keller stond eens op het Museumplein, bij een demonstratie voor de Palestijnen, en zei: “jullie zijn de ware vrienden van Israel.”
Want wie kennen we nu als de ware vrienden van Zuid Afrika? Juist, die mensen die actie voerden om een einde te maken aan de apartheid.

Hier Adam Keller in actie.

adam.jpg

11 gedachten over “Crazy country

 1. Anja. Vanochtend lag er naast mijn bord:’Vrede.NU.(IKV PAX CHRISTI)
  Special: De Muur. Zou het mogelijk zijn dat jij dat op jouw weblog aan veel meer mensen laat zien? ,zodat het door anderen ook gelezen kan worden.
  ‘Muren van onverschilligheid doorbreken’.
  Israelische soldaten die zich onder de naam ‘Breaking the Silence’ hebben verenigd,willen de muren van onverschilligheid en onrecht doorbreken!’
  Op 24 en 25 septeber schreef je er al wat over. Alvast mijn dank. J.F. Verhagen

 2. Hey anja,tot mijn verbazing zie ik je niet schrijven over de schandalige actie van Abu Mazen aka Abbas.Die de Goldstone rapport (rapport over Israelische oorlogsmisdaden in Gaza) vertraagde en daardoor de vervolging van de Israelische misdadigers in gevaar komt.Dit is wereldnieuws,dit moet kenbaar gemaakt worden zodat de mensen realiseren dat de Palestijnse leiderschap (westbank) stelletje zwakkelingen zijn die niets anders doen dan buigen voor hun meesters Israel en VS.Dit had ik niet van u verwacht Anja.Ik hoop dat u er iets over zal schrijven.

 3. Rustig, rustig, Isma’eel. Ik ben niet een krant met een redactie, ik ben maar een persoon, en ik kan niet altijd alles bijbenen, ik kan ook niet de hele dag achter de computer blijven zitten, ik heb nog meer werk. Maar ik was al begonnen aan een stuk over Abbas en het komt er aan, want ik ben het zeker met je eens, dat dit heel erg is. Heel veel Palestijnen zijn er ook ziedend kwaad over.

 4. @ Isma’eel: Het kan zijn dat het inmiddels tot Abbas is doorgedrongen dat de acties van Hamas in Gaza van Goldstone ook het stempel oorlogsmisdaden heeft gekregen. De Palestijnen staan er ook niet fraai op maar dat kan niemand wat schelen.
  Het leek er bovendien op dat het vredesproces weer op gang aan het komen was maar als Israel zich van de internationale gemeenschap niet mag verdedigen als er bijv. na terugtrekking uit de West Bank raketten richting Israel gaan dan lijkt het terugtrekken van de West Bank veel minder aanlokkelijk en dat kan niet zijn wat Abbas wil. De echte vraag die dit onderzoek opwerpt: hoe mag een land met regulier leger zich verdedigen tegen irregulars/terroristen.

 5. a. Abbas hoef je niet te vertellen wat Hamas doet, dat dringt niet ‘nu pas’ tot hem door.
  b. Dat ook Hamas door Goldstone is onderzocht en veroordeeld is terecht, maar daar kan Israel zich nooit achter verschuilen. Oorlogsmisdaden zijn niet tegen elkaar weg te strepen in de trant van zullie doen het ook. Behalve dat is het duidelijk dat Israel als zelfverklaard democratie gebonden is aan het internationaal recht en dat op heel grote schaal heeft geschonden. Dat ze het rapport willen laten verdwijnen, dat ze zelf geen onderzoek willen doen, dat ze zich binnenste buiten keren en Abbas om hebben gekocht om zijn aanklacht in te trekken: het maakt voor wie zijn verstand nog op een rijtje heeft alleen maar duidelijk hoe schuldig ze zijn.
  c. Er is geen vredesproces, en dat kwam dus ook niet op gang, en zelfs als dat zo geweest zou zijn is dat geen excuus om een beschuldiging van oorlogsmisdaden maar onder het vloerkleed te schuiven. Dat vredesproces is al heel lang een smoes, een rookgordijn om door te gaan met het bouwen van nederzettingen en Gaza uit te hongeren.
  d. De aanval op Gaza was geen zelfverdediging, lees mijn stuk. Hier. Want Goldstone was nog zo netjes om de grootste vraag niet te stellen: of de aanval op Gaza überhaupt als ‘zelfverdediging’ te declareren was.
  e. Israel heeft zich nooit van de Gazastrook teruggetrokken, heeft alleen de nederzettingen ontruimd en het leger aan de buitenkant van de grens neergezet. Die raketten zijn dan ook niet afgeschoten omdat Gaza ontruimd was, integendeel, omdat de boycot en de blokkade het land nog verder in diepe armoede stortte. Er is dus ook geen enkele reden om aan te nemen dat er raketten van de Westoever af zouden komen als die zou worden ontruimd.
  f. Israel is niet van plan om de Westoever te ontruimen, al is Abbas het braafste jongetje van de klas, en doet hij alles wat Israel van hem wil, waar hij al aardig mee bezig is.
  g. De echte vraag is wanneer Israel eens ophoudt met de bezetting, want zolang de bezetting duurt hebben de Palestijnen recht op zelfverdediging en verzet, en als dat verzet uit de bevolking komt kan geen enkel leger zich daartegen volledig verdedigen. En volgens elke definitie van terrorisme, aanvallen op burgers, wint Israël het met vele neuslengtes van de Palestijnen.
  h. Wat een lulkoek, Alexander. Hoe verzin je die rommel bij elkaar.

 6. Alexander,
  Kijk eens op de weblog van Meta Floor. http://www.meta floor.nl Zij is pas naar AT Tuwani, een dorpje op de Westbank, geweest met een aantal vrijwilligers, ook joodse Israeliers, en een auto met een tank vol water, omdat die mensen daar zo goed als zonder water zitten, terwijl de illegale settlements volop water hebben. Zij verteld hoe het Israelische leger hen dwarsboomt. Hoe zou jij dat willen noemen?
  Bovendien gaat Israel volop door met het bouwen van settlements op de Westbank en het vernietigen van huizen van Palestijnen in Oost Jeruzalem. Noem je dat werken aan vrede? Lees “De oneindige oorlog” van Stan van Houcke maar eens. Dan kom je er achter waarom Israel geen vrede wilt.

 7. Tot mijn verbazing komt mijn reactie 7 hier boven staan en wel in het ‘rood’ en ik klikte en ja ik kreeg Meta Floor! Weer wat geleerd op m’n oude dag. J.F. Verhagen

 8. Ik heb vanddag aardig wat geleerd en zal nu ook proberen om Vrede.NU.nl van mijn reactie 1 zelf aan te brengen. In deze uitgave is aardig wat te lezen en dat moet meer onder onze aandacht komen. J.F. Verhagen Leiden

 9. Voor mensen die een link willen plaatsen in hun reactie: Hier zie je hoe dat moet.

  Je kunt in de drie velden die je boven je reactie moet invullen (naam, e-mail, website) de link waarnaar je verwijst ook in het veld ‘website’ plakken en lezers vragen even op je naam te klikken voor de link waarnaar je verwijst. Klik maar op mijn naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *