Hoe word je geschiedenis voordat je dood bent?

Iemand had eens een boekje gemaakt met portretten van Nederlandse feministes. Iedereen daarin, tot en met Joke Smit, was dood, behalve ik. Misschien wisten ze niet dat ik nog besta. Ze waren in ieder geval vergeten om mij een exemplaar te sturen, ik hoorde het toevallig van iemand.

meulenbelt_insp_overview.jpg

Kreeg ik net mail van iemand die op mij gestemd had. Gestemd? Ja, vanwege het Nationaal Historisch Museum, die een galerij hebben met portretten van mensen die Nederland hebben geïnspireerd, en ik ben voorgedragen in de categorie oorlog en vrede. Daar zal vast niet iedereen het mee eens zijn, nou, die oorlog wel, maar de vrede? Maar ik vind het stiekem wel leuk. Vooral omdat ik nog geen geschiedenis ben. Gelukkig, zag ik, ben ik dit keer niet de enige die nog niet dood is in de galerij. Ik wou nog wel een tijdje.

Hier.

11 gedachten over “Hoe word je geschiedenis voordat je dood bent?

  1. Anja, het is een grap. Kijk eens goed naar die galerij en naar die stem op jou er staat: ‘Deze vieze antisemitische tante hoort bij het grof vuil’ Dat vind ik nogal smakeloos.

    En dan:Baardiette Hamer, Femke Halsebaard, Bea van Amsbaard.

    Als het geen grap is dan is ie gehackt door Geen Stijl. Ik zou er niet zo blij mee zijn om daar tussen te staan (kom ik ook mooi niet).

  2. Ik laat mijn kleine feestje natuurlijk niet verzieken door een anoniem huftertje. Ik wacht nu met belangstelling af wanneer iemand van het Nationaal Historisch Museum uit de middagdut ontwaakt en ziet dat een stelletje grapjassen bezig is de boel over te nemen. Als ze nog niet weten hoe je daar mee om kunt gaan kunnen ze advies krijgen van mij, ik krijg dagelijks een droplul of wat langs, en het modereren en deleten van rommel om een serieus weblog over te houden heet niet voor niets ‘meulenbelten’.

  3. Er is iemand ontwaakt. De baarden zijn er af. Nu zijn ze aan het confereren of kutjebef moet kunnen in het kader van de vrijheid van meningsuiting ha ha.

  4. En er weer af, Monique. Ze zijn kennelijk zo naief geweest om geen filter of wachtstand in te bouwen, wat betekent dat je voortdurend waakzaam moet zijn. Ik neem aan dat ze daar nog wel wat aan gaan doen. En kennelijk hebben ze ook nog geen beleid over wat voor reacties toegestaan zijn. Als je toestaat dat elke lamlul daar zijn rotzooi kan dumpen zorg je er zelf voor dat zo’n initiatief binnenkort niet meer serieus wordt genomen.
    Ik volg het uit de verte.

  5. Ik vind het woord ‘kutjebef’ op zich wel iets feministisch hebben. BTW vrijheid van meningsuiting is natuurlijk ook maar hoe je het bekijkt. Hopelijk weet iedereen die de uitspraken leest ze dan ook naar waarde te schatten, al kan je dat met het huidige onderwijs natuurlijk nooit zeker weten.

    BTW: Jan Peter Balkenende is genomineerd in de categorie Politiek en overheid. 0 mensen kozen voor Jan Peter Balkenende in de laatste 7 dagen.

    GERECHTIGHEID BESTAAT.

  6. Iemand voor antisemiet uitmaken is voor mij niet een kwestie van ach het is maar hoe je het bekijkt. Het is niet dat ik mij dat persoonlijk aantrek, maar een kwestie van hygiene om dergelijke bagger niet op een serieuze website toe te laten. Je hoeft daar geen onderwijs voor gehad te hebben, fatsoen stijgt niet per se met het opleidingsniveau.

  7. Anja, ik zei ook niet dat het een kwestie was van hoe je het bekijkt betreffende die uitspraak. Hoe je het bekijkt slaat terug op ‘de vrijheid van meningsuiting’.

    Waarbij ik er wel het vertrouwen in heb dat mensen de ‘op zich nog tamelijk ge-emancipeerde naam’ van de poster bekijken, en dan inderdaad de ‘bagger’ naar waarde weten te schatten… (ik althans wel, volgens mij behoort het tot het geklepper van…. ik zeg maar niks want hier gelden vast wel fatsoensnormen).

    En inderdaad, op deze manier kan je een dergelijke website weinig serieus nemen. Kan je tegenwoordig nog iets serieus nemen, vooral stemmingen op het internet. Pas maar op want voor je ’t weet wordt je ingehaald door Pipo de Clown, of (erger nog misschien) door Geert Wilders. Of door Gordon. Och, Balkenende ben je al voorbij gestreefd. Muhaaa!

    Hahahahaa die opmerking over fatsoen en onderwijsniveau is trouwens een echte klassieker. En, intelligente poepies ruiken ook.

  8. Dearest Anja,

    I hope you are doing well. You look great. What about your new book, is it almost ready?
    Hope to see you soon in Gaza inshallah. Take care and greetings to all friends.

  9. Hi Khaled! Surprise to find you on my weblog this morning.
    The book will come out january or february. I’m working on the last corrections. Since you could not come to the Netherlands and I could not go to Gaza, at least I had a lot of time to write the book (making a good thingt out of something bad)
    Friends greet you back, and love to Walid and Wassim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *