Tzuba

Now for something completely different. Ik zit met Jan in kibbutz Tzuba, vlak bij Jeruzalem, waar Jan een ‘retreat’ leidt voor de homobeweging hier, of zoals wij steeds politiek correct gecorrigeerd worden: de LGBT movement, en dan heb je nog Q en SS (Straight and supportive)

In augustus werden in een jongerenontmoetingscentrum in Tel Aviv twee jonge mensen doodgeschoten, door een homohater die binnenviel – Nir en Liz. Er waren al eerder aanvallen geweest op homo’s maar nooit in het veilig geachte Tel Aviv – en het was voor iedereen schokkend. Nu zijn de leiders van een aantal groepen en organisaties bij ekaar, om het te verwerken en te kijken hoe ze verder gaan. Een divers gezelschap, er zitten actvivisten bij die al meer dan tien jaar bezig zijn, en bijvoorbeeld bij de gemeente Tel Aviv werkzaam zijn om de Pride te organiseren, maar ook een paar orthodoxe lesbische stellen. En de moeder van Nir, de jongen die is vermoord.

Vandaag zit ik de hele dag in de training. Verhalen en foto’s komen nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *