No army can stop us

bilin-abdallah.jpg
(Abdellah Abu Rahman wordt opgepakt door de politie)

Steeds vaker laat Israël de mensen oppakken die protesteren tegen de muur, ook al gebeurt dat principieel geweldloos. Abdellah Abu Rahman is een van de mannen die nu in de gevangenis zitten. Een onderwijzer en boer uit Bili’in, dat een bekend centrum is geworden van principieel vreedzaam verzet. Abu Rahman kreeg in Berlijn een prijs van de World Association of Human Rights, en waarschijnlijk is dat waarom hij zo nodig moet worden opgesloten.

In zijn speech vertelde hij over zijn motivatie om activist te worden voor de Palestijnse vrijheid, terwijl hij weet hoe moeilijk dat is voor zijn vrouw, zijn twee dochtertjes en baby zoon: in augustus was zijn moeder stervende, in een ziekenhuis in bezet Oost-Jeruzalem. Maar hij kreeg geen vergunning om naar haar toe te gaan. Een Israëlische vriend hield een mobieltje tegen het oor van zijn moeder, zodat hij haar nog gedag kon zeggen en kon bedanken voor alle liefde die ze hem gegeven had.

Dat is voor veel Palestijnen de dagelijke realiteit: pasjeswetten, en mogelijk gevangenis voor iedereen die niet lijdzaam met zich laat sollen. Abu Rahman zit sinds vorige maand in de gevangenis, zijn broer zit daar al vijf maanden.

(English) Hier.

Zijn vrouw, Majida Abu Rahman ook onderwijzeres, schrijft er over, over de invallen ’s nachts en hoe bang de kinderen daarvan worden. (English) hier

Eén gedachte over “No army can stop us

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *