Plof

voetnoten-5-of-1.jpg

Vannacht wakker geworden, misschien van de plof, grabbelde naar mijn i-phone onder mijn hoofdkussen (ja zo verslaafd ben ik al) jawel hoor, gevallen. Mij leek het nogal simpel, maar ik word dan ook nooit een echte politicus, er was ons beloofd dat de missie in Uruzgan definitief in 2010 zou ophouden, nou dan is het volstrekt terecht dat Bos gezegd heeft daar niet meer opnieuw over te willen onderhandelen. Wat mij betreft hadden ze daar niet zo tergend tot diep in de nacht over hoeven te doen.

Afijn, nu is het interessant of en wanneer er verkiezingen komen en hoe dat in godsnaam moet met een nieuwe regering. Ondertussen blijft de Eerste Kamer zitten, die valt niet mee, en aangezien de stemverhoudingen nogal gaan verschuiven heb je dan straks een jaar lang een Eerste Kamer met een andere stemverhouding dan in de Tweede. Het is de vraag welke wetten er dan nog in die periode afgehandeld kunnen worden – dat ligt vooral moeilijk met de ‘controversiële’ wetten. En nadat ik na Vogelaar net een beetje gewend was aan Van der Laan ben ik nu mijn minister kwijt, en er ligt nog de kraakwet en de vreemdelingenwet wacht op een memorie van antwoord maar de staatssecretaris is ook mee gevallen. (Niet meegevallen, mee gevallen, plof!)

Ik had vanochtend dus genoeg om over na te denken, en daar ook weer tijd voor want gisteren heb ik eindelijk mijn laatste, herschreven en van voetnoten voorziene hoofdstuk naar de uitgever kunnen sturen. Hoera! (Glaasje wijn bij Anneke gaan drinken) Nu alleen de literatuurlijst nog, maar dat kan ik met de linkervoet en daar hoef ik niet bij na te denken, dus mijn kop is weer vrij, en dat betekent onder andere dat mijn tamelijk verwaarloosde weblog weer op volle stoom verder gaat. Dat wil zeggen dat ik me dan probeer te houden aan de zelf opgelegde afspraak per dag minstens één nieuw bericht te plaatsen. En er staan wel twee andere boeken te dringen.

Ik ga hier eerst eens opruimen, want wie ooit bedacht heeft dat computers het gebruik van papier zouden verminderen heeft heel erg ongelijk gekregen.

6 gedachten over “Plof

  1. Ja, driemaal hoera voor het vallen van dit kabinet met zijn misselijk makende premier. Maar wat nu? Als er in mei verkiezingen komen is de kans heel erg groot, dat we te maken krijgen met een uiterst rechtse regering (Geert Wilders, CDA en god weet wat nog meer) Onze SP staat in de peilingen op een groot verlies en de P.v.d.A is door al dat gedraai in de afgelopen tijd veel van zijn vertrouwen bij de kiezer kwijtgeraakt. Welke kant Groen Links op zwaait is ook maar de vraag, dat geldt ook voor D66. Ik denk, dat we in Nederland een heel moeilijke politieke tijd tegemoet gaan. Maar…. misschien ben ik te somber. Dat hoop ik maar.

    Jan.N

  2. “Tamelijk verwaarloosde weblog” Anja???Vraag me nog steeds af hoe je voor elkaar krijgt bijna iedere dag iets zinnigs dikwijls verlucht met schitterende foto’s op je weblog te zetten,zelfs zonder het schrijven van een boek tussen al je drukke werkzaamheden door.

  3. Nou dank je wel, Medi, maar jij weet niet wat ik tandenknarsend allemaal heb laten schieten, en hoe ik achter loop met reportages van interessante dingen waar ik bij was. En hoe vaak ik ’s ochtends dacht, nee nee, niet eerst een stukje schrijven (want daarna is mijn beste energie voor die dag op), doe boek! Er zijn deze maand wel zes gaten gevallen, dagen zonder stuk, schande!
    Hoe ik het doe: ik ben een snelle werker en ik sta vroeg op. Onderwerpen, en goede stukken van anderen altijd in overvloed.
    De lezers/bezoekers zijn trouwens wel trouw gebleven: gestadig staat de meter op ruim drieduizend bezoeken per dag.

  4. @ Jan Noort (1):

    Ik denk dat het heel realistisch is te voorzien dat we grote kans maken na de verkiezingen een (zeer) rechts kabinet te krijgen.
    Toch vind ik het een goede zaak dat Bakenende-IV -eindelijk!- écht gevallen is. (Volgens mij moet Anja al meerdere nachten wakker zijn geworden van kabinetsplofjes. Het ging héél langzaam. :)).

    Het kabinet Balkenende-IV was werkelijk tot niets vruchtbaars meer in staat. Vooral met het oog op de komende ingrijpende bezuinigingen zijn een grondige doorluchting en een frisse wind noodzakelijk. Naar mijn mening zelfs als het een gure, rechtse wind zal zijn. We moeten ons opmaken voor de strijd, hoe taai die ook zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *