Stemmen met hoofddoek op in Den Haag. Met update 3 maart

Hallo Anja,
hierbij wil ik graag een oproep plaatsen aan alle vrouwen en mannen om woensdag 3 maart, in Den Haag met hoofddoek op te gaan stemmen als protest tegen het verbod van de PVV, dat als zij in Den Haag en Almere het grootst worden de hoofddoek verboden wordt bij alle vrouwen die voor Gemeentelijke instellingen werken of organisaties die subsidie krijgen.
12.00 uur woensdag a.s. Dagelijkse Groenmarkt voor de Sting, om daarna met hoofddoek op te gaan stemmen,dit laatse geldt voor Hagenaars, maar iedereen is welkom.Groet van Christie.

En zo zag dat er uit in den Haag, op 3 maart:

hoofddoek.jpg

(foto van John Wanders gejat van de Joop)

Meer op het AD, hier.

Anneke moslima

En hierboven heb je vriendin Anneke Jos Mouthaan, die in haar uppie al een hoofddoekenactie deed, jaren geleden.
Hier.

8 gedachten over “Stemmen met hoofddoek op in Den Haag. Met update 3 maart

 1. Als de mannen ook een hoofddoek op zouden zetten, zouden ze daarmee aangeven dat ze gelijkwaardig zijn aan vrouwen. Nu word als reden vor een hoofddoek dragen o.a. aangegeven dat de (moslim)vrouw de man niet moet prikkelen/opwinden.

  Maar waarom moeten mannen dan geen hoofddoek dragen? Een moslimvrouw kan toch ook geprikkeld/opgewonden raken van een man. Hierin zie ik een bewijs dat de vrouw door het dragen van een hoofddoek in een onderwaardige positie word geplaatst. En de man zich door het opleggen van deze regel zich superieur acht aan de vrouw.

  Ik ben niet perse tegen het dragen van een hoofddoek. Maar van een burka of nikab vind ik dat zoiets verboden moet worden.

  Dus zou ik wilen stellen: een hoofdoek oke voor de vrouw? dan ook voor de man!

 2. Hou d’r eens over op, Peter. Je bent geen moslimvrouw, het gaat je verder in feite helemaal niet aan. Het gaat er alleen maar om dat we geacht worden in een vrij land te leven waar de Grondwet de vrijheid van godsdienst garandeert. Eerlijk, al die meninkjes voor en tegen hoofddoeken zijn echt verschrikkelijk uitgekauwd, en al lang niet meer interessant.

 3. Waarom plaats je het onderwerp dan hier? Als je het zo’n uitgekauwd onderwerp vind? Ik vind mijn invalshoek interessant en ben benieuwd hoe er op word gereageerd.

 4. Dan zal ik het nog een keer uitleggen, Peter. Het onderwerp is niet wat Jan, Piet en Klaas vinden over de hoofddoek. Het onderwerp is dat er een zekere politicus is die denkt dat hij iets kan verbieden, omdat hij nu eenmaal de pest heeft aan moslims, en denkt dat hij gaat over het hoofd en het geloof van moslimvrouwen. Dat is dus een vergissing, want we hebben zo iets als een Grondwet, en nu zijn er ook mensen, zoals Christie hierboven, die in de stad waar die meneer z’n partij aan de verkiezingen meedoet een gebaar van solidariteit wil maken.
  Dat is het onderwerp.

  De discussie over hoofddoeken heeft een baard van enige meters, en als jij er nog steeds in geinteresseerd bent om die nog eens dunnetjes over te doen dan zoek je een website op waar je je gang kan gaan, zijn er zat.
  Het beste.

 5. Veel dank voor je reactie Anja, daar ben ik het helemaal mee eens. Deze actie is geen pleidooi voor de hoofddoek maar een protest tegen het verbod van het dragen van de hoofddoek.De laatste dagen heb ik zoveel gelezen op diverse sites, een ding is duidelijk Nederland is een kweekvijver van haat aan het worden.Deze klein begonnen eenvrouws actie, door vrijdagmiddag mijn hele emailbestand een mail te sturen, is groter dan groot aan het worden.Ik hoop dat er weer een brug gelegd wordt, en een heel klein beetje vertrouwen onderling.

 6. Peter, een hoofddoek kan prima een eigen keuze zijn, hoeft niets met vrouwenonderdrukking te maken te hebben, en is gewoon kleding.

  Veel vrouwen met een islamitische achtergrond dragen juist uit eigen vrije wil een hoofddoek (of juist niet). Ik ken eerlijk gezegd zelf niemand uit mijn directe omgeving opnoemen, die de hoofddoek draagt als gevolg van onderdrukking.

  Enne Anja, Anneke Jos Mouthaan droeg toch haar hoofdoek toen met prinsjesdag? Wat een gave actie.

 7. Zo is dat, Smahan.

  En zelfs al zouden er nog vrouwen in Nederland te vinden zijn die een hoofddoek dragen onder druk van haar omgeving, dan is het antwoord nog steeds emancipatie, en niet de hoofddoek gaan verbieden – daar help je vrouwen in het geheel niet mee.

  En voor de hardnekkigen het maar niet laten kunnen om hier te verkondigen dat hoofddoeken onderdrukkend zijn, leer les één van het feminisme: dat bepalen die vrouwen zelf wel.

  De vrijheid om een hoofddoek te dragen voor wie dat wil, en de vrijheid om er geen te dragen voor wie dat niet wil zijn dezelfde vrijheid. Die tot op de dag van vandaag in Nederland gelukkig gegarandeerd is, en dat moet vooral zo blijven.

 8. Laten we nu allemaal in juni met een hoofddoek gaan stemmen. Misschien kunnen we met andere vrouwen afspreken om tegelijkertijd te gaan stemmen. Dit valt lekker op. Mannen zijn natuurlijk welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *