Solidariteit in Groningen

Te gast: Jelle.
Teken aub deze verklaring, en kom, als je in Groningen woont, naar de solidariteitsmanifestatie aanstaande zaterdag, 12.00; Grote Markt, Groningen
(En als je niet in Groningen woont mag je er natuurlijk ook heen, zegt Anja)

Groningen Bekent Kleur

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de moskee in Selwerd (Groningen) met bloed, dierlijke ingewanden en een varkenskop besmeurd. Als inwoners van Groningen zijn wij diep getroffen door deze laffe daad. Zij is een symptoom van de toenemende islamofobie in onze maatschappij. Het huidige politieke klimaat creëert de ruimte voor rechts-extremisten op dit soort daden te plegen. In deze moeilijke tijden voor de islamitische gemeenschap, waarin zij meer en meer aan racisme blootstaat, is dit een nieuw dieptepunt in Groningen.

Met deze verklaring willen we aan moslims in Groningen en de bezoekers van de moskee in Selwerd duidelijk maken dat zij niet alleen staan. Tegenover elke racist staan er honderden, die voor vrijheid en democratie zijn. Wij accepteren dit racisme niet in onze stad! Groningen moet een stad blijven waarin iedereen zijn geloofsovertuiging vrij kan uiten. Een stad waar niemand op basis van zijn uiterlijk of zijn afkomst wordt veroordeeld. Daarom verklaren we ons solidair met de moslims in Groningen in het algemeen, en de bezoekers van de moskee in Selwerd in het bijzonder. Tevens beloven wij dat de islamitische gemeenschap in Groningen ook in de toekomst op onze solidariteit tegen racisme zal kunnen rekenen.

Voor een Groningen dat Kleur Bekent, een stad zonder racisme!

Wees ook solidair met de moslimgemeenschap in Groningen:

• TEKEN deze verklaring via: GroningenBekentKleur@hotmail.com
• Vermeld daarbij duidelijk je naam, organisatie en/of functie
• Voeg graag een korte boodschap van solidariteit toe
• VERSPREID DEZE VERKLARING in je eigen netwerk

Zaterdag 20 maart om 12.00 zal er een solidariteitsmanifestatie plaatsvinden op de Grote Markt

8 gedachten over “Solidariteit in Groningen

  1. Wat een schande! Waar komt toch al die haat vandaan? Wat zijn dat voor gefrustreerde, ontevreden mensen die zoiets doen?

  2. Aansluitend: Nederland Bekent Kleur heeft op zondag 21 maart a.s. vanaf 14 uur een bijeenkomst in de Nieuwe Kerk aan de Dam in Amsterdam. Daar zal over acties worden gesproken, van nu tot aan de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni a.s., om discriminatie en vreemdelingenhaat aan te pakken.
    Inleidingen zullen worden gehouden door Mohammed Rabae, Thomas von der Dunk en Hedy d’Ancona.

    De beschikbare plaatsen zijn gereserveerd, maar misschien vallen enkele plaatsen open, en het is zeker belangrijk kennis te nemen van de resultaten van deze bijeenkomst!

  3. Heleen, waar die haat vandaan komt? Nou, ik snap dat u waarschijnlijk GL op PvdA bent; dus ik zal het even uitleggen..
    Burgemeester in Veenendaal zegt dat het beter is dat we niet meer alleen op straat komen ’s avonds (en nee niet veroorzaakt door nederlanders) Culemborg bekend bij u? Weet u waar Gouda ligt? komt u wel eens in een stad?
    Das geen ontevreden burger die zoiets doet, maar iemand die er gewoon zat van is. Als ik bij u thuis alle regels ga stellen en u verplicht mij uw zuur verdiende geld af te staan zodat ik kan leven en daarna bij u de regels ga bepalen en u er niet meer in laat in uw eigen huis, dan wordt u het ook wel zat lijkt me. Ik ben die lui dus ook zat, maar dat snapt u wel denk ik. Sterkte!

  4. Fijn dat je ons even uitlegt dat de oplossingen voor problemen in Gouda te vinden zijn in het aanvallen van een moskee, Kees. Ik zou daar uit mezelf niet op zijn gekomen. Geweldig idee.

  5. Er zullen altijd giftige mensen bestaan.
    Het is daarom heel belangrijk om hiertegen in opstand te komen,
    altijd maar weer.
    Kom naar de Grote Markt !!!
    Groet Henna van Opstal

  6. Nee Kees, ik snap er geen jota van. Wie laat je niet meer in je eigen huis, dwingt je je geld af te staan en bepaalt je regels? En wat heeft dat met het besmeuren van een moskee te maken?

  7. Het is laat, ik weet het, maar ik lees de reactie van Kees en ik begrijp uit de felheid ervan dat hij persoonlijk reden heeft om zo te reageren. Heb je gelegenheid en tijd daar iets meer over te zeggen, Kees? Uit te leggen waar jouw felheid vandaan komt? Ik wil het graag weten.

  8. “Our lives begin to end the day we become silent about things that matter” – Martin Luther King.

    We moeten altijd blijven opstaan tegen onrecht en discriminatie waar ook ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *