Ooggetuige Dr. Hasan Huseyin Uysal

soldaatboot.jpg

De Israëlische soldaten op de Mavi Marmara zouden bijna zijn gelyncht, er zou geprobeerd zijn ze te gijzelen, hoe dan ook, dat ze negen opvarenden dood schoten, dat was allemaal zelfverdediging, zegt Israël. De Turkse foto’s van de verwonde soldaten op de boot werden aanvankelijk door Israel achtergehouden maar vrijgegeven nadat ze al verspreid werden via het internet. Daarop is onder andere te zien hoe een verwonde soldaat wordt verzorgd. De Turkse arts die dat deed is inmiddels achterhaald. Op de website van de ‘Magnes Zionist’ Jerry Haber een interview met de arts.

De soldaten waren maar oppervlakkig gewond, al bloedden ze hevig. Maar één soldaat had hechtingen nodig, die hem aan boord niet gegeven konden worden omdat er geen rekening was gehouden met een dergelijk bloedbad. (Wat ook al niet pleit voor de bewering dat de boot vol zat met gewapende extremisten die de soldaten in de val hadden laten lopen – als de opvarenden hadden gerekend op vechten is het onwaarschijnlijk dat ze niet meer medische hulp aan boord hadden) Dr. Hasan verklaart dat de gewonden die benedendeks gebracht werden om verzorgd te worden niet werden bedreigd.

Zie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *