De Duif

duif2-6-of-1.jpg

Mijn eigen kerk heeft ook zomerreces, maar De Duif, in Amsterdam, gaat in de zomer door.

In de Duif is Jan Andreae tegenwoordig voorganger, en morgen kunnen we hem in De Duif meemaken, over het thema moed en moedig zijn in deze tijd.

En op 8 augustus ben ik ook ‘gastvoorganger’, vlak voor de Ramadan begint gaan Jan en ik het hebben over de vraag wat christenen en moslims van elkaar kunnen leren, wat ons bindt. Zie hier

Aanvang van de diensten om 10.30 uur. De Duif staat aan de Prinsengracht 756 in Amsterdam.

Foto’s bij een dienst van een paar maanden geleden:

duif2-1-of-1.jpg

duif2-2-of-1.jpg

duif2-3-of-1.jpg

duif2-5-of-1.jpg

duif2-7-of-1.jpg

duif2-8-of-1.jpg

duif2-9-of-1.jpg

duif2-10-of-1.jpg

3 gedachten over “De Duif

  1. Het lijkt me heel interessant om die dienst bij te wonen als moslima. Ik ga echter voor het eerst sinds ik moslim ben geworden het begin van de vastenmaand meemaken in een islamitisch land. ben erg benieuwd hoe het daar zal zijn.

  2. Ik zou het ook mooi hebben gevonden als je er bij had kunnen zijn, Ina. Maar ik hoor ook graga je verhalen hoe het was, het begin van ramadan tussen de moslims. In Gaza zullen ze het er niet makkelijk mee hebben, augustus is heet, de dagen lang. Dan ben ik eerlijk gezegd blij dat ik christen ben en wel een glaasje water mag – al drink ik dat heel discreet om het hen niet nog moeilijker te maken. Ik heb er wel bewondering voor hoor, de mensen die dat volhouden.

  3. Wij gaan naar Lattakia ,naar een onofficieel vluchtelingen kamp in Syrie dat erg veel weg heeft van de foto’s die ik van Gaza zie. Het ligt langs de zee en heet Rammel Felisteen ( het Palestijnse zand), Temperatuur is er rond de 40 graden en de luchtvochtigheid hoog en de electriciteit wordt meestal elke dag rond de middag voor een aantal uur uitgeschakeld,daarnaast valt het ook regelmatig gewoon uit. Ik ben idd benieuwd hoe het vasten daar zal zijn. Voordeel is ik hoef niet te werken en kan lekker relaxen( lange siesta’s). We zullen zien, ik zal het je laten weten als ik terug ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *