Katzwijm

De afgelopen dagen de diepere betekenis van het woord ‘katzwijm’ kunnen bestuderen.

Het is heet.Twee poezen in coma. Er lagen her en der wat slonzige bontjasjes, schijnbaar verlaten door de eigenaar. Hot cats zijn erger dan hot dogs. Die hebben nog zo’n roze slobbertong waarmee ze kunnen hijgen. Poezen kunnen alleen maar héél erg stil liggen en wachten op het smelten van de Noordpool. Er was weinig beweging in de diertjes te krijgen, behalve dat ze zich af en toe naar een nog koel vlak gesleept bleken te hebben als ik niet keek, waar ik dan bijna op ze trapte omdat ze zo stil en zo plat waren. Josephine studeerde voor vaatdoek en Kobus voor badmatje.

Maar kijk: het is koeler vandaag, er zit weer leven in. De bontjasjes vullen zich weer met poes in plaats van met gesmolten kwarktaart. Ze willen brokjes.

7 gedachten over “Katzwijm

 1. Ha, La Fluff heeft ook uitgeprobeerd hoe ver ze zich over mijn vloer kan uitsmeren. Kroelen werden sloom afgeweerd – hoepel op joh, veel te warm voor liefde…

 2. Jawel, beestjes nooit vies van geflikflooi, keken mij nu aan met iets van ga weg eng mens met je hete poten.

 3. Lieve Anja,

  Die hete dagen is het leuk om een waterlievende kat te hebben:
  Ik heb ze op het balkon twee grote plantenschotels (60cm) met water gegeven. Metaxa – de waterminnaar = Turkse Van-kater – gaat er met zijn buik in liggen en Dorus – A’dams schoffie – kopieert hem en gaat er met zijn vier voetjes in staan … Kijk, ik ook !! 🙂
  En daarnaast worden mijn voetjes ook afgekoeld door al het water dat door mijn huis komt te liggen !

  Geef jouw snoezen maar een knuf van mij, nu het nog niet zo warm is !

 4. Daar zou ik nou wel eens een foto van willen zien: een kat met z’n buik in een grote plantenschotel met water! Mijn Joep dronk alleen water uit de kraan en heeft sinds kort zo’n waterfontein (speciaal voor katten, ’t moet niet gekker worden) maar daar doet hij helaas niks zwemmerigs in.

 5. Mijn Josephine is ook van het merk Van, tweede generatie allochtoon, ouders uit Istanboel, die zwommen als het moest in de Bosporus. Ook Josephientje is niet bang van water, en drinkt niet alleen uit de kraan maar zit ook met al haar poten en staart rustig kletsnat te worden. Terwijl Kobus van drie drupjes regen op het balkon al naar binnen stuift. Maar echt met haar buik in een bak water heb ik haar nog niet zien doen. Daar moet je voor uit Griekenland komen denk ik.

 6. Tja, leuk die katten!! En allemaal hebben ze iets bijzonders.
  10 minuten geleden kwam mijn Ollebol de keuken in gewandeld, drijfnat en met een eendags eendenkuiken in zijn bek.

  Fijn Ollebol, ben je weer wezen zwemmen, achtertuin aan de stadsgracht, en heb je weer een kadootje meegebracht?
  Lekkere kat ben jij!

  De andere jonge eenden, 5 weken oud, zijn net een week zelfstandig op pad en komen 3x daags bij de keukendeur om eten vragen.

  Ollebol kijkt wel uit en blijft ver uit hun buurt omdat ze naar hem happen. Maar zo’n klein kuikentje durft hij wel te pakken.

  Maar leuk, heb ik weer een eend in huis. Morgen mag tie in een rugzakje mee naar de rivier.
  ’t Is altijd weer grappig om samen met een eendje, en Fikkie de hond, te gaan zwemmen.
  Dank je Ollebol, lieve ondeugende kat, jij weet wel hoe je de vrolijkheid in huis moet brengen!

  Ollebol vindt het zelf ook leuk als een eendje tussen zijn poten ligt te slapen. Als eendjes eenmaal bij het huis zijn doet hij hen niets.

  Groet
  Gerrie (Gek op bijzondere katten verhalen)

 7. Welliswaar een minder vrolijk stemmend verhaal aangezien de asielen momenteel overuren draaien. Maar ook ik ben afgelopen zondag bewust geworden van de betekenis van katzwijm. Helaas lag deze stumper in zijn eigen diarree, voor pampus in zijn hok terwijl het kwik buiten tot 30 graden steeg. Zijn ligplankje was door het onstuimige toiletbezoek naar beneden gestort. Roerloos bleef hij liggen totdat zijn plankje weer was schoongemaakt. Daarna zocht hij het tijdelijk weer even hogerop zodat ook de rest van het hok weer gedweild kon worden. Wat kan de zomer dan opeens lang duren.Was die maar weer snel voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *