Een jongetje van vijf

En dan komt er weer zo’n onnozele propagandist langs op mijn weblog die wil vertellen dat de Palestijnen op moeten houden met hun kinderen van haat te vervullen tegen Israël. Dacht iemand werkelijk dat dat nodig was? Kijk naar dit korte filmpje van een jongetje van vijf dat meemaakt dat zijn vader wordt afgevoerd door Israëlische soldaten. Het is voor Palestijnen dagelijkse kost. Kan iemand zich voorstellen wat er met dat joch gebeurt? Kijk.
(Met dank aan Abu Pessoptimist, hier.)



Het jongetje heet Khaled Jabari, en zijn vader Fadel wordt afgevoerd omdat hij water zou hebben gestolen. Let wel: het zijn de Israeli’s die het Palestijnse water wegpompen voor eigen gebruik, Israeli’s op de Westoever krijgen gemiddeld veel meer water dan de Palestijnse inwoners. Het is in de buurt van Hebron waar dit soort taferelen veel voorkomt, waar huizen worden afgebroken, Palestijnse irrigatiesystemen worden verwoest, olijfbomen ontworteld, en de Palestijnen die zich proberen te verzetten lopen een grote kans door het leger te worden opgepakt, het leger dat altijd de kolonisten verdedigt, en zelden de Palestijnen. Er zit een kleine tienduizend Palestijnen opgesloten, onder wie veel mensen als de vader van Khaled, simpel verzet tegen onrecht, en velen van hen zonder enige vorm van proces.

2 gedachten over “Een jongetje van vijf

  1. In Nablus, grootste Palestijnse stad op de Westelijke Joraanoever heeft de bevolking maar eens in de 3 dagen drinkwater. En als er eindelijk drinkwater is, is het soms na een 1/2 dag alweer drooggelegd. Je begrijpt hoe duizenden gezinnen zich moeten behelpen, terwijl iets verderop in illegale Isr.nederzettingen Palestijns drinkwater verpompt /getapt wordt dag & nacht beschikbaar voor kolonisten en voor hun met overvloedige drinkwater besproeide gazons.

  2. om misselijk van te worden wat moet je hier nog over zeggen ik voel me zo machteloos en moedeloos .
    toch lees ik nog steeds alles wat op deze weblog staat met bewondering en dankbaarheid dat we op deze manier op de hoogte blijven
    P.Vink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *