Café Mediterranée – The Freedom Theatre uit Jenin

Café Mediterranée – The Freedom Theatre
Café Mediterranée is een serie ontmoetingen met kunstenaars uit de Mediterrane regio en het Midden-Oosten. Te gast op donderdag 23 september is Juliano Mer Khamis van het Freedom Theatre in het vluchtelingenkamp van Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Moderator van de bijeenkomst is Chris Keulemans.

Freedom Theatre en Juliano Mer Khamis
Juliano Mer Khamis begon The Freedom Theatre nadat het theater dat zijn moeder had opgericht tijdens de eerste Intifada in 2004 was verwoest. Hij maakte een – in Nederland geproduceerde – ontroerende documentaire over haar: Arna’s Children. The Freedom Theatre is inmiddels uitgegroeid tot een theaterschool, een multi-media trainingscentrum en een internationaal gerenommeerde theatergroep. De organisatie vervult een belangrijke, sociale functie in het kamp, is actief in traumaverwerking door kunstprojecten, maar sluit toch geen artistieke compromissen. De charismatische Juliano heeft een opmerkelijke biografie. Als zoon van een Israëlische moeder en Palestijnse vader diende bij de elitetroepen in het leger van Israël en was hij een zeer succesvolle filmacteur.


vluchtelingenkamp Jenin

(Arna’s Children kun je hier zien)


Informatie en aanmelden: hier.
Datum/tijd: 23 september 2010 van 15.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324 in Amsterdam
De bijeenkomst is in het Engels
Toegang gratis.

Meer over de Freedom Theatre; hier.

Eén gedachte over “Café Mediterranée – The Freedom Theatre uit Jenin

  1. Nostalgische herinneringen voor mij, voor de Stichting SIVMO ( steuncomité Israëlische vredes en Mensenrechten Org.) heb ik 3 x Arna.s theater en naschoolse opvang projecten in Jenin mogen bezoeken. Arna is in dit filmpje al erg ziek, maar nog steeds zeer bewogen bezig voor de Pal.kinderen in Jenin.
    Arna heeft hiervoor indertijd de alternatieve Nobelprijs mogen ontvangen, waar ik als haar gast bij mocht zijn, naast 2 Pal. vrouwen, dei haar steunde in haar werk.
    De St.Sivmo heeft jaren met hulp van vele mensen Arna’s project substantieel kunnen ondersteunen. Arna was een bijzonder mens en vriendin. het is fijn dat Juliano nog steeds haar werk voortzet en uitbreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *