Onderhandelen over een pizza

071110volterra-069.jpg
(Ali Abunimah)

Ik had er veel woorden voor nodig om uit te leggen waarom het zogenaamde vredesproces niets op gaat leveren (hier), maar Ali Abunimah kan het met veel minder woorden. Het is alsof je zit te onderhandelen over de verdeling van een pizza, en je hebt maar kort tijd voor die koud is geworden. (Ali biedt zijn excuses aan voor diegenen die vasten voor dit ongepaste voorbeeld) En de ene partij, de sterkste, zit zo snel mogelijk zijn mond vol te proppen met pizza, en zegt ondertussen, wat zeur je, we onderhandelen toch? Luister even naar Ali.

4 gedachten over “Onderhandelen over een pizza

 1. Zeker Brechtje.

  Ik kwam de volgende briefwisseling tegen van lauren Booth aan haar zwager Tony Blair. Dit citaat geeft aan waar zij staat:

  “But Tony let me ask you this. Why should any people, Muslim or otherwise, be expected to put up with this kind of constant threats from you and your bosses in Tel Aviv and Washington? Do you have any understanding of what it is like to live in Gaza? Under siege, attacked with chemical weapons, your children’s schools razed to the ground by Israeli missiles, your hospitals shelled, your electricity limited, your water undrinkable?”

  Voor de hele brief aan Tony klik op de volgende link:

  http://www.gilad.co.uk/writings/lauren-booth-an-al-quds-day-letter-to-tony-blair-from-lauren.html

  Groet Tess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *