De VNG krijgt gelijk

De VNG, die geweigerd heeft om burgemeesters van nederzettingen te ontvangen krijgt gelijk van minister Verhagen. Niet alleen zijn ze autonoom en gaat het ministerie niet over de beslissingen van de VNG – ook bevestigt de minister dat er geen verschil van mening is over de status van de nederzettingen. De nederzettingen zijn in strijd met het internationaal recht, zoals onder meer is vastgesteld door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en herbevestigd in het advies van het Internationaal Gerechtshof d.d. 9 juli 2004 over de bouw van de veiligheidsbarrière op de Westelijke Jordaanoever en nogmaals bevestigd door de Europese Raad van 16 september 2010.

“De regering onthoudt zich actief van handelingen die kunnen bijdragen aan de legitimering van deze nederzettingen. Daaronder is ook te verstaan het onderhouden van contacten met autoriteiten in de nederzettingen, zoals burgemeesters. Dit betekent echter niet dat de regering anderen verhindert om contacten met hen te onderhouden.”

Maar, zoals gezegd, dat mag de VNG zelf beslissen. En heeft dat ook gedaan.

3 gedachten over “De VNG krijgt gelijk

  1. Tip voor Verhagen: Lees je eigen verklaring en ontvang ook
    Lieberman niet meer – hij is namelijk eveneens een nederzetter, uit Nokdim op de bezette westelijke Jordaanoever.

    “De regering onthoudt zich actief van handelingen die kunnen bijdragen aan de legitimering van deze nederzettingen. Daaronder is ook te verstaan het onderhouden van contacten met autoriteiten in de nederzettingen, zoals burgemeesters.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *