Mavi Marmara: twee man gedood met camera in de hand

Hier is het rapport van de onderzoekscommissie van de Human Rights Council van de VN.

Philip Weiss haalde er al een significant detail uit: twee van de negen mannen die door het Israëlische leger werden doodgeschoten op de Mavi Marmara droegen geen stokken of andere wapens, maar een camera.
Mondoweiss, hier.

Meer over het rapport: hier.

6 gedachten over “Mavi Marmara: twee man gedood met camera in de hand

  1. Het VN rapport is tamelijk duidelijk: Er was in minstens 6 van de 9 doden in feite sprake van “summary executions”.

    Opmerkelijk is overigens ook dat – voorzover ik heb kunnen zien – er in de Nederlandse pers met vrijwel geen letter over is geschreven. Elke scheet van de heer Wilders haalt de voorpagina, maar dit haalt veelal niet eens een achteraf pagina. Trekt uw conclusies.

    Mazzel & broge, Evert

  2. Check de landen die doorgaans in de commissie zitten en het is meteen duidelijk waarom het eigenlijk onmiddellijk de prullenbak in kan en hier vrijwel geen aandacht krijgt.
    Sinds Libië de voorzitter was neem ik het niet meer serieus.
    Trinidad en Maleisië die in deze commissie zitten lijken mij niet significant beter ofzo.

  3. Er zaten geen landen in de commissie maar mensen die de feiten moesten checken. Voor iedereen die er bij is geweest is allang duidelijk dat Israel loog, en ook dat ze niet zouden meewerken aan een onafhankelijk onderzoek. Autopsierapporten, de eerste beelden die Israel heeft geprobeerd te verdonkeremanen, leugens over wapens aan boord, het zijn feiten die je hoe hoog of laag je ook springt en hoe je ook probeert om de onderzoekers weg te zetten als mensen van ‘verkeerde’ landen niet kunt blijven ontkennen – al is de leugen nog zo snel….

  4. Lees ook het indringende verslag van Kenneth O’Keefe. Geeft naast een verslag van de aanval op het konvooi een goed beeld van de achtergronden van de man. Hoopvol dat mensen die werkelijk onderdeel waren van het systeem, toch in staat zijn in te zien dat ze voorgelogen waren. Onderstaande geldt mutatis mutandis ook voor steeds meer Israëliërs gelukkig.

    “I was like all Americans, spoon-fed what I needed to know. I was so dumb that I didn’t grasp that Saddam Hussein had been our boy for years, because he had fought against Iran; that he received weapons from us with which he killed Kurds; and that suddenly he had become a new Hitler who had invaded a defenseless sovereign country. At the time I was also an avowed supporter of Israel. I would have told you then that the Palestinians are a gang of terrorists who want to throw the Jews into the sea.”
    http://www.israeli-occupation.org/2010-09-26/noam-sheizaf-gaza-flotilla-rough-passage/

  5. Dank je Engelbert. Ik volg ook Philip Weiss, die het rapport leest. Hier over wat de autopsie over de verwondingen heeft opgeleverd. Goede website, Mondoweiss, trouwens. De waarheid gaat wel boven tafel komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *