Gijs de Vries (VVD)

“Concreet over de Nederlandse rol in Europa zijn CDA, VVD en PVV maar op één punt: het weren van vreemdelingen. Maar liefst zeven Europese richtlijnen en verdragen wil de coalitie openbreken. Deze insteek zal Nederland veel politiek kapitaal kosten. De komende jaren heeft Nederland in Europa hoofdzakelijk een negatieve agenda.

Mijn belangrijkste bezwaar betreft echter niet het regeerakkoord maar de aard van de coalitie. Een coalitie die Wilders’ xenofobe politiek beloont met politieke macht. Politiek zonder idealen is politiek zonder ziel. Het CDA zegt pal te staan voor christelijke beginselen. Wat is christelijk aan een coalitie met een partij die vreemdelingen bespot, beschimpt en bedreigt met uitzetting?
De VVD zegt pal te staan voor de liberale beginselen. Wat is er liberaal aan een kabinet met een partij die medemensen wil discrimineren om hun geloof en die hun belangrijkste boek wil verbieden?
Waar visie ontbreekt, zegt het boek Spreuken, verwildert het volk.”

Fragment uit een opiniestuk in NRC 1 oktober 2010 van Gijs de Vries

4 gedachten over “Gijs de Vries (VVD)

  1. Gijs neemt een klein deel uit de tekst over.
    Voluit:”Als beleid ontbreekt, komt het volk ten val; maar er is redding, als er vele raadgevers zijn”.
    Het wachten is nu op de vele raadgevers.

  2. Ik begrijp jullie zorgen over wilders, maar begrijpen jullie zijn zorgen ook over ons land?
    Hij heeft wel een aantal goede punten: zorg voor de ouderen,
    niet aan de ww uitkering komen, ervoor zorgen dat nederlanders zich ook thuisvoelen in nederland, tegen de onnutte subsidies voor het
    miljeu etc. etc. Wees maar niet bang, Rutte en Verhagen kunnen wel 10 x om Wilders heen voordat hij dat in de gaten heeft.

  3. Wilders ‘zorgen’ over dit land zijn racistische kletskoek, moet dat nog een keer herhaald worden, Simon?
    En alle goede punten zoals de zorg voor ouderen zijn van links gejat om stemmen te winnen en mensen een excuus te geven op een racist te stemmen, en daar gaat niks van komen als die in een coalitie met de VVD uitgevoerd moeten worden, want die staan aan de rechterkant en dus aan de afbraak van de zorg en de sociale zekerheid.
    Verder is het hartstikke lief van je dat je wilt dat Nederlanders zich ook thuis voelen in Nederland, maar als je de nederlandse moslims daar niet bij rekent gaat ook daar niets van komen – onder andere voel ik me als authentieke autochtoon in het Nederland dat Wilders voorstaat absoluut niet thuis.
    Dus doe me een lol, Simon, kom niet met zulke afgelebberde en duizend keer herhaalde lariekoek hier aanzetten, ik ben het spuugzat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *