Je hebt feministen en feministen

Neelie Kroes is teleurgesteld dat Rutte niet meer vrouwen in zijn regering op wil nemen. Neelie Kroes is niet teleurgesteld dat haar partij samen wil werken met een partij die een deel van de bevolking op grond van hun religie uit het land zou willen werken.

Laat ik als oude feministe nou blij zijn met elke vrouw die niet in die regering plaats neemt. Laat die regering maar over aan knorrige ouwe driedelige blanke rechtse mannen.

11 gedachten over “Je hebt feministen en feministen

  1. Of om met Jacques Brel te spreken:

    Mes les femmes, toujours, ne resemblent qu’aux femmes,
    et d’entre elles les connes, ne resemblent qu’aux connes
    et je ne suis pas bien sur
    qu’elles soient l’avenir de l’homme.

    en voor de franco-analfabeten onder ons:

    Maar de vrouwen lijken slechts op vrouwen
    en onder hen lijken de krengen slechts op krengen
    en voor mij is het niet zeker dat
    zij nou de toekomst van de mensheid vertegenwoordigen.

  2. Haha, Leo, mooi. Zelfs in de hoogtijdagen van het feminisme heb ik nooit beweerd dat de vrouwen de betere mensen waren – ik ken mezelf…

    (Mooi trouwens die laatste zin van Brel, kan zowel de toekomst van de man als de toekomst van de mens betekenen, niet?)

  3. haha, ja in die tijd bewees Margareth Thatcher voor mij al ruimschoots dat we van vrouwen niet persé alleen maar het goede te verwachten hadden.

    Brel schreef dit lied overigens net na de hoogtij dagen van het feminisme… rond 1977. Dus je zaten wat dat betreft al aardig op 1 lijn.

    Inderdaad in het het Frans betekent l’homme zowel man als mens, net als in het Engels “man” man en mens kan zijn.

    voor de liefhebbers, de tekst komt van het prachtige lied La ville s’endormait van het geniale laatste album van Jacques Brel “Les Marquises”.

  4. Nog een aardig detail misschien. De uitdrukking La femme est l’avenir de l’homme komt van de communistische dichter Louis Aragon en was de titel van een bekend lied van Jean Ferrat. Brel had niet veel op met het communisme en uit hiermee ook zijn kritiek.

  5. Anja, hoe ouder ik wordt, hoe minder ik snap. Ik vond ‘m wel leuk. Ik beeldde me in hoe ik van al die mannen nieuwe schepsels maakte door de onderdelen te verwisselen.

    Gerhard

  6. Bedankt Engelbert, Dat maakt het tussenzinnetje wat ik maar er tussenuit gelaten heb duidelijker… Comme chantent des certains…. begreep al niet waar dat over ging….

  7. Beste Anja,

    Hou eens op met het verspreiden van onwaarheden van meneer Wilders anders eis ik nu het citaat waarin de heer Wilders heeft gezegd dat hij: “een deel van de bevolking op grond van hun religie uit het land zou willen werken.”

    Zijn dit feiten of is dit uw eigen niet op waarheid gebaseerde interpretatie?

  8. In 2008 zei Wilders voor de Deense televisie dat wat hem betreft ’tientallen miljoenen’ moslims uit Europa moesten verdwijnen. Heeft hij niet teruggenomen.

    In een interview met de Pers, 13 februari 2007: “Als moslims hier willen blijven, moeten ze de helft uit de Koran scheuren en weggooien”.

    En zo zijn er nog wel een stelletje frisse uitspraken.
    Zeker vergeten, Tim? Het heeft in alle kranten gestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *