10 gedachten over “De nieuwe vlag van Israël

 1. Hallo Anna,

  Waar komt die prent van de nieuwe Israelische vlag vandaan en bestaat er een grotere versie die ik kan printen en achter mijn raam kan hangen?

  Vriendelijke groet,
  Harrie de Kroon

 2. Israel maakt zich schuldig aan schendingen van internationaal recht en mensenrecht, aan apartheid, discriminatie, aan etnische zuivering en nog zo het een en ander wat je terug kunt vinden in de tekst op de vlag hierboven. Genocide, de bewuste fysieke uitroeiing van een gehele bevolkingsgroep is niet aan de orde, hoewel het met oa het Goldstone rapport duidelijk is dat er veel burgers zijn gedood en niet per ongeluk.
  Baruch Kimmerling noemte het politicide, de vernietiging van een volk, hun samenhang, ze ziijn beroofd van hun land, van hun onafhankelijkheid. Maar om de termen zuiver te houden: dat is geen genocide.

 3. Als het mijn ontwerp was geweest zou dat er niet op hebben gestaan, maar iemand anders kan een andere argumentatie hanteren bij het gebruik van het woord genocide dan ik. Een massamoord was het in Gaza wel. En zo politiek correct dat ik het op een ontwerp van een ander zou verwijderen ben ik in ieder geval niet.

 4. Israël heeft het volste recht zijn grond te verdedigen. de manier waarop zijn uiteraard vraagtekens bij te plaatsen. maar er komt een tijd dat we zullen zien dat israël alle recht heeft op het israëlisch grondgebied.

  lees de bijbel maar!!

 5. En de Palestijnen zouden geen recht hebben om hun grond te verdedigen? Wat een kletskoek, Jan-kees. De bijbel geeft de zionisten niet het recht om Palestijnen te verdrijven, te beroven en te doden. Dat kunnen veel orthodoxe joden je met de hand op de Thora uitleggen. Wie dat wel denkt is van God los. En kom hier niet meer met zulke onzin aanzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *