Even weg

Ik zit een paar dagen in Den Haag, net niet buitenland. Vanwege het Gegoten Lood project van Ingrid Rollema. Ik doe twee keer een korte lezing – vanavond de laatste, nam deel aan de filmmiddag, ga vanochtend met de buitenlandse gasten naar de Tweede Kamer waar Harry van Bommel op ons wacht, en heb vooral tussendoor erg veel plezier met de andere activisten – een vrouw uit Ierland, een man uit de Westelijke Sahara, een van de initiatiefneemsters van de Freedom Flottila, en een Israëlische vrouw die werkt met de Bedoeïenen in de Negev.

We hebben genoeg met elkaar gemeenschappelijk om snel een vertrouwelijke band te hebben, en zijn dan weer zo verschillend dat we heel levendige discussies hebben, over de vraag of mannen en vrouwen wel zoveel van elkaar verschillen, hoe het is om in je eentje zoons op te voeden (twee ervaringsdeskundigen) hoe het is om met een Palestijnse man getrouwd te zijn (ook twee ervaringsdeskundigen), wat je doet met woede en soms, vooral de man uit de Sahara, als je het gevoel hebt dat de wereld niet horen wil wat je te zeggen hebt en niet zien wil wat er gebeurt. Heerlijk, om in deze gepolariseerde wereld weer eens te ervaren hoe snel je verbonden kunt zijn met mensen die de dag ervoor nog vreemden voor je waren.

De verhalen volgen, maar nu geen tijd om te gaan tikken, en ook mijn kabeltje voor de foto’s vergeten. Komt.

6 gedachten over “Even weg

 1. Was een prima avond met leuke ontmoetingen! Soms moet je je gewoon even laven aan leuke betrokken mensen…

 2. Heerlijk hè, van die fijne inspirerende mensen!!!!
  hier hetzelfde, ik woonde vanavond in Luxemburg een avond bij met europarlementarier Véronique de Keyser [Belgische]
  Zeer inspirerend en ook de organiserende groep. Ondanks de vermoeidheid en de lange reis [ 1,5 uur] zeer de moeite waard.
  De vrouwelijke inbreng deed me meer dan de mannelijke, maar dat kan toeval zijn 😉
  Ken je haar? [ ondanks haar franstaligheid?] Tof wijf, zou met in Vlaanderen zeggen.

 3. Nee, ik ken haar niet. Ik ken heel erg veel mensen niet al zou je dat soms niet zeggen. Maar fijn voor je dat ze je inspireerde.

 4. Eas vergeten erbij te zeggen dat de avond [ natuurlijk] over de Palestijnse zaak ging, voor hetgeen Veronique de Keijzer zich heel hard inzet. Ze was ook hoofd van intern. waarnemers commissie bij de verkiezingen in Gaza dacht ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *