De Toestand (2)

Het gebefte geboefte

Wilders heeft weer een nieuw aanvalsfront geopend, na de islam en de linkse kerk en de grachtengordelelite nu ook op de rechterlijke macht. Kon niet missen. Nadat hij en de zijnen jarenlang riepen ‘dan ga je maar naar de rechter’ waren een paar mensen vermetel genoeg om dat dan ook maar eens te doen en hem aan te klagen.

Dat Wilders er alles aan zou doen om er een circus van te maken was voorspelbaar. En het heeft weer een interessante werking, want na zijn beschuldigingen aan het adres van de rechters denkt eenderde van de Nederlanders niet dat de rechters in zijn proces onafhankelijk zijn.

Margreet Fogteloo in De Groene van 21 oktober 2010:

“Weer weet Wilders een sluimerend ongenoegen in de samenleving te exploiteren voor eigen parochie. Dit keer moet de rechtspraak eraan geloven. Zijn retoriek is illustratief voor hoe hij de boel telkens klem zet. Áls hij wordt veroordeeld voor het beledigen van groepen mensen en het aanzetten tot haat en discriminatie, dan staat dús vast dat rechters bevooroordeeld en niet onafhankelijk zijn. Maar met een omgekeerde uitslag scoort hij ook. Dan is de hele rechtsgang ‘een linkse poppenkast’ geweest.”

Lees de hele column, hier. Rechters in de beklaagdenbank.

6 gedachten over “De Toestand (2)

  1. In principe heb ik niks tegen Wilders, maar hij geeft zijn mening en vervolgens valt er niets tegenin te brengen. Al die mensen die op hem hebben gestemd hebben niet door dat zij een blunder hebben begaan. Oke we wachten af want de Islam is een vreedzame religie maar het extremisme wordt bedreven door de jongeren, die leven met ideen van 100jaar geleden anno 2010. Zielig? Ik ken zo ettelijke voorbeelden, echter teveel om op te noemen.

  2. @5
    [“Al die mensen die op hem hebben gestemd hebben niet door dat zij een blunder hebben begaan.”]

    Ik ben het niet met je eens dat je die mensen zomaar af kunt doen als mensen die een blunder hebben begaan. Of die niet weten waarom ze op de PVV hebben gestemd. Ik ken er genoeg die het prima uit kunnen leggen.

    Ik begin voor mezelf wel steeds meer het bange vermoeden te krijgen dat al die mensen geen doel zijn, maar middel. Dat Henk en Ingrid gebruikt worden voor een binnenlandse politieke agenda die misschien allang niet meer binnenlands is, maar al ver over de landsgrenzen heengaat.

    Er zijn landen en groeperingen die een groot belang hebben bij een sterke anti-islampartij in landen als Nederland. Ik zou bijvoorbeeld heel graag echte opening van zaken willen hebben over de financiering van de PVV. Ook daarover zijn het tot nog toe alleen maar vermoedens.

    Als ik mijn bange vermoeden doortrek, zou het ook heel goed mogelijk zijn dat Wilders op zijn beurt ook geen doel is, maar middel.

    Het zijn bange vermoedens, bewijzen kan ik niets. Ik vind wel dat CDA en VVD een blunder hebben begaan met Wilders deze positie te geven. Misschien zelfs een internationale blunder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *