Minister Donner geeft les in de islamisering

Minister Donner gaf de PVV les in de werkelijkheid van de ‘islamisering’. Die is (zie NRC 3 dec 2010) al meer dan duizend jaar geleden begonnen en heeft veel goeds gebracht, zegt hij. We kunnen met de Arabische cijfers tot tien tellen, de moderne wetenschap berust op de algebra, de receptie van de Griekse filosofie in de Middeleeuwen is te danken aan denkers als Avicenna ofwel Averroes.

Donner zei het gevoel van mensen dat hun cultuur en identiteit vervaagt serieus te willen nemen, maar dat is toch echt niet af te meten aan geestelijke verzorgers in gevangenissen, de halal-maaltijden in ziekenhuizen of andere tekens dat er inderdaad mensen van het islamitische geloof in Nederland wonen. In diezelfde ziekenhuizen biedt met ook koosjere maaltijden. En Donner zou persoonlijk de mensen niet de kost willen geven die regelmatig chinees eten.

Voor Donner is het integratieproces niet alleen een plicht van allochtonen, iedereen moet in staat zijn om mee te doen. Ook wie hier geboren is. “Wie meent dat integratie slechts op basis van de eigen zienswijze mogelijk is, staat nog ver af van de problematiek van de integratie.”

Mooi gezegd. Nu wel onmiddellijk ophouden met bezuinigen op de inburgering.

5 gedachten over “Minister Donner geeft les in de islamisering

  1. Ik ben het vaak niet eens met de opvattingen van de heer Donner.

    Echter: Wat mij vaak amuseert is het wat archaïsche taalgebruik van hem, doorspekt met grammaticaal volstrekt correcte volzinnen. Dat doet bij mij het ernstige vermoeden rijzen met een zeer intelligente man te maken te hebben.

    Ik denk dat hij wel eens de slimste van het hele stel in het kabinet zou kunnen zijn.

    Daarnaast is hij tamelijk onverstoorbaar. Hij is daarmee een zeer geschikt persoon om dat islamisatie geklets (zie alhier het naschrift van 23 januari) van de PVV te bestrijden. Ik denk dat hij in een direct debat hier over met Geert Wilders de vloer met hem zou aanvegen, hem alle hoeken van de 2e kamer zou laten zien. Maar we weten natuurlijk ook dat Geert Wilders slechts wil roeptoeteren en zo’n debat uit de weg zal gaan.

    Mazzel & broge, Evert

  2. Zoiets denk ik ook, Evert. Want uiteraard zit Donner in een regering waar ik weinig mee op heb. Maar juist daarom is het zo belangrijk dat hij zo’n glashelder verhaal houdt, en niet meedeint met de PVV, zoals zovele anderen.

  3. De onverstoorbaarheid van Donner werkt vaak tegen hem. Of het nou gaat over de Schiedammer parkmoord, proefverlof van TBSérs en zijn laatste klus als minister van sociale zaken Hij kreeg scherpe kritiek op zijn plannen het ontslagrecht te versoepelen. Deze werden na rijp beraad uitgesteld. In juli 2008 lekte uit dat Donner wilde onderzoeken of de pensioenleeftijd naar 70 jaar zou kunnen worden opgetrokken. zijn altijd onverstoorde antwoorden en verdedigingen werken juist tegen hem. Emotieloze bestuurder die zich alleen voor de bovenlaag is. Arbeiders lijken in zijn optiek wel eens vervelende bijkomstigheden die er echt onder moeten blijven.
    het artikel in de NRC is bijna het eerste waarin ik het met hem eens ben, maar dat maakt hem nog geen bestrijder van Wilders hij gaat mee in een kabinet met. Dus is hij net zo fout als de rest.

  4. Harry,

    Ik begon met “ik ben het vaak niet met hem eens”. Ik heb hem op m’n weblog met enige regelmaat op een niet mis te verstane wijze bekritiseerd:

    Zie bijvoorbeeld: Verontrustende desinteresse van Donner?

    Maar ik blijf erbij: Zijn onverstoorbaarheid is een prima stijl van benadering t.o.v. zo’n PVV schreeuwlelijk die over “islamisatie” loopt te blaten.

    Verder heeft een ieder recht op z’n eigen stijl. Persoonlijk vind ik trouwens een wat meer rustige/onverstoorbare stijl van presenteren helemaal niet zo slecht.

    Mazzel & broge, Evert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *